KWS+
Reclama header after big part 2

CE lansează o campanie pe tema eficienţei în utilizarea resurselor

Publicat: 18 octombrie 2011 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ieri, 17 octombrie,  a avut loc lansarea campaniei UE „Generation Awake. Your choices make a world of a difference!” (Generaţia trează. Alegerile tale pot schimba lumea!), destinată să încurajeze integrarea utilizării eficiente a resurselor în viaţa de zi cu zi a consumatorilor. 

Campania a fost inaugurată în Polonia de comisarul european pentru mediu Janez Potočnik şi de ministerul polonez al mediului Andrzej Kraszewski. Scopul acesteia este de a sensibiliza publicul în privinţa nevoii de a utiliza în mod judicios resursele naturale limitate şi de a-i încuraja pe cetăţeni să reflecteze asupra modului în care deciziile lor de cumpărare afectează planeta.

Comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik, a declarat: „În condiţiile în care economia noastră este în dificultate, iar resursele de care dispunem sunt în scădere, este timpul să reevaluăm o parte din obiceiurile noastre. Pe lângă faptul că ajută la protejarea mediului, utilizarea mai atentă a resurselor economiseşte în acelaşi timp bani şi reduce costurile agenţilor economici. Este vorba de a face mai mult folosindu-ne de mai puţin. Cu toţii putem face ceva. Trebuie doar să ne trezim!”

Trezirea unei generaţii
Mesajul-cheie este „consumă altfel – gândeşte înainte să alegi!”. Prin alegeri corecte putem să ajutăm cu toţii la prezervarea resurselor naturale, la realizarea de economii, la reducerea impactului nostru asupra mediului şi la garantarea unui viitor mai durabil pentru noi toţi.

Principalele instrumente ale campaniei sunt un clip viral, un site web consacrat acestei teme şi o pagină Facebook unde vizitatorii sunt încurajaţi să se alăture „generaţiei treze” (Generation awake) şi să accepte provocările propuse, de exemplu să utilizeze exclusiv transportul public timp de o lună sau să îşi reducă timpul petrecut sub duş, pentru a economisi apa.

Lansarea acestei campanii la nivel european are loc în Polonia, ţara care deţine în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului UE. La evenimentul de lansare de la Varşovia a fost instalat un stand unde vizitatorii vor primi sfaturi privitoare la bucătăria şi moda „durabile”, precum şi la utilizarea eficientă a energiei.

Se va organiza, de asemenea, o dezbatere pe tema „Your choices make a world of difference” (Alegerile tale pot schimba lumea!), la care vor participa Janez Potočnik, ministrul Kraszewski şi reprezentanţii ONG-urilor şi ai sectorului privat.
Anul acesta se vor mai organiza evenimente de lansare în Republica Cehă, Ungaria şi Regatul Unit.

Vizualizat: 2315 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Raport CE: Energia verde va majora semnificativ factura la curent până în 2050

Raport CE: Energia verde va majora semnificativ factura la curent până în 2050

Întreprinderile şi consumatorii europeni se vor confrunta timp de cel puțin 20 de ani cu creșteri de prețuri la energia electrică, dacă se va opta pentru producția de enregie în principal din surse regenerabile, potrivit unui raport al Comisiei Europene privind modalitatea în care regiunea își poate îndeplini obiectivele privind energia verde, informează FT.

Ziua Mondială a Habitatului: FAO solicită protejarea arborilor din oraşe

Ziua Mondială a Habitatului: FAO solicită protejarea arborilor din oraşe

Cu prilejul Zilei Mondiale a Habitatului, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) pledează pentru protecţia arborilor şi pădurilor din oraşe şi din jurul acestora, prin politici şi investiţii orientate spre îmbunătăţirea mediului înconjurător într-o lume din ce în ce mai urbanizată.

Cioloş susţine promovarea biomasei în viitor

Cioloş susţine promovarea biomasei în viitor

După 2013, ar trebui să se investească mai mult în inovaţie în acest domeniu, astfel încât fermierii să aibă la dispoziţie modalităţi sporite de valorificare a biomasei pentru producţia de energie chiar dacă, gestionarea deşeurilor din exploataţiile agricole a fost şi până acum prezentă în politica agricolă comună (PAC), a declarat, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş, la finalul reuniunii Consiliului miniştrilor agriculturii şi pescuitului din UE.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii