Adama
Vinasa Rompak

ABS Global - 70 de ani de inovaţie în domeniul ameliorării bovinelor

Publicat: 08 decembrie 2011 - 13:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta, PIC Romania a celebrat 70 de ani de la înfiinţarea companiei ABS Global. Evenimentul, desfăşurat joi, 24 noiembrie a.c., la Snagov, a reunit reprezentanţi ai multor ferme de creştere a bovinelor, preponderent din sudul ţării.

Aniversarea a fost deschisă de Ioan Ladoşi, director al Grupului Genus pe Europa de Est, prin prezentarea istoricului şi a evoluţiei companiei în cei 70 de ani de existenţă, precum şi a situaţiei pieţei materialului seminal bovin în Europa. 
Katie Miller, specialist din partea ABS din Marea Britanie, a continuat cu prezentarea unor informaţii actuale, referitoare la evaluarea genomică a tăuraşilor admişi pentru testare.

Invitatul special la acest eveniment, Prof. Dr. Bîrţoiu Alin, de la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti, a expus condiţiile necesare a fi îndeplinite pentru a se asigura instalarea gestaţiei la vaci. În încheiere, Ioan Pop, membru al echipei PIC Romania, a prezentat audienţei avantajele pe care le oferă rasa Friză Britanică, precum şi experienţa dobândită de fermierii din Marea Britanie şi Irlanda în acest sens.

Astfel, pentru fermierii prezenţi la aniversarea celor 70 de ani ai existenţei ABS, întâlnirea s-a dovedit a fi o incursiune în lumea cercetării, inovaţiei şi pasiunii pentru ameliorarea genetică a bovinelor.   

Frosty_b

Cu şi pentru fermieri
ABS Global este astăzi lider mondial în genetică bovină, preocupările de perspectivă fiind orientate către ameliorarea  longevităţii şi durabilităţii în exploatare a vacilor din rasele de lapte. Cu o piaţă ce cuprinde peste 80 de ţări, ABS Global a început livrările de material seminal bovin către fermele din România în anul 2007, prin preluarea reprezentării de către PIC Romania, lider al pieţei geneticii suinelor.

Cu cele 14.000.000 de doze livrate fermierilor în 2010, ABS face eforturi continue pentru a aloca resurse în domeniul cercetării şi dezvoltării, în scopul îndeplinirii cerinţelor zootehniei la nivel mondial, în perspectiva creşterii demografice globale.

Fondatorul ABS_b

Părintele companiei ABS este J.R.”Rock” Prentice, care a fondat, în 1941, „American Breeders Service” (ABS) cu şi pentru fermieri. El este vizionarul care a înţeles că ameliorarea bovinelor nu poate fi realizată decât prin iniţierea unui program modern de testare a tăuraşilor, pe baze ştiinţifice solide. Tot el a fost cel care a intuit faptul că ameliorarea genetică a populaţiilor de bovine din SUA nu poate fi accelerată decât pe calea însămânţărilor artificiale, respectiv prin utilizarea materialului seminal congelat, de la cei mai valoroşi tauri disponibili.

Mai multe detalii găsiţi în ediţia din decembrie a.c. a revistei FERMA.

Vizualizat: 2702 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

FCBR atrage atenţia conducerii MADR cu privire la derapajele de la lege şi democraţie practicate în ultima perioadă

FCBR atrage atenţia conducerii MADR cu privire la derapajele de la lege şi democraţie practicate în ultima perioadă

Federaţia Crescătorilor de Bovine din România este consternată de derapajele de la lege şi democraţie practicate în ultima perioadă de conducerea MADR derapaje ce încalcă drepturile partenerilor sociali legitimi, reprezentativi şi legal constituiţi.

Guvernul a aprobat sprijinul naţional pentru crescătorii de bovine şi ovine

Guvernul a aprobat sprijinul naţional pentru crescătorii de bovine şi ovine

Crescătorii de bovine vor primi 410 lei/cap de animal, iar cei de ovine şi de caprine câte 40 lei/cap de animal în contul plăţilor naţionale complementare directe (CNDP) pentru 2011, a hotărât Guvernul, prin adoptarea în 30 noiembrie 2011 a actelor normative privind acordarea subvenţiilor de la bugetul de stat pentru anul 2011 în sectorul zootehnic.

Măcar atât: 410 lei pentru vacă, 40 lei pentru oaie şi 36 euro/ha

Măcar atât: 410 lei pentru vacă, 40 lei pentru oaie şi 36 euro/ha

Crescătorii de bovine ar putea primi 410 lei pe cap de animal pentru 2011, iar cei de ovine şi caprine, numai 40 lei pe cap de animal, în timp ce sprijinul pe suprafaţă alocat din bugetul naţional pentru 2011 va fi, cel mai probabil, de numai 36 euro pe hectar, ne-a spus Mircea Ciurea, membru al Asociaţiei Fermierilor Crescători de Bovine din judeţul Cluj şi peşedinte al Cooperativei Agricole Someş-Arieş, dar şi fost preşedinte al Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), care a participat, în 28 noiembrie 2011, alături de alţi crescători de bovine şi de ovine şi de fermieri din sectorul vegetal la o întâlnire cu conducerea Ministerului Agriculturii pentru a discuta despre plăţile naţionale directe complementare (CNDP) în sectorul zootehnic şi în sectorul vegetal.

INS: Cantitatea de lapte colectată şi producţia de lactate în luna septembrie

INS: Cantitatea de lapte colectată şi producţia de lactate în luna septembrie

Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţii agricole şi centre de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut în luna septembrie 2011 faţă de luna precedentă cu 8,8%, iar faţă de luna septembrie 2010 a crescut cu 4,1%.

Precizare MADR:  FCBR nu s-a implicat suficient în acţiuni de sprijin pentru crescătorii de bovine şi taurine

Precizare MADR: FCBR nu s-a implicat suficient în acţiuni de sprijin pentru crescătorii de bovine şi taurine

Cu privire la protestul crescătorilor de bovine şi taurine organizat de Federaţia AGROSTAR în perioada 16-18 noiembrie 2011 în faţa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), la care au participat membrii Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) şi ai Asociaţiei Generale a Crescătorilor de Taurine din România (AGCTR), Biroul de Presă al MADR este mandatat să facă următoarele precizări:

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii