Adama
Vinasa Rompak

Preţul „energiei verzi” este suportat de noi, profitul... merge în alte ţări

Publicat: 15 noiembrie 2011 - 13:17
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten
În 2020, 38% din electricitate trebuie să fie din surse regenerabile

Schema de sprijin pentru investitorii în sectorul energiilor regenerabile din România este, probabil, cea mai generoasă din Europa, potrivit spuselor autorităţilor.

Potrivit datelor publicate, producătorii de energie verde vor primi, în următorii 10 ani, subvenţii în valoare de peste 10,5 miliarde de euro, bani proveniţi din plăţile tuturor consumatorilor.

„Am fost la o conferinţă în Italia, unde statele europene îşi prezentau schemele de sprijin, iar unele ţări mărunte, precum Serbia, Muntenegru sau Bulgaria, au vorbit de milioane de euro. Când am venit eu şi le-am spus de schema noastră de miliarde de euro, am părut necredibil”, a declarat Mircea Cotoşman, consilier al ministrului Economiei, în cadrul unei conferinţe pe această temă, citat de adevărul.ro.

Cu toate că, preţul pe care trebuie să-l plătim pentru a susţine energia nepoluantă este destul de mare, cea mai mare parte a profiturilor acestor companii merge în alte ţări. Astfel, facturile ar putea creşte cu 2,5% la 1 ianuarie 2012, a anunţat Maria Mânicuţă, director în cadrul Autorităţii de Reglementare. sursa: adevarul.ro


Eoliene_b

Vizualizat: 2202 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Izvoarele, prima localitate care utilizează în totalitate becuri economice

Izvoarele, prima localitate care utilizează în totalitate becuri economice

Enel România înlocuieşte 7.500 de becuri cu incandescenţă din gospodăriile comunei Izvoarele cu unele eficiente energetic, lansând o campanie pentru încurajarea consumului raţional de energie, cu impact asupra a mii de locuinţe din România.

EXCLUSIV: Grupul Maschio-Gaspardo investeşte în energii regenerabile

EXCLUSIV: Grupul Maschio-Gaspardo investeşte în energii regenerabile

Grupul italian Maschio-Gaspardo a inaugurat o instalaţie fotovoltaică la fabrica Maschio din Campodarsego, Italia, investiţie ce se ridică la 5 milioane de euro şi care va permite producerea a 1.300.000 kW (1,3 MW) de energie electrică, reducând astfel emisiile de dioxid de carbon (CO2) cu peste 700.000 kg. Grupul are în vedere, de asemenea, investiţii în energii geotermale la fabrica de producţie de la Chişineu-Criş, din România.

Lansarea proiectului

Lansarea proiectului "InfoNatura 2000"

Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă și Ministerul Mediului și Pădurilor– Direcția Biodiversității au plăcerea să vă invite la conferinţa de lansare a proiectului InfoNatura 2000 „Campanie Națională de conștientizare privind importanța conservării Biodiversității prin Rețeaua Natura 2000 din România”.



CEZ: La parcul eolian Cogealac avem un an întârziere şi mai sunt 120 de turbine de ridicat

CEZ: La parcul eolian Cogealac avem un an întârziere şi mai sunt 120 de turbine de ridicat

Investitorii cehi în energie regenerabilă de la CEZ, care construiesc cel mai mare parc eolian din Europa în două comune dobrogene, Fântânele şi Cogealac, declară că întreaga investiţie de 1 miliard de euro va fi finalizată anul viitor.

Energie: CE prezintă noi standarde de siguranţă la operaţiunile petroliere şi gaziere offshore

Energie: CE prezintă noi standarde de siguranţă la operaţiunile petroliere şi gaziere offshore

Comisia Europeană a propus recent o nouă lege care va garanta că producţia offshore de petrol şi gaze din Europa va respecta cele mai ridicate standarde de siguranţă, sănătate şi mediu peste tot în UE.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
cornel Vasile
|
11. 22, 2011. Tuesday 10:12

Pai cum fratilor, in Romania se va produce ma multa electricitate, se investesc miliarde in acest domeniu si ca drept rezultat curentul se va scumpi? Atunci intreb: in interesul cui se fac aceste investitii? Oare nu se pot forma planuri de investitii care sa aiba drept rezulotat final incasarea mai multor bani la bugetul de stat si ieftenirea produselor pt consumatori?
In cazul de fata de ce, producandu-se mai multa electricitate, nu se vinde mai ieftin? Sau in cazul in care vom avea surplus de ce nu se exporta?
Offf... se duc miliarde pe apa sambetei numai de dragul de a atrage investitori care sa umple sacul si mai apoi sa dispara!
Nu era mai bine daca din acei bani se facea o investitie DE STAT, cateva parcuri eoliene si tot ce se producea acolo sa se vanda mai apoi catre consumatori la pret de 50%, astfel in timp acei bani (miliardele ce se vor duce catre investitoti si pe care niciodata nu ii vom recupera) produceau pt stat avand incasari cat si pt populatie care beneficiau de reduceri...

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii