Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Covid-19 a blocat marile show-uri agricole europene

Publicat: 29 iunie 2020 - 13:00
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Pandemia cauzată de coronavirus a blocat industria producătoare de maşini agricole timp de trei luni şi a anulat o serie lungă de evenimente locale şi expoziții regionale din sectorul agricol. Dar Covid-19 a avut efecte majore şi asupra celor mai importante evenimente europene şi mondiale din lumea agricolă. Astfel, Potato Europe, care anul acesta trebuia să aibă loc în Franța (2-3 septembrie) a fost anulat iar Agromek (Danemarca), EuroTier (Germania), EIMA (Italia) și SIMA (Franţa), toate planificate iniţial să aibă loc în noiembrie, au fost amânate pentru 2021.

După ce anul trecut SIMA şi-a anunţat mutarea în noiembrie, organizatorii francezii au fost acum forţaţi să revină la calendarul tradițional, iar expoziţia pariziană a fost reprogramată pentru 21-25 februarie 2021. Dar se păstrează încă intenţia de a muta SIMA la sfârșitul toamnei, organizatorii anunţând că ediţia cu numărul 100 a SIMA va avea loc în perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2022.

În Italia, EIMA trebuia să aibă loc în perioada 11-15 noiembrie anul acesta şi a fost reprogramată pentru perioada 3-7 februarie 2021. FederUnacoma, organizatorii evenimentului anunţă însă că, ediţia din 2022, va reveni la calendarul tradițional al târgurilor de la Bologna, în noiembrie 2022.

Expoziția mondială de mașini şi echipamente pentru creşterea animalelor - EuroTier trebuia să aibă loc la Hannover în perioada 17-20 noiembrie 2020. Societatea Germană pentru Agricultură (DLG), organizatorul evenimentului, a anunţat reprogramarea evenimentului pentru perioada 9-12 februarie 2021.

Agromek, evenimentul danez planificat în noiembrie, a fost, de asemenea, mutat în perioada 19-22 ianuarie 2021.

export-ue_b

În Statele Unite, cea mai mare expoziţie dedicată vacilor de lapte - World Dairy Expo 2020 a fost anulată, anunţul fiind făcut de organizatori încă de la începutul lunii iunie. Dată fiind situaţia actuală din SUA, următoarea ediţie WDE va avea loc în perioada 28 septembrie - 2 octombrie 2021.

În funcţie de evoluţia următoare a crizei provocate de Covid-19 este posibil să apară noi schimbări ale calendarului expoziţional internaţional.

Oricum, dacă "totul va fi bine", anul 2021 se anunţă ca fiind unul foarte încărcat pentru producătorii de tehnică agricolă. Toate evenimentele majore europene Agritechnica, EIMA, EuroTier și SIMA urmând să se desfăşoare loc într-o perioadă mai scurtă de 10 luni.

Vizualizat: 1200 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

SUB ASALTUL LUPILOR! SĂLBĂTICIUNILE DAU ATACUL LA STÂNĂ ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ!

SUB ASALTUL LUPILOR! SĂLBĂTICIUNILE DAU ATACUL LA STÂNĂ ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ!

ALERTĂ ÎNTR-O COMUNĂ DIN CLUJ! De mai bine de o lună, lupii și mistreții atacă stânele ciobanilor din comuna Râșca, județul Cluj. Una dintre stâne este atacată săptămânal de haite de lupi. Pe lângă lupi, dau atacul și mistreții. Fiarele sălbatice distrug culturile agricole. Disperați, localnicii au făcut petiții către prefectură, iar autoritățile pregătesc o procedură care să permită intervenția imediată în caz de pericol.

APELUL FERMIERULUI CORNEL STROESCU!

APELUL FERMIERULUI CORNEL STROESCU!

VOCEA FERMIERULUI! Fermierul Cornel Stroescu din județul Mehedinți, unul dintre fermierii mari ai României, a transmis către AGROINFO un apel pe care-l face către reprezentanții asociațiilor profesionale din agricultură și către Alianța pentru Agricultură și Cooperare. Inserăm apelul fermierului.

MINISTRUL OROS LA STÂNĂ ALĂTURI DE CIOBANI!

MINISTRUL OROS LA STÂNĂ ALĂTURI DE CIOBANI!

SUS LA STÂNĂ! IMAGINI INEDITE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost duminică, 28 iunie 2020, la o stână din munte. Șeful de la Agricultură este surprins în mai multe imagini îmbrăcat ca un cioban adevărat, bitușă, pălărie de cioban, nelipsita bâtă, tradițional sculptată. La stână, prezența ministrului a încins grătarele, s-a preparat celebrul bulz, bulgări mari din mămăligă cu miez din brânză, perpeliți pe jar.

OIER: AM CERUT PĂȘUNE PRIMĂRIEI pentru 80 DE VACI ȘI PRIMĂRIA MI-A ZIS SĂ DAU VACILE LA ABATOR!

OIER: AM CERUT PĂȘUNE PRIMĂRIEI pentru 80 DE VACI ȘI PRIMĂRIA MI-A ZIS SĂ DAU VACILE LA ABATOR!

VOCEA FERMIERULUI! Crescătorul de animale Romi Mariș din Orăștie, județul Hunedoara, care luptă de mai mult timp să obțină pășune pentru cele 80 de vaci, a cerut a nu știu câta oară ajutorul primăriei, iar primăria i-a spus să-și cumpere pășune sau să-și dea vacile la abator. Romi Mariș are 1.200 de ovine și 80 de vaci.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

O colaborare de peste 12 ani între ProCredit și ProCereal Agrosan! ProCereal Agrosan este o companie care produce până la 20.000 tone de cereale pe an, dezvoltată de către domnul Micu Cosmin. Vezi în video-ul de mai jos cum a pornit totul și cât de frumos s-a conturat o idee dezvoltată cu pasiune.

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Apel la Poliţie

Apel la Poliţie
- Alo, Poliţia, am călcat un curcan pe DN 70, ce să fac? Detalii