Adama
Vinasa Rompak

România - pe locul 13 în lume, în Topul Investiţiilor în Energia Regenerabilă

Publicat: 22 noiembrie 2011 - 13:46
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

România a urcat pe locul 13 între cele mai atractive ţări din lume, privind investiţiile în energie regenerabilă, conform ultimului raport Country Attractiveness Indices, lansat de Ernst & Young.

Cu toate că a intrat doar de un an în topul celor mai atractive 40 de ţări privind energia regenerabilă, România urcă încă trei locuri în acest clasament, în urma investiţiilor masive în proiecte eoliene şi a concretizării proiectului legislativ privind certificatele verzi.

De la 12 MW la 464 MW, proveniţi din energia regenerabilă într-un an
Deşi noua schemă de certificate verzi va avea impact asupra tuturor proiectelor de energie regenerabilă, se aşteaptă ca cele eoliene să genereze cea mai importantă creştere. Dacă în 2009, România producea doar 12MW din energii regenerabile, capacitatea de producţie a crescut spectaculos în 2010, la 464MW, iar până în septembrie anul acesta ea înregistrase un nou salt de 34%, atingând 623MW.

„Acest salt în indicele calculat de Ernst & Young reflectă noile investiţii masive în energii regenerabile atrase deja de România – CEZ a finalizat aproximativ 50% din proiectul Fântânele-Cogealac, ce va produce până la sfârşitul lui 2012 600MW şi va fi cel mai mare proiect eolian pe uscat din Europa. În mod similar, Iberdrola a demarat în martie lucrările la posibil cel mai mare proiect eolian terestru din lume, ce va produce 1.500MW până în 2017. Şi suntem abia la început în implementarea noilor facilităţi legislativ”, a explicat Cornelia Bumbăcea, Partener şi lider al departamentului Asistenţă în tranzacţii al Ernst & Young România.

Investiţiile au plasat România cu 9 locuri mai sus în clasament
România a fost inclusă pentru prima dată în acest clasament în decembrie 2010 pe locul 22, iar în ultimul an a reuşit să urce nouă locuri, depăşind ţări ca Polonia, Belgia, Irlanda, sau Japonia.

Indicele Ernst & Young analizează trimestrial cele mai atractive 40 de ţări din lume privind piaţa internă de energie regenerabilă, infrastructura şi compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale. Cel mai recent raport, lansat în 22 noiembrie 2011, indică importanţa tot mai mare a pieţelor din Europa de Est, Orientul Mijlociu, nordul Africii şi America Latină.

De asemenea, noile prezenţe în topul celor 40 de ţări, precum Ucraina, Ungaria, Israel şi Tunisia subliniază nevoia acută de energii regenerabile pe care o împărtăşesc toate ţările din regiune.
sursa: Mediafax

Vizualizat: 1639 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Francezii investesc în 12 parcuri eoliene în Suceava

Francezii investesc în 12 parcuri eoliene în Suceava

Firma cu capital francez Filasa a inaugurat, joi 17 noiembrie a.c., în localitatea suceveană Ciprian Porumbescu, deschiderea proiectului de investiţie în 12 parcuri eoliene în valoare de 780 de milioane de euro, ce se va face în nouă comune din judeţul Suceava.

InfoNatura 2000 ia România la pas

InfoNatura 2000 ia România la pas

Astăzi, 16 noiembrie 2011, se lansează InfoNatura2000 „Campanie națională de conștientizare privind importanța conservării Biodiversității prin Rețeaua Natura 2000 în România”. 

Tradiţie şi inovaţie la cea de-a IV-a ediţie a RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE

Tradiţie şi inovaţie la cea de-a IV-a ediţie a RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE

Sala Palatului din Bucureşti a găzduit şi în acest an, în perioada 09-11 noiembrie 2011, cel mai mare târg de energii regenerabile şi eficienţă energetică din construcţii şi renovări - RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE.

Preţul „energiei verzi” este suportat de noi, profitul... merge în alte ţări

Preţul „energiei verzi” este suportat de noi, profitul... merge în alte ţări

Schema de sprijin pentru investitorii în sectorul energiilor regenerabile din România este, probabil, cea mai generoasă din Europa, potrivit spuselor autorităţilor.

Izvoarele, prima localitate care utilizează în totalitate becuri economice

Izvoarele, prima localitate care utilizează în totalitate becuri economice

Enel România înlocuieşte 7.500 de becuri cu incandescenţă din gospodăriile comunei Izvoarele cu unele eficiente energetic, lansând o campanie pentru încurajarea consumului raţional de energie, cu impact asupra a mii de locuinţe din România.

EXCLUSIV: Grupul Maschio-Gaspardo investeşte în energii regenerabile

EXCLUSIV: Grupul Maschio-Gaspardo investeşte în energii regenerabile

Grupul italian Maschio-Gaspardo a inaugurat o instalaţie fotovoltaică la fabrica Maschio din Campodarsego, Italia, investiţie ce se ridică la 5 milioane de euro şi care va permite producerea a 1.300.000 kW (1,3 MW) de energie electrică, reducând astfel emisiile de dioxid de carbon (CO2) cu peste 700.000 kg. Grupul are în vedere, de asemenea, investiţii în energii geotermale la fabrica de producţie de la Chişineu-Criş, din România.

CEZ: La parcul eolian Cogealac avem un an întârziere şi mai sunt 120 de turbine de ridicat

CEZ: La parcul eolian Cogealac avem un an întârziere şi mai sunt 120 de turbine de ridicat

Investitorii cehi în energie regenerabilă de la CEZ, care construiesc cel mai mare parc eolian din Europa în două comune dobrogene, Fântânele şi Cogealac, declară că întreaga investiţie de 1 miliard de euro va fi finalizată anul viitor.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
paula
|
11. 23, 2011. Wednesday 11:04
Comentariu editorial

In articol nu se face o comparaţie ci mai degrabă se doreşte redarea direcţiei ascendente a investiţiilor in energiile regenerabile în Romania. De asemenea, nu este specificat că s-au produs 464 MW, aceasta fiind doar capacitatea de producţie. „Dacă în 2009, România producea doar 12MW din energii regenerabile, capacitatea de producţie a crescut spectaculos în 2010, la 464MW”

Referitor la articolul cu titlul „Francezii investesc în 12 parcuri eoliene în Suceava”, in articol se specifica foarte clar că este vorba despre un proiect de investitii „Firma cu capital francez Filasa a inaugurat, joi 17 noiembrie a.c., în localitatea suceveană Ciprian Porumbescu, deschiderea proiectului de investiţie în 12 parcuri eoliene în valoare de 780 de milioane de euro, ce se va face în nouă comune din judeţul Suceava.”

1.
Corneliu Toca
|
11. 23, 2011. Wednesday 10:25

Probleme de logica si exprimare.
Nu mai comparati 12 MW PRODUSI in 2009 cu 464 MW CAPACITATE DE PRODUCTIE in 2010. Nu inseamna ca s-au produs atat cat e capacitatea de productie. Daca in tara asta s-au produs 464 MW din surse regenerabile in 2010, as vrea sa stiu si eu unde, cand si cum si atunci jos palaria. Eu nu cred ca s-au produs, ci doar s-au instalat niste turbine, ceea ce e cu totul altceva.
In plus, CEZ va fi cel mai mare proiect eolian din Europa. Tot dv scrieti in alt articol ca francezii de la Filasa construiesc in Suceava cel mai mare proiect eolian din Romania. Vezi http://agroinfo.ro/economic/finantare/energie-verde/francezii-investesc-in-12-parcuri-eoliene-in-suceava
Cum vi se pare asta dpdv logic si geografic?

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii