Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Noi oportunităţi pentru obţinerea de energie regenerabilă

Publicat: 08 august 2014 - 19:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii americani ar putea asigura anual o cantitate de 155 milioane tone de reziduuri vegetale şi alte 60 milioane tone de gunoi de grajd pentru generarea de biocombustibili şi energie electrică verde.

Potrivit Union of Concerned Scientists (UCS), asociaţie dedicată luptei pentru protejarea mediului, utilizarea acestor resurse de biomasă pentru alimentarea transporturilor şi pentru a genera electricitate poate fi o alternativă durabilă la combustibilii fosili, principala sursă de poluare a atmosferei terestre.

Reprezentanţii UCS susţin că până în anul 2030, cu sprijinul fermierilor americani, s-ar putea obţine anual 10 miliarde de galoane de etanol sau 166 miliarde de kWh de energie electrică, ceea ce reprezintă echivalentul a circa 4 la sută din consumul total al SUA în 2010.

În acest sens, UCS recomandă adoptarea practicilor agricole moderne, cum ar fi tehnologia no-till, pentru combaterea eroziunii solului şi conservarea apei. Pe de altă parte, utilizarea digestoarelor anaerobe, pentru extragerea biogazului din gunoiul de grajd, poate reduce semnificativ emisiile de metan şi ajută la încorporarea eficientă a nutrienţilor în sol, curăţând în acelaşi timp apele reziduale. Biogazul obţinut poate apoi oferi căldură şi electricitate în fermă sau poate fi în continuare purificat şi livrat statului ca sursă de energie regenerabilă.

Statul Iowa are cel mai mare potenţial de utilizare a resurselor de biomasă pentru producţia de energie verde, cu peste 30 de milioane tone de resturi vegetale colectate anual. Arkansas este la o treime din acest potenţial, la fel ca Texas, unde o bună parte din populaţie se ocupă de creşterea vitelor.

biogaz_b

Vizualizat: 3244 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii