Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

VIDEO! UN CRESCĂTOR DE ANIMALE PLÂNGE: STAU CU VACA MOARTĂ ÎN POARTĂ DE ASEARĂ!

Publicat: 22 octombrie 2018 - 12:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PRIMARUL A DECLARAT PENTRU AGROINFO CĂ-I VA DA UN AJUTOR DE URGENȚĂ! Crescătorul de animale Ștefan Tudoran din comuna Plosca, județul Teleorman, plânge de disperare pentru că una dintre cele 9 văcuțe, din care-și hrănește cei patru copii, a murit subit, duminică seara, când se întorcea de la pășune. Pe pășune e un focar de infecție! Medicamente, otravă, perfuzii aruncate, spune necăjit Ștefan Tudoran. Primarul Daniel Grosu ne-a declarat că-i va da crescătorului un ajutor de urgență. Pentru cei patru copii pe care-i are îi dau acest ajutor, spune primarul.

Văcuța s-a întors aseară de la pășune și când a ajuns la poartă, am văzut-o cât era de umflată. Era gestantă în 8 luni, dar se umflase îngrozitor de tare. S-a oprit în poartă, cu spume la gură, s-a prăbușit și a murit imediat, spune plângând Ștefan Tudoran.

vaca-moarta-trei_b

Crescătorul de animale acuză că pășunea comunei, unde sunt duse vacile la păscut, s-a transformat într-o groapă de gunoi.

Toată lumea își scoate gunoaiele la poartă, ce e de aruncat de prin gospodărie, și vine tractorul primăriei, încarcă gunoaiele și le duce pe pășune și le descarcă acolo. Cu tractorul nostru, al crescătorilor. Dar groapa aia nu a fost făcută pe cale naturală, de inundații. Sunt interese pentru că acolo se excavează patru mașini pe zi și se vinde pământ pentru fundații. Și apoi, astupă gropile cu tot felul de gunoaie. Pe islaz am găsit otravă, medicamente, perfuzii.

IMAGINI AICI PE GRUPUL AGROINFO CU RESTURI DE CUTII DE MEDICAMENTE AZVÂRLITE PE PĂȘUNE!

Veterinarul a spus că-i ia capul pentru analize, e la poartă animalul, nu l-a luat nimeni,  trec copiii care vin de la școală și poate rămân cu sechele că văd așa ceva. Crescătorii toți sunt terminați. Corupția ucide animalele, mai am 8 vaci. Aia nu e pășune. E Glina! Vacile sunt înțepate la picior. Am filmat aseară gunoaiele, otrava, medicamentele care sunt aruncate pe pășune. APIA plătește 150 de euro subvenție pe hectarul de pășune și acolo se aruncă gunoaie și otravă.

Am rămas fără vaca, și era gestantă, mie-mi plâng patru copii acasă. Am trei copii la școală și sunt marginalizați că miros a vacă. Eu nu cerșesc la primărie ajutor social, muncesc. Unde să mă duc eu?! Stau cu bălegarul în prag, dar îmi cresc copiii. Dacă am avut de mâncat, am mâncat, dacă nu, am răbdat. Dar e o limită! Să-ți vezi animalul mort?! Și acum stă vaca moartă în poartă, am anunțat primăria să vină să o ridice și poliția a zis că-mi dă amendă, că e vaca moartă în poartă. Mai mare blestemul să-ți plângă copiii de foame și să-ți moară un animal la poartă. Mergeam cu laptele și vindeam laptele, să iau pâine la copii. Mi-au mai spus unii că vaca a mâncat pere, dar era umflată, imensă. Când a ajuns la poartă, s-a uitat la mine și a căzut jos și a murit. A venit medicul veterinar, toată stima, a încercat să mă ajute, dar nu a mai reușit să facă nimic, plânge fermierul.

Ștefan Tudoran mai spune că toți crescătorii de animale din comună sunt nevoiți să treacă cu animalele prin resturile de medicamente, otravă și gunoaie aruncate pe pășune. Nu avem pe unde altundeva să trecem, spune crescătorul.

vaca-moarta-doi_b

AGROINFO l-a contactat pe primarul comunei Plosca din Teleorman. Daniel Grosu ne-a declarat că primăria nu duce cu tractorul gunoaie pe pășune. Dimpotrivă. Primăria ar duce acolo pământ ca să astupe gropile făcute de inundații.

Pe pășune nu e ce spune crescătorul. Sunt vegetale, bălegare, în sfârșit. Au făcut gropi inundațiile, au avut 6 metri adâncime, am astupat ce am putut și noi. Să zicem că e așa, cum spune crescătorul, că văcuța a mâncat din gunoaie, dar de ce să te duci pe acolo cu animale?! Nu e ce spune, omul ăsta. I-am dat și pășune, are contract, are tot, dar nu îngrijește bine văcuțele, vai și amar, sunt piele și os. În sfârșit, nu e treaba mea. Prin telefon, toată lumea e frumoasă și deșteaptă, dar dacă veniți la fața locului vă convingeți. Ducem pământ să umplem gropile făcute de inundații, dar fiecare spune ce vrea. Ca să înțelegeți până la capăt, eu i-am zis că o să-l ajut pentru că mi-e milă de copii. I-am promis un ajutor de urgență. Dar încă o dată, nu i-l dau pentru pagubă sau că aș fi eu vinovat, i-l dau pentru că mi-e milă de cei patru copii. Eu l-am mai ajutat pe el, în sfârșit, i-am luat din banii mei mobilă când i-a luat foc casă. Încă o dată, copilașii ăia merită mai mult, spune primarul Daniel Grosu.

Dar gunoaiele, resturile de medicamente, care au fost filmate pe pășunea satului, imediat ce văcuța a murit, de cine sunt aruncate acolo? Tocmai pe o pășune unde pasc animale și ar trebui să fie curat. O pășune care este obligatoriu, pentru subvenții, să fie menținută curată.

Tot oamenii le aruncă. Nu noi, primăria. Noi, v-am spus, ducem pământ să astupăm gropile făcute de inundații. Dacă mergeți prin județ sau prin țară, o să vedeți în multe locuri gunoaie aruncate, spune primarul comunei Plosca.

Crescătorul de animale a spus că medicul veterinar din comună a prelevat deja capul vacii moarte și va stabili cauza morții. Indiferent din ce motive a murit vaca familiei Tudoran, este strigător la cer ca pășunea comunei să se transforme într-o groapă de gunoi. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Garda de Mediu trebuie să intervină, prima instituție, cu tăierea de pe lista subvențiilor a crescătorilor de animale care au pășune acolo și trebuie să o curețe, iar a doua, cu amenzi usturătoare.


Vizualizat: 12018 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ASAS AVERTIZEAZĂ: AU SCĂZUT DRASTIC EFECTIVELE DE ANIMALE și NUMĂRUL DE FERME!

ASAS AVERTIZEAZĂ: AU SCĂZUT DRASTIC EFECTIVELE DE ANIMALE și NUMĂRUL DE FERME!

10 iulie 2020 - 16:16

SEMNAL DE ALARMĂ! Au scăzut drastic efectivele de animale, s-a redus numărul fermelor, suntem dependenți de importuri și asta ne mai lipsea o lege a mirosurilor care să ne închidă fermele zootehnice, avertizează Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

10 iulie 2020 - 15:47

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că până la data de 31.07.2020, la Centrele județene ale APIA unde este depusă cererea de plată, se primesc deconturile / documentele justificative aferente trim. II pentru Măsura 14 –„Bunăstarea animalelor” - pachetul a) – plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachetul b) – plăți în favoarea bunăstării păsărilor, din cadrul PNDR 2014-2020.

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

10 iulie 2020 - 15:10

TÂNĂR FERMIER ROMÂN PASIONAT DE AGRICULTURĂ. De când mă știu lucrez pământul, am grijă de animale și gospodărie și am cultivat legume împreună cu familia, spune tânărul fermier Andrei Ionuț Moldovan, în vârstă de 24 de ani, din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor. Părinții lui se ocupă de agricultură de peste 25 de ani. Andrei Ionuț Moldovan, pasionat de agricultură, și-a făcut propria fermă cu ajutorul fondurilor europene.

Încrederea agricultorilor faţă de UE rămâne scăzută

Încrederea agricultorilor faţă de UE rămâne scăzută

10 iulie 2020 - 14:48

Deşi s-a înregistrat o uşoară creştere în ceea ce priveşte starea de spirit a fermierilor în această primăvară, comparativ cu toamna anului 2019, această creştere nu a fost suficientă pentru a compensa sentimentul negativ încă resimţit în toate statele membre ale UE.

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

09 iulie 2020 - 16:53

INFORMAȚII UTILE! AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile utile, care vă ajută să obțineți sprijinul financiar, din Ghidul final pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Informațiile ne sunt furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

09 iulie 2020 - 14:31

CUM NE ȚINEM FORȚA DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ! Ca să rămână în țară, zilierii din agricultură trebuie plătiți cu salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro. Atât vor trebui să le ofere fermierii români, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros, la TVR 1. Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salarii, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

APIA ASTĂZI: ACTE AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA ASTĂZI: ACTE AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

09 iulie 2020 - 13:35

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 28.07.2020, se depun la Centrele Judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în Trim. II și luna iunie a anului 2020.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

09 iulie 2020 - 11:35

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii