Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Peste 440 de elevi din 22 localităţi din judeţele Timiş şi Arad implicaţi în activităţi de educaţie ecologică

Publicat: 29 iunie 2011 - 14:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Smithfield Ferme & Prod: Programul “Lumea ta? Curata !”

Timişoara, 28 mai 2010: La iniţiativa Smithfield România, peste 440 de elevi în clasele I-IV, precum şi copiii angajaţilor Smithfield Ferme şi Smithfield Prod au participat, timp de două săptămâni, la cursuri despre mediu şi colectarea selectivă a deşeurilor, organizate de companie cu ajutorul cadrelor didactice din 22 de şcoli din judeţele Timiş şi Arad, în cadrul programului naţional “Lumea ta? Curată !”.

“Ne bucurăm că am reuşit, de la an la an, să creştem numărul copiilor şi şcolilor implicate în acest proiect de suflet. Este foarte important pentru noi să le spunem copiilor că pot trai într-o lume mai curată şi să le şi arătăm cum o pot face ”, a declarat Andrada Calancea, PR Manager Smithfield Ferme.
 

copii implicati in programe de ecologizare_2_b


Programul, implementat la nivel local de Smithfield Ferme şi Smithfield Prod se află la a treia ediţie şi îşi propune să familiarizeze micii elevi cu aspecte legate de protecţia mediului înconjurător şi reciclarea deşeurilor prin intermediul cursurilor, cărţilor, pliantelor şi afişelor despre mediu şi colectarea selectivă a deşeurilor, distribuite elevilor şi cadrelor didactice din şcolile participante. Proiectul s-a încheiat cu un concurs de obiecte decorative realizate din materiale reciclabile de către copii. În Bacova, copiii au participat şi la un concurs de compuneri. Premiile pentru lucrările realizate şi compuneri au constat în enciclopedii specifice vârstei, oferite de Smithfield Ferme.
Smithfield Prod a realizat, de asemenea, şi o expoziţie la sediul companiei, cuprinzând obiectele decorative realizate de către elevii şcolii din Utvin din obiecte reciclate. Elevii participanţi au fost premiaţi de către Smithfield Prod cu enciclopedii şcolare.

Utvin1_b

“Copiii şcolii din Utvin au fost foarte încântaţi să participe iarăşi în programul “Lumea ta? Curată!”, demonstrând încă o dată că, împreună, putem reuşi să facem din mediul care ne înconjoară un loc în care îţi face plăcere să trăieşti”, a declarat Cristina Bodea, PR Manager Smithfield Prod.

La finele programului, toţi elevii au primit diplome. Pe lângă localităţile participante în program anul trecut - Ciacova, Sânnicolau Mare, Periam, Gătaia, Birda, Cenei, Bacova, Mişca, Cermei, Şintea Mare, Sicula şi Utvin - anul acesta programul s-a desfăşurat şi în şcolile din 10 noi locaţii: Maşloc, Biled, Nitchidorf, Boldur, Sânpetru, Bulgăruş, Apateu, Gurba şi Bocşig.

Programul sprijinit de Smithfield Ferme şi Smithfield Prod face parte din iniţiativa naţională „Lumea ta? Curată!”, iniţiată de Fundaţia PRAIS, cu sprijinul Ministerului Mediului şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, având ca obiectiv dezvoltarea unui comportament civic-responsabil al tinerei generaţii, promovând metodologii moderne de învăţare a elevilor.

 

Smithfield Romania

Din 2004, când a intrat pe piaţa românească, Smithfield Ferme a investit în operaţiunile sale din România peste 500 milioane USD. Astăzi, în România compania operează 48 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, construite în mare parte în regim green-field (peste 50.000 scroafe, 850.000 porci comerciali pe an) şi două fabrici ultramoderne de nutreţuri combinate.
Fermele de creştere şi fabricile de producţie nutreţuri combinate sunt unităţi certificate prin  Sistemul de managenent integrat (obţinând certificările pentru calitate ISO 9001:2008, mediu ISO 14001:2004 şi sănătate şi securitate ocupaţională OHSAS 18001:2007), la care s-a adăugat, anul trecut, şi certificarea ISO 22000 pentru siguranţa alimentului.
Activând pe raza a peste 30 de comune şi oraşe, în judeţele Timiş şi Arad, activitatea de responsabilitate socială a Smithfield Ferme conţine şi o importantă componentă financiară, contribuind anual la dezvoltarea economică a zonei, prin aportul semnificativ la bugetul acestor localităţi, cu peste 5 milioane RON anual.

Smithfield Prod este cel mai mare abator din România cu o capacitate de 600 de capete pe oră, fiind situat pe locaţia fostului COMTIM, în judeţul Timiş. Valorile Smithfield Prod sunt siguranţa alimentară, responsabilitatea faţă de mediul înconjurător, înţelegerea specificului local şi sprijinul comunităţii locale în care îşi desfăşoară activitatea, dezvoltarea continuă a tehnologiilor folosite şi crearea unui mediu de lucru plăcut angajaţilor. Smithfield Prod este o companie certificată ISO 14001:2004 Sistemul de Management al Mediului şi ISO 22000: 2005 Sistemul de Management al Siguranţei Alimentare.

Vizualizat: 3868 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii