Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CE lansează o campanie pe tema eficienţei în utilizarea resurselor

Publicat: 18 octombrie 2011 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ieri, 17 octombrie,  a avut loc lansarea campaniei UE „Generation Awake. Your choices make a world of a difference!” (Generaţia trează. Alegerile tale pot schimba lumea!), destinată să încurajeze integrarea utilizării eficiente a resurselor în viaţa de zi cu zi a consumatorilor. 

Campania a fost inaugurată în Polonia de comisarul european pentru mediu Janez Potočnik şi de ministerul polonez al mediului Andrzej Kraszewski. Scopul acesteia este de a sensibiliza publicul în privinţa nevoii de a utiliza în mod judicios resursele naturale limitate şi de a-i încuraja pe cetăţeni să reflecteze asupra modului în care deciziile lor de cumpărare afectează planeta.

Comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik, a declarat: „În condiţiile în care economia noastră este în dificultate, iar resursele de care dispunem sunt în scădere, este timpul să reevaluăm o parte din obiceiurile noastre. Pe lângă faptul că ajută la protejarea mediului, utilizarea mai atentă a resurselor economiseşte în acelaşi timp bani şi reduce costurile agenţilor economici. Este vorba de a face mai mult folosindu-ne de mai puţin. Cu toţii putem face ceva. Trebuie doar să ne trezim!”

Trezirea unei generaţii
Mesajul-cheie este „consumă altfel – gândeşte înainte să alegi!”. Prin alegeri corecte putem să ajutăm cu toţii la prezervarea resurselor naturale, la realizarea de economii, la reducerea impactului nostru asupra mediului şi la garantarea unui viitor mai durabil pentru noi toţi.

Principalele instrumente ale campaniei sunt un clip viral, un site web consacrat acestei teme şi o pagină Facebook unde vizitatorii sunt încurajaţi să se alăture „generaţiei treze” (Generation awake) şi să accepte provocările propuse, de exemplu să utilizeze exclusiv transportul public timp de o lună sau să îşi reducă timpul petrecut sub duş, pentru a economisi apa.

Lansarea acestei campanii la nivel european are loc în Polonia, ţara care deţine în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului UE. La evenimentul de lansare de la Varşovia a fost instalat un stand unde vizitatorii vor primi sfaturi privitoare la bucătăria şi moda „durabile”, precum şi la utilizarea eficientă a energiei.

Se va organiza, de asemenea, o dezbatere pe tema „Your choices make a world of difference” (Alegerile tale pot schimba lumea!), la care vor participa Janez Potočnik, ministrul Kraszewski şi reprezentanţii ONG-urilor şi ai sectorului privat.
Anul acesta se vor mai organiza evenimente de lansare în Republica Cehă, Ungaria şi Regatul Unit.

Vizualizat: 2218 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

A inceput INDAGRA! Hibridul SY Experto - producţie record Titan Machinery la Agromalim 2019

Bancul zilei

Fericire

Fericire
Soţia se adresează cu indignare soţului: Detalii