KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

EXCLUSIV: Grupul Maschio-Gaspardo investeşte în energii regenerabile

Sorin-Tiberiu BUNGESCU
Publicat: 13 noiembrie 2011 - 21:10
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2   | Print | Trimite unui prieten
O instalaţie fotovoltaică ce va produce 1,3 MW de energie electrică a fost inaugurată la fabrica Maschio din Campodarsego

Grupul italian Maschio-Gaspardo a inaugurat o instalaţie fotovoltaică la fabrica Maschio din Campodarsego, Italia, investiţie ce se ridică la 5 milioane de euro şi care va permite producerea a 1.300.000 kW (1,3 MW) de energie electrică, reducând astfel emisiile de dioxid de carbon (CO2) cu peste 700.000 kg. Grupul are în vedere, de asemenea, investiţii în energii geotermale la fabrica de producţie de la Chişineu-Criş, din România.

Energiile regenerabile (energia solară, energia eoliană, energia geotermală) sunt energiile viitorului, care câştigă din ce în ce mai mult teren în comparaţie cu energiile clasice.

Instalaţia inaugurată de grupul Maschio-Gaspardo, în 11 noiembrie 2011, la fabrica din localitatea Campodarsego, unde se află şi sediul central al companiei, include 5.720 de module (panouri) fotovoltaice, de tip multi-cristale, de ultimă generaţie, produse în Italia, care au fost montate pe o suprafaţă de 4.500 mp pe acoperişul fabricii Maschio.

Grupul urmăreşte ca în viitor să asigure prin instalaţii fotovoltaice toată energia electrică necesară pentru fabriciile Maschio, Gaspardo şi TerraNova

Instalaţia va permite producerea a 1,3 MW de energie electrică, însă grupul italian şi-a propus ca în viitor să dezvolte investiţiile în acest domeniu pentru a ajunge la o producţie de 2,3 MW, pentru a obţine energie electrică suficientă pentru fabriciile Maschio, Gaspardo şi TerraNova.

ecosustenabilitate-la-fabrica-maschio-gaspardo_1_b

Grupul italian Maschio-Gaspardo este între primele 10 companii din Italia care se bazează pe ecosustenabilitate, urmărind să găsească un echilibru între nevoile economice, de mediu şi sociale.

„Aceasta este o afacere de familie care a reuşit în timp. Grupul pune un accent mărit pe cercetare şi proiectare, iar energiile regenerabile sunt o prioritate pentru noi la ora actuală”, a declarat preşedintele grupului Maschio-Gaspardo, Egidio Maschio, la lansarea investiţiei.

“Acesta este un proiect 100% naţional, toate părţile componente ale instalaţiei fiind produse în totalitate în ţară, de către furnizori din zona Padova, şi anume: Frabis, Xgroup, Santerno şi ESPE”, a afirmat Mirco Maschio, administratorul grupului Maschio-Gaspardo.

Maschio-Gaspardo vrea să investească în energii geotermale la fabrica de producţie de la Chişineu-Criş, din România

“Noi realizăm maşini pentru o agricultură performantă şi acordăm o atenţie specială pentru protejarea solului şi a mediului ambiental în general. Reducerea la minim a impactului ambiental este o prioritate pentru noi şi vreau să sublinez beneficiile pe care le poate realiza o astfel de instalaţie, şi anume: în perioada anterioară manifestării de astăzi, instalaţia a produs 900.000 kW de energie electrică, emisiile reducându-se cu 500 tone de CO2. În viitor, dorim să investim şi în energiile geotermale la fabrica noastră de producţie de la Chişineu-Criş din România”, a mai spus Mirco Maschio.

ecosustenabilitate-la-fabrica-maschio-gaspardo_2_b

Noua mascotă a grupului Maschio-Gaspardo este “floarea soarelui” care reprezintă “soarele”, foarte important pentru producerea energiei electrice prin interemediul panourilor fotovoltaice.

La inaugurarea investiţiei au mai fost prezenţi preşedintele general al fabricii de tractoare Carraro SpA, Mario Carraro, preşedintele grupului Mediolanum, Ennio Doris, primarul din Campodarsego, Mirko Patron, precum şi alţi importanţi reprezentanţi instituţionali şi de afaceri din Regiunea Padova. Pe podium s-a aflat şi “Viitorul grupului”, întruchipat de micuţul Giovano Maschio, în vârstă de 5 ani, nepotul lui Mirco Maschio.

Cine este grupul Maschio-Gaspardo?

Fabrica Maschio este recunoscută ca fiind pe primul loc în Italia şi printre primele trei din lume care produce semănători de precizie pentru culturile de primăvară şi pentru semănatul cerealelor. Pe plan mondial, marca Maschio este printre primii trei producători de maşini pentru lucrările solului.

Marca Maschio a fost creată în anul 1964 de către fraţii Maschio, Egidio şi Giorgio. Grupul italian are cinci locaţii de producţie numai în Italia, în cadrul cărora lucrează 1.200 de angajaţi. 75% din producţia de maşini şi utilaje a grupului este exportată în străinătate şi poate conta pe cele trei fabrici de producţie din afara Italiei, aflate în China, India şi România, precum şi pe cele 10 filiale comerciale din lume, şi anume: Franţa, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, SUA, Coreea şi Iran.

În 2010, grupul italian Maschio-Gaspardo a avut o cifră de afaceri de 133 milioane euro.

Vizualizat: 4068 | Video Video 1 2 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Maschio Gaspardo si Tehnodiesel

Maschio Gaspardo si Tehnodiesel

06 noiembrie 2011

Citeste si:

Maschio Gaspardo a inaugurat prima fabrică de utilaje agricole din România

Maschio Gaspardo a inaugurat prima fabrică de utilaje agricole din România

Grupul Maschio Gaspardo a inaugurat, pe 21 octombrie, în oraşul Chişineu Criş, judeţul Arad, o nouă hală de producţie, în valoare de peste cinci milioane milioane euro, prin aceasta devenind primul constructor de utilaje agricole din ţară.

Maschio-Gaspardo şi  MASSEY FERGUSON, pe câmpul USAMVB Timişoara

Maschio-Gaspardo şi MASSEY FERGUSON, pe câmpul USAMVB Timişoara

MASCHIO-GASPARDO ROMÂNIA şi TEHNODIESEL au prezentat practic, în câmp,  „cheia succesului pentru fermieri” - tractoarele Massey Ferguson în agregat cu utilaje Maschio-Gaspardo.

Demonstraţie practică în câmp: MASCHIO - GASPARDO ROMANIA şi TEHNODIESEL

Demonstraţie practică în câmp: MASCHIO - GASPARDO ROMANIA şi TEHNODIESEL

MASCHIO - GASPARDO ROMANIA şi TEHNODIESEL vă invită la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medcină Veterinară a Banatului, Staţiunea Didactică Timişoara, pentru demonstraţii practice în câmp, în data 19 mai 2011, ora 10.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

La zece minute de mers pe jos de Castelul Bran, am descoprit o fermă ultramodernă, în care aproape toată treaba o fac roboţii DeLaval. Automatizarea a fost singura soluţie ca să nu renunţe la vacile de lapte, ne-a spus tănărul fermier Vlad Enescu.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Chelner...

Chelner...
Chelner ai picioare de broască? Detalii