Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi – acţiuni de colectare şi gestionare a gunoiului de grajd

Publicat: 14 decembrie 2011 - 09:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) a realizat, în cadrul Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” finanţat de Banca Mondială şi Guvernul României, recepția în teritoriu a platformelor comunale și platformelor individuale de colectare şi gospodărire a gunoiului de grajd în 9 comune, se arată într-un comunicat al MMP.

Acestea au fost selectate din zone vulnerabile la poluarea cu nitraţi, respectiv din județele Argeș, Bihor, Buzău, Cluj, Dolj, Iași, Mureș, Timiș și Vâlcea.

Prin proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, se realizează, printre altele, activități de colectare, depozitare și gestionare a gunoiului de grajd și a gunoiului menajer amestecat accidental cu gunoiul de grajd prin construcția unor platforme comunale de depozitare și management al gunoiului de grajd, dotarea gospodăriilor cu platforme individuale de depozitare a gunoiului de grajd, precum şi prin dotarea comunităților locale cu echipamente pentru colectarea, compostarea și împrăștierea ca fertilizant organic a gunoiului de grajd.

Aceste măsuri elimină riscul îmbolnăvirii cauzate de consumul de apă infestată și promovează utilizarea eficientă a gunoiului de grajd care, în acest mod, nu va mai fi un factor poluant.

Poluarea cu nitrați este un proces care afectează pânza freatică, sănătatea oamenilor și întreg ecosistemul. Sudul României figurează printre zonele din Uniunea Europeană în care apele subterane conţin niveluri crescute de nitraţi, conform Raportului Comisiei către Consiliul şi Către Parlamentul European asupra implementării Directivei 91/676/CEE a Consiliului privind protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole, pe baza rapoartelor statelor membre pentru perioada 2004-2007.

În perioada ianuarie 2012 - decembrie 2013 (data la care se va finaliza proiectul) se vor realiza investiții similare în alte 58 de localități incluse în proiect.

Vizualizat: 4481 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Restricţii circulaţie

Restricţii circulaţie
Moscova, anii ’50. Interdicţie de ieşire din casă între orele 21.00 şi 06.00.  Detalii