Adama
Vinasa Rompak

Fermierii sibieni discută problemele sectorului cu ministrul agriculturii, la Sibiu

Publicat: 04 aprilie 2013 - 12:12
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Vineri, 5 aprilie, la Pensiunea Dumbrava, va avea loc o întâlnire de lucru a crescătorilor de animale din judeţ cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ministrul secretar de stat, Daniel Botănoiu şi Nicolae Ştefan, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Agricultură AGROSTAR, potrivit anunţului făcut de Marcel Andrei, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România.

Fermierii din Sibiu şi-au propus drept teme de discuţie principalele probleme ale sectorului de creşterea animalelor. “Vom discuta despre implicaţiile viitoarei Politici Agricole Comune asupra sectorului zootehnic românesc, ştiut fiind că Bruxelles-ul are în vedere, din 2014, eliminarea plăţilor pe cap de animal, datorită introducerii plăţii unice pe fermă. Un alt subiect vizează Legea 214 privind pajiştile, care a fost în dezbatere publică şi ar trebui să intre în vigoare cât mai curând. Crescătorii sibieni de ovine mai sunt interesaţi de modificarea Legii 191 privind identificarea animalelor. Se ştie că această lege a fost elaborată fără să se ţină cont de punctele de vedere ale asociaţiilor profesionale şi nici de punctul de vedere al Ministerului Agriculturii. O altă nemulţumire a noastră, pe care vrem să o clarificăm definitiv cu domnul ministru Daniel Constantin, vizează Legea 407/2006 privind fondurile de vânătoare. Şi, nu în ultimul rând, producătorii agricoli sibieni sunt interesaţi să obţină mai multe informaţii cu privire la noile reguli instituite prin Ordonanţa 8/2013 cu privire la cardul de acces în pieţe, certificatul de producător şi carnetul pe produs” a spus Marcel Andrei, potrivit tribuna.ro.

Preşedintele Sindicatului a menţionat că se va discuta şi despre noutăţile aduse de Ordinul 165/1 aprilie 2013, care modifică Ordinul ministrului Agriculturii 198/2010 privind stabilirea modului de implementare a condiţiilor specifice şi a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plăţi naţionale complementare în sectorul zootehnic la speciile ovine-caprine. “Prima noutate se referă la obligaţia ce revine asociaţiilor de a avea cel puţin un angajat specialist, respectiv inginer zootehnist sau medic veterinar, cu o vechime de minim 10 luni până la data depunerii cererii la APIA. De asemenea, Ordinul 165 prevede şi obligativitatea ca fiecare asociaţie a crescătorilor de ovine/caprine să fie afiliată la o federaţie de profil organizată la nivel naţional şi o altă noutate se referă la modificarea perioadei privind controlul ovinelor în teren, care este stabilită acum între 3 mai şi 3 august”, explică Marcel Andrei. sursa tribuna.ro

Vizualizat: 1991 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Presedinte Asociatie
|
04. 07, 2013. Sunday 04:32

Cu regret o spun aceasta numai intalnire nu a fost, de fapt nu s-a discutat nimic, a venit ministrul acesta incapabil si a tinut o conferinta de presa după care a plecat. Am facut 250km ca sa ce........ nimic concret, am avut senzatia ca am intrat intr-o nouă campanie electorala. Oare se mai gandeste cineva la AGRICULTURA si AGRICULTORI????????????????????Populism, S.Nicolaie pe cine sustine dar concret.Botanoiu, ce-si doreste defapt EUROPARLAMENTAR cumva???? Andrei Marcel, pe cine reprezinta. Astept si eu cateva raspunsuri.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii