Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Cum se modifică PRODUCŢIA şi CONSUMUL de BIOCOMBUSTIBILI?

Publicat: 15 iulie 2016 - 09:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia de biocarburanţi la nivel mondial dar şi consumul acestora vor înregistra o creştere de 14 procente până în anul 2020, potrivit estimărilor anunţate de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Concret, în următorii patru ani, producţia de biocombustibili ar trebui să ajungă la 37,9 miliarde de litri, de la 33,2 miliarde litri cât se estimează că se va obţine în 2016, în timp ce consumul este prognozat să crească la 38,1 miliarde litri în 2020, faţă de cei 33,5 miliarde litri luaţi în calcul pentru acest an.

Mai puţin de jumătate din creşterea producţiei de biodiesel prevăzută ar urma să fie susţinută de uleiurile vegetale, deşi producţia pe bază de deşeuri se estimează că va spori cu 53%, până la 4,4 miliarde de litri. Creşterea producţiei de biocarburanţi obţinuţi din deşeuri şi reziduuri agricole este susţinută în principal de SUA şi Uniunea Europeană.

De asemenea, OCDE preconizează o creştere mai modestă, de doar 5%, a producţiei de etanol la nivel mondial, de la 119,3 miliarde litri la 125,1 miliarde litri, respectiv a consumului de etanol, de la 119,9 miliarde litri la 126,1 miliarde litri, jumătate din această creştere datorându-se producţiei de trestie de zahăr din Brazilia şi Thailanda.

Raportul prezice o revenire a preţurilor internaţionale pentru etanol şi biodiesel în termeni nominali, luând în considerare evoluţia pieţei petrolului crud.

ProducĹŁie de bioetanol_b

Vizualizat: 2813 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

Bancul zilei

Amendă...

Amendă...
Un poliţist opreşte un şofer pentru depăşirea vitezei: Detalii