Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Energie: CE prezintă noi standarde de siguranţă la operaţiunile petroliere şi gaziere offshore

Publicat: 28 octombrie 2011 - 10:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană a propus recent o nouă lege care va garanta că producţia offshore de petrol şi gaze din Europa va respecta cele mai ridicate standarde de siguranţă, sănătate şi mediu peste tot în UE.

„În prezent, cea mai mare parte a petrolului şi gazelor din Europa se produce pe platforme maritime, adesea în condiţii geografice şi geologice grele. Având în vedere cererea tot mai mare de energie, vom avea nevoie de toate resursele de petrol şi gaze din mările noastre. Însă trebuie să preîntâmpinăm producerea unor accidente de genul celui de pe platforma Deepwater Horizon din Golful Mexic. Este imperios să aplicăm cele mai bune practici industriale în toate operaţiunile offshore. Propunerea de astăzi reprezintă un progres crucial în direcţia unor activităţi offshore mai sigure, de care vor beneficia cetăţenii noştri şi mediul înconjurător”, a declarat comisarul pentru energie, Günther Oettinger.

Noul proiect de regulament stabileşte norme clare care acoperă în întregime ciclul complet al tuturor activităţilor de explorare şi producţie, de la proiectare până la dezasamblarea finală a unei instalaţii petroliere sau de gaze. Operând sub controlul autorităţilor naţionale de reglementare, industria europeană va trebui să evalueze şi să îmbunătăţească periodic standardele de siguranţă aplicabile operaţiunilor offshore.
 
 „Accidentul de anul trecut de pe platforma Deepwater Horizon ne-a servit drept lecţie. Regulamentul pe care îl propunem astăzi ne va ajuta pe viitor să preîntâmpinăm producerea unor astfel de crize în toate apele marine care intră sub jurisdicţia statelor membre”, a spus comisarul pentru mediu, Janez Potočnik.

Această abordare nouă va duce la o evaluare europeană a riscurilor care se actualizează în permanenţă, luând în calcul noile tehnologii, noul know-how şi noile riscuri.

Vizualizat: 1412 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Suceava: Francezii vor amenaja 11 parcuri eoliene

Suceava: Francezii vor amenaja 11 parcuri eoliene

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, citat de jurnaliştii de la Radio Top, în următorii doi ani, compania franceză Filasa va investi 780 de milioane de euro în amenajarea a 11 parcuri eoliene, ce vor fi amplasate în localităţile:  Ciprian Porumbescu, Horodniceni, Capu Cîmpului, Drăgoieşti, Berchişeşti, Stroieşti, Ilişeşti, Udeşti şi Moara. 

Cel mai mare eveniment pe Energie Regenerabilă în România RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE

Cel mai mare eveniment pe Energie Regenerabilă în România RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, cel mai mare şi important eveniment pe energie regenerabilă şi eficienţă energetică al României, revine cu cea de-a IV-a ediţie la Sala Palatului din Bucureşti, între 9-11 noiembrie 2011.

CE lansează o campanie pe tema eficienţei în utilizarea resurselor

CE lansează o campanie pe tema eficienţei în utilizarea resurselor

Ieri, 17 octombrie,  a avut loc lansarea campaniei UE „Generation Awake. Your choices make a world of a difference!” (Generaţia trează. Alegerile tale pot schimba lumea!), destinată să încurajeze integrarea utilizării eficiente a resurselor în viaţa de zi cu zi a consumatorilor. 

Raport CE: Energia verde va majora semnificativ factura la curent până în 2050

Raport CE: Energia verde va majora semnificativ factura la curent până în 2050

Întreprinderile şi consumatorii europeni se vor confrunta timp de cel puțin 20 de ani cu creșteri de prețuri la energia electrică, dacă se va opta pentru producția de enregie în principal din surse regenerabile, potrivit unui raport al Comisiei Europene privind modalitatea în care regiunea își poate îndeplini obiectivele privind energia verde, informează FT.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La închisoare

La închisoare
Nevasta unui deţinut merge în audienţă la directorul închisorii. Detalii