Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Comunele cu zone vulnerabile la nitraţi vor primi echipament tehnic pentru prevenirea poluării

Publicat: 30 iunie 2011 - 09:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienți”, finanțat de Banca Mondială şi Guvernul României, vizează echiparea comunelor expuse la riscul de poluare cu nitraţi cu remorci, tractoare şi încărcătoare frontale.

Ministerul Mediului şi Pădurilor anunță că, în cadrul Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” a început livrarea de echipamente tehnice pentru colectarea şi gospodărirea gunoiului de grajd provenit din creşterea animalelor în gospodăriile populaţiei în 11 localităţi, centre de demonstrare tehnică şi instruire. În total, în acest program, va fi oferit echipament tehnic pentru 86 de localităţi vulnerabile la nitraţi.

Zonele vulnerabile la nitraţi, declarate centre de demonstrare tehnică şi instruire, vor fi dotate până în luna august a anului curent cu remorci, tractoare, încărcătoare frontale şi europubele.

Au fost deja livrate remorcile în comunele Sălacea - Judeţul Bihor, Bonţida-Judeţul Cluj, Peciu Nou - Judeţul Timiş, Albeştii de Argeş - Judeţul Argeş şi Mihăeşti - Judeţul Vâlcea.

Pe lângă aceste au fost achiziţionate şi distribuite 962 de europubele pentru separarea gunoiului menajer de gunoiul de grajd, pentru 8 comune: Albeştii de Argeş - judeţul Argeş, Balta Albă - jud Buzău, Bonţida - jud Cluj; Crăeşti - jud Mureş, Gherceşti - jud Dolj; Mihăeşti - jud Vâlcea; Peciu Nou - jud Timiş şi Sălacea - jud Bihor, urmând ca până la sfârşitul lunii august un număr suplimentar de 18 comune vulnerabile la poluarea cu nitraţi să beneficieze de europubele.

Proiectul implică şi acordarea de sprijin pentru plantarea de puieţi şi vegetaţie forestieră pe terenurile degradate, plantarea de perdele forestiere şi fâşii riverane tampon pentru protejarea corpurilor de apă.

Demarat în 2008 cu sprijinul Băncii Mondiale, proiectul urmăreşte reducerea deversărilor de nitrați în apă şi, în final, reducerea poluării cu nitrați a Dunării şi Mării Negre, prin investiţii în 86 de localităţi din zone vulnerabile la acest tip de poluare.

Valoarea proiectului, care va fi implementat pe o perioadă de 5 ani, este de 60,04 mil euro. Sursele de finanţare sunt: împrumut Banca Mondială - 50 mil. euro, donaţie Facilitatea Globală de Mediu (GEF) - aprox. 4,01 mil euro, contribuţii Consilii Judeţene - 1,40 mil. euro, contribuţii Consilii Locale: 3,63 mil. euro, contribuţie ANAR (Administraţia Naţională Apele Române) - 1 mil. euro.

Vizualizat: 2871 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii