Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ZIUA AMERICII CU O DEMONSTRAȚIE pentru FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 06 iulie 2018 - 07:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EVENIMENT! Agrocomerț Holding a sărbătorit ziua Statelor Unite ale Americii, în sudul județului Olt, cu o demonstrație de  mare clasă pentru fermierii români interesați.  

Demonstrația a fost asigurată de un tractor CLAAS XERION 4000 de care era legat un cultivator SIPTEC Master HD de 3,5 m lățime, un tractor CLAAS AXION 830 cu implementul SIPTEC Discoplus 300 și, deoarece combinele CLAAS sunt cunoscute în România ca vârf de tehnologie, cu aproape cea mai tare combină din portofoliul CLAAS, LEXION 770. Aceste utilaje au evoluat la propriu, în condiții de câmp, spre analiza concretă a fermierilor.

demo-agriso-trei_butilaj-camp_butilaj-agro-camp_btractor-camp_barat-tractor_b

Motorul care pune în mișcare combina LEXION 770 este un Mercedes de 16 l, cu 6 cilindri în linie, care strunește până la 580 de cai putere. Dacă tot era echipată cu echipamentul de rapiță, reprezentantul Agrocomerț Holding, Alin Moga, ne-a asigurat că în mai puțin de cinci minute și o țigară se poate trece pe echipamentul pentru recoltat cereale păioase. Cât privește motorul tractorului cu roți egale, XERION 4.000, este tot din gama Mercedes cu 6 cilindri în linie, însă de o capacitate cilindrică de 10 l care poate asigura o herghelie de 400 cai putere.

demo-agriso_b

Daniel Motorga (în foto, mai jos), reprezentantul fabricii SIPTEC (fostă Papadopuloss) în România, le-a spus fermierilor că un  combinator MASTER HD face treabă cel puțin cât utilajele concurente dar la un preț cu 30-50 % mai jos.

Motorga_b

Discurile crestate de 610 mm așezate agresiv permit o pătrundere adâncă chiar și în soluri mai grele iar organele de lucru de tip ancoră de cultivator sunt asistate de o protecție hidropneumatică care poate fi la un moment dat blocată la o anume presiune rigidizând cele trei rânduri de cultivatoare. Moment în care protecția este asigurată de bolțuri de forfecare! Utilajul are o a treia grupă de acțiune formată din discuri canelate de nivelare de 460 mm, fixate cu blocuri din cauciuc cu diametrul de 40 mm. Rulmenții fiind cu baie de ulei, fără întreținere și pot fi expuși la forța maximă de lucru. A patra acțiune a combinatorului Master HD de la SIPTEC se realizează cu un tăvălug cu discuri acționat hidraulic, care este bun și la teren mai uscat dar și la un sol mai umed.

Pe larg despre toate utilajele care au evoluat la Agromec Vișina, fermă administrată de tânărul fermier și dezvoltator al platformei Agriso, Ștefan Stănescu (în foto) în revista FERMA!

stanescu-agriso_b

Vizualizat: 1785 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii