Adama
Vinasa Rompak

20 de ani de AGRARIA: tradiţie şi inovaţie

Publicat: 22 martie 2014 - 14:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Expoziţiile agricole au devenit evenimente de succes pentru companiile organizatoare şi puncte de informare pentru fermierii români. Despre evoluţia târgurilor agricole româneşti organizate de DLG INTERMARKETING - Agraria şi AgriPlanta - am stat de vorbă cu Corina Mareş, Director General al companiei.

Ferma: Vreme de 19 ani, Agraria s-a demonstrat a fi cel mai mare târg agricol din Transilvania. Cum a fost ediţia din 2013?
Corina Mareş: Ediţia cu numărul 19 a întrecut aşteptările noastre, având în vedere că Agraria se desfăşoară, din păcate, destul de înghesuit, într-o locaţie cu o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi. Faţă de ediţiile anterioare, când am avut 5 zile de expoziţie, în 2013 am redus perioada cu o zi, de joi până duminică, iar practic, numărul de vizitatori a scăzut conform acelei zile în minus. Dacă în 2012 am avut în jur de 22.000 de vizitatori, anul trecut am avut 17.000; a fost public de specialitate destul de mult, potrivit chestionarelor pe care le-am primit de la expozanţi, dar şi public general. Agraria este un târg care atrage şi public urban sau care nu are legătură directă cu agricultura, având în vedere că aducem animale, care sunt o atracţie pentru copii, dar avem şi firme care vând flori, seminţe şi lucruri care se potrivesc în orice tip de gospodărie. Este un târg dedicat şi familiilor, nu doar specialiştilor. Fiind organizat în oraş, accesul este destul de uşor. În cifre, Agraria 2013 a atras peste 250 de expozanţi pe o suprafaţă de 10.000 mp şi 17.000 de vizitatori.

agraria2_b

Ferma: Care sunt noutăţile tematice pregătite pentru acest an?
Corina Mareş: În fiecare an încercăm să abordăm o temă centrală. Desigur, cum zootehnia este principalul sector agricol din zona Transilvaniei, în fiecare an abordăm subiecte din zootehnie. Asocierea va fi o altă temă vizată. Noi avem la fiecare ediţie manifestarea conexă „Zilele fermierului”. În data de 26 aprilie vom organiza câteva mese rotunde cu tematici speciale pe sectorul de zootehnie. Asociaţiile crescătorilor de bovine, ovine, caprine şi bivoli sunt invitate la această acţiune. Propunerile temelor de discuţie vin din partea fermierilor şi a asociaţiilor de fermieri. Vom încerca să identificăm problemele stringente din sector, acolo unde oamenii au nevoie de sprijin sau de răspunsuri şi, împreună cu oficiali din domeniu şi cu revistele de specialitate, să căutăm soluţii. Spre exemplu, avem cazul Legii pajiştilor, pentru care Fundaţia Revistei Ferma face demersuri.
O noutate pentru ediţia cu numărul 20 este Gala de premiere, un fel de „10 pentru Transilvania!” Aici vom premia fermierii din diferite sectoare, asociaţiile îşi vor premia o parte dintre membrii activi, iar din partea organizatorilor DLG Intermarketing vom acorda nişte premii pe sectoare: zootehnie, mecanizarea agriculturii, consultanţă, finanţare şi altele.

marea-tombola-agraria-2011_b

Ferma: Este pentru prima dată când, în organizarea evenimentelor agricole, DLG Intermarketing are un partener media principal...
Corina Mareş: Da, noi am colaborat timp de 20 de ani cu toţi partenerii media în aceeaşi măsură. Dintre aceştia, unii au fost mai activi, mai implicaţi, spre deosebire de alţii. Toţi ne sunt dragi, dar de-a lungul timpului am reuşit să facem o statistică şi să vedem de unde primim cel mai bun feedback. Acesta a fost criteriul în baza căruia anul acesta am schimbat pachetele de parteneriat. Din partea Ferma Media Grup am avut un feedback foarte bun, suntem mulţumiţi şi sperăm să reuşim împreună să atragem cât mai mulţi vizitatori de specialitate, în continuare.

În ediţiile de aprilie ale revistelor Ferma şi Recolte Bogate veţi găsi şi invitaţii de intrare gratuită la AGRARIA cu care puteţi participa şi la Tombola expoziţiei.

Vizualizat: 1677 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

05 noiembrie 2024 - 19:00

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în perioada 07-09 noiembrie 2024 „Târgul de Sfinții Mihail și Gavril”. Organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, evenimentul reprezintă o oportunitate pentru producătorii și procesatorii români de a-și promova produsele agroalimentare, dar și un bun prilej de informare a consumatorilor cu privire la proveniența și modul de preparare al produselor.

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

31 octombrie 2024 - 12:25

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru fermieri, crescători de animale. APIA participă la Târgului Internațional INDAGRA - ediția 2024, reprezentanții agenției pot discuta cu fermierii, crescătorii de animale interesați de informații despre subvenții.

Proiect finanțat de GAL: Film în sat!

Proiect finanțat de GAL: Film în sat!

19 octombrie 2024 - 08:27

Murighiol este capitala cinematografiei din România în perioada 19-20 octombrie 2024, când stadionul localității  găzduiește Festivalul de Film de artă Murighiol – Film în sat.

Târg 100% românesc! Micii și marii crescători de păsări în curtea MADR!

Târg 100% românesc! Micii și marii crescători de păsări în curtea MADR!

16 octombrie 2024 - 19:43

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează, în premieră, în perioada 18-20 octombrie 2024, în intervalul 09.00-19.00, un târg dedicat promovării și încurajării consumului de carne de pasăre, provenită din fermele românești.

Premiile pentru inovare VINITECH SIFEL. Lista premiilor 2024

Premiile pentru inovare VINITECH SIFEL. Lista premiilor 2024

14 octombrie 2024 - 16:40

Cu doar câteva săptămâni înainte de Târgul internațional de vinuri, fructe și legume (26-28 noiembrie), juriul de experți de la Vinitech-Sifel Innovation Awards a anunțat noile premii 2024. 79 de dosare au fost evaluate în acest an.

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

08 octombrie 2024 - 16:30

La fel ca în anii precedenți, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va sărbători în 10 octombrie 2024 „Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești” prin organizarea de târguri și evenimente, la nivel național. 

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

17 septembrie 2024 - 06:16

Evenimentul emblematic al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, ZIUA PORUMBULUI OREZU a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024, la ferma domnului Nicolae SITARU, unul dintre fondatorii Forumului APPR.

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

08 septembrie 2024 - 19:02

Festivalul Folcloric Pastoral "Coborâtul oilor" de la Loman s-a desfăşurat duminică în absenţa ovinelor, în contextul apariţiei Pestei Micilor Rumegătoare (PMR) în România.

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

05 septembrie 2024 - 19:29

Pe 15 septembrie 2024, se desfășoară prima ediție a Festivalului European al Bivolului în Țara Lăpușului, satul Suciu de Jos.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii