Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UE - Producţia de rapiţă pentru biodiesel

Publicat: 18 mai 2010 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Conform unor estimări recente ale analiştilor germani, se apreciază că, în acest sezon, producţia de rapiţă a UE-27 va fi cu 2,4% mai mică decât sezonul precedent, ajungând astfel la 21 milioane tone. Este de aşteptat ca producţii mai mici să fie obţinute în Franţa şi Germania, mai ales comparativ cu recolta 2009.

Cu toate acestea este acoperit necesarul de rapiţă al UE-27 care se menţine constant la cca 25,5 milioane tone. Acest lucru este posibil ca urmare a creşterii importurilor de la 0,65 milioane tone cât a fost anul anul trecut, la 3 milioane tone în sezonul 2010/11.

În 2009/10 Germania a impus creşterea procentului de biodiesel în combustibil de la 5% cât a fost în 2008/09 - la 7% în 2009/10. Sezonul acesta procentul de biodiesel în combustibil rămâne acelaşi (7%).

La nivelul Uniunii Europene, se estimează că stocul de seminţe de rapiţă, la încheierea sezonului, va fi de cca. 1,1 milioane de tone, în scădere de la 1,48 milioane tone cât a fost stocul la finalul sezonului 2009/10.

Recent a fost dat publicităţii un raport al Comisiei Europene intitulat „Comerţul global şi impactul asupra mediului al mandatului UE în domeniul biocombustibililor” („Global trade and environmental impact of the EU biofuels mandate”) modele de posibil impact al Directivei pentru energia regenerabilă (Renewable Energy Directive - RED).

Raportul este pozitiv cu privire la efectele de reducere a emisiilor de biocarburanţi din prima generaţie, precum şi cu privire la beneficiile de mediu ale liberalizării comerţului cu biocombustibili. Acesta sugerează că astfel se va îmbunătăţi performanţa politicilor de reducere a emisiilor toxice. Modelul UE aplicat se bazează pe o cotă de 5,6% biocombustibili în combustibilii destinaţi transportului rutier în 2020.

Italia a sechestrat un transport de biodiesel din SUA

European Biodiesel Board (EBB) a raportat că încărcătura de 10 mii de tone de biodiesel a fost confiscată de către autorităţile portuare italiene, la mijlocul lunii martie, ca urmare a suspiciunilor privind originea declarată.

Transportul a fost declarat ca fiind „de origine canadian”, dar unele dovezi indică faptul că acesta provine de fapt din SUA. EBB a şi sugerat anterior că procesatori din Statele Unite exportă în Uniunea Europeană prin intermediul unei ţări terţe în scopul de a evita taxele antidumping introduse în iulie 2009. Dacă suspiciunile autorităţilor italiene sunt corecte, atunci acest lucru va furniza dovezi ferme pentru a susţine acuzaţiile EBB.

Vizualizat: 1872 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La curse

La curse
Un tip avea un cal de curse ce nu câştigase niciodată o cursa. Detalii