Crescători de caprine şi specialişti români şi străini din 18 ţări participă, în perioada 10-12 aprilie, la Oradea, la conferinţa anuală a crescătorilor de caprine.
Tot în această perioadă se desfăşoară şi conferinţa europeană a crescătorilor de caprine, organizate de Asociaţia Naţională a Crescătorilor de capre din România, împreună cu Asociaţia Crescătorilor din Ungaria şi Asociaţia Internaţională a Crescătorilor de capre (IGA).
Cele trei zile ale evenimentului sunt dedicate conferinţei naţionale, la a 13-a ediţie, cu participarea a 40 de specialişti români din toată ţara (joi) conferinţa regională pentru ţările din Europa de Est (vineri) şi o vizită profesională în Transilvania pentru a vedea o fabrică de procesare a laptelui de capră, din Cluj, singura din ţară, care produce brânza franţuzească, precum şi o mare fermă de capre, din Satulung, de lângă Baia Mare, cu peste 2.000 de capre din rasele Alpină şi Saanen (sâmbătă), a anunţat Stela Zamfirescu, preşedintele Asociaţiei Caprirom.
Tematica întrunirilor vizează prezentarea unor studii şi cercetări de actualitate privind tehnologiile de creştere, ameliorări de rase, genetică, nutriţie caprină, sănătate umană-laptele de capră şi reproducere.
Preşedintele ANCC Caprirom, Claudiu Anghelescu susţine că eforturile asociaţiei, cu peste 800 de membri, se orientează spre extinderea creşterii caprinelor în ţară, dar va trebui să lucreze mai mult pentru drepturile şi interesele crescătorilor, precum şi educarea populaţiei spre consumul cărnii de capră. sursa: Agerpres