Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe - AGROSTAR a lansat proiectul „O șansă pentru toți și toate”, prin care 739 de femei, atât din mediul rural cât și din mediul urban, sunt învățate să devină antreprenor.
De asemenea, acestea pot să învețe și meserii precum lucrător în comerț, ori lucrător la fabricarea conservelor din legume sau fructe. Proiectul „O șansă pentru toți și toate” este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.
Valoare totală eligibilă a proiectului este de 15.219.428,40 lei, asistenţa financiară nerambursabilă ridicându-se la 14.915.039,83 lei. „Prin implementarea proiectului vrem să încurajăm femeile să-și deschidă propria afacere sau le punem la dispoziție suportul necesar pentru a învăța ce presupune munca de lucrător în comerț ori lucrător într-o fabrică de prelucrare a legumelor și fructelor. Este un demers care va aduce reale beneficii de ordin social, în special în mediul rural”, declară președintele AGROSTAR Niculae Ștefan, potrivit unui comunicat al Federaţiei.
Potrivit sursei, obiectivul proiectului “O şansă pentru toţi şi toate” este încurajarea accesului egal pe piaţa muncii prin creşterea oportunităţilor de ocupare a grupului-ţintă format din 739 femei. Accentul este pus pe femei tinere, fără studii superioare, neangajate şi provenite atât din mediul rural cât şi din cel urban.
Prezentă la lansarea proiectului, Camelia Șucu le-a transmis femeilor care vor să devină antreprenor că trebuie să aibă încredere în ele, să investească în educația lor și să nu renunțe, chiar dacă vor avea și eșecuri.”Este important ca atunci când înregistrezi un eșec să identifici cauza, astfel încât pe viitor să nu mai repeți aceeași greșeală”, a punctat Camelia Șucu.