Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Cargill susține dezvoltarea „verde” a comunei Bucu

Publicat: 11 aprilie 2013 - 10:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 4 aprilie 2013, angajații Cargill din România au sărbătorit Ziua Pământului desfășurând o altă activitate „verde” pentru comuna Bucu, județul Ialomiţa, împreună cu partenerii de la Gardienii Terrei.

În prima parte a zilei, peste 30 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a din Şcoala Generală “Sfântul Ierarh Nicolae” au participat la un atelier de lucru numit „Pământul nostru, mâine”. Elevii au aflat informații despre Ziua Pământului, prin activităţi si jocuri prin care să conștientizeze importanţa biodiversității şi necesitatea protejării mediului înconjurător. Împreuna cu Gardienii Terrei au identificat acțiuni pe care fiecare om le poate face pentru a păstra Terra o casă curată în care diferitele forme de expresie a Vieții trăiesc în echilibru şi armonie. Tot prin joc, elevii au învatat cum se plantează un copăcel, pregătindu-se, în acest fel, de acțiunea de plantare.
„Motto-ul Asociației Gardienii Terrei este „Dacă te gândeşti la ziua care va urma, ia-ţi mâncare. Dacă te gândeşti la anul care va urma – plantează un copac. Dacă te gândeşti la secolul care va urma – educă copiii”. Ne bucurăm că, prin acest proiect, alături de partenerii noştri, Gardienii Terrei se implică în crearea viitorului pe termen mediu şi lung”, a declarat Marian Răducu, Presedintele Asociaţiei Gardienii Terrei.

cargill-plantare_b

A urmat apoi plantarea a peste 1000 de copaci, pe un teren aparţinând Primăriei Bucu, de peste 2 ha, aflat în vecinatatea silozului pe care Cargill îl deţine în localitate. Peste 40 de voluntari din cadrul Cargill în România, împreună cu voluntarii de la Gardienii Terrei și copiii de la Şcoala Generală “Sfântul Ierarh Nicolae” au transformat un teren abandonat până acum câteva săptămâni, într-o pădure de sălcii. Fiecare copil ce a participat la actiunea de plantare a scris un mesaj pentru copacul pe care l-a sădit, căruia i-a dăruit numele său şi de care va avea grijă să crească mare în anii ce vin.

plantare-copaci_b

În asumarea acestei inițiative, Cargill a beneficiat de sprijinul deplin al Primăriei Bucu. Primarul Ion Drăguşin a declarat: „Primăria Bucu salută inițiativa Cargill de a sprijini și dezvolta comunitatea noastră locală creând noi standarde de conservare a solului. Personal, sunt foarte mândru că localitatea noastră beneficiază de profesionalismul și preocuparea constantă pentru mediu ale acestei companii. Mă bucură că au fost implicaţi şi copiii, ce trebuie să înveţe să respecte şi ocrotească mediul inconjurător. Sunt sigur că îşi vor îngriji copăceii sădiţi astăzi, cu multă grijă şi preocupare, şi pe viitor.”
Parte a abordării globale pentru un mediu „verde”, Cargill derulează o serie de inițiative pentru a sprijini și dezvolta comunitățile în care își desfășoară activitatea. „Am aflat că cetățenii și autoritățile din Bucu, județul Ialomița, sunt foarte implicați în dezvoltarea unor proiecte de protecție a mediului. În calitate de membru activ al comunității locale și parte a politicii noastre globale, Cargill România este onorată să poată susține Primăria Bucu în proiectele sale ecologice”, a declarat Diana Ojică, Președinte al Comitetului pentru Responsabilitate Socială Cargill.
Mii de angajați Cargill din peste 230 de unități din 30 de țări s-au alăturat organizațiilor locale pentru a promova angajamentul Cargill în favoarea protecției mediului. Cargill este conștientă că succesul companiei depinde de dezvoltarea și bunăstarea comunităților și a partenerilor săi, precum și de vitalitatea și conservarea resurselor naturale.

Vizualizat: 2651 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii