Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VIDEO! UN CRESCĂTOR DE ANIMALE PLÂNGE: STAU CU VACA MOARTĂ ÎN POARTĂ DE ASEARĂ!

Publicat: 22 octombrie 2018 - 12:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PRIMARUL A DECLARAT PENTRU AGROINFO CĂ-I VA DA UN AJUTOR DE URGENȚĂ! Crescătorul de animale Ștefan Tudoran din comuna Plosca, județul Teleorman, plânge de disperare pentru că una dintre cele 9 văcuțe, din care-și hrănește cei patru copii, a murit subit, duminică seara, când se întorcea de la pășune. Pe pășune e un focar de infecție! Medicamente, otravă, perfuzii aruncate, spune necăjit Ștefan Tudoran. Primarul Daniel Grosu ne-a declarat că-i va da crescătorului un ajutor de urgență. Pentru cei patru copii pe care-i are îi dau acest ajutor, spune primarul.

Văcuța s-a întors aseară de la pășune și când a ajuns la poartă, am văzut-o cât era de umflată. Era gestantă în 8 luni, dar se umflase îngrozitor de tare. S-a oprit în poartă, cu spume la gură, s-a prăbușit și a murit imediat, spune plângând Ștefan Tudoran.

vaca-moarta-trei_b

Crescătorul de animale acuză că pășunea comunei, unde sunt duse vacile la păscut, s-a transformat într-o groapă de gunoi.

Toată lumea își scoate gunoaiele la poartă, ce e de aruncat de prin gospodărie, și vine tractorul primăriei, încarcă gunoaiele și le duce pe pășune și le descarcă acolo. Cu tractorul nostru, al crescătorilor. Dar groapa aia nu a fost făcută pe cale naturală, de inundații. Sunt interese pentru că acolo se excavează patru mașini pe zi și se vinde pământ pentru fundații. Și apoi, astupă gropile cu tot felul de gunoaie. Pe islaz am găsit otravă, medicamente, perfuzii.

IMAGINI AICI PE GRUPUL AGROINFO CU RESTURI DE CUTII DE MEDICAMENTE AZVÂRLITE PE PĂȘUNE!

Veterinarul a spus că-i ia capul pentru analize, e la poartă animalul, nu l-a luat nimeni,  trec copiii care vin de la școală și poate rămân cu sechele că văd așa ceva. Crescătorii toți sunt terminați. Corupția ucide animalele, mai am 8 vaci. Aia nu e pășune. E Glina! Vacile sunt înțepate la picior. Am filmat aseară gunoaiele, otrava, medicamentele care sunt aruncate pe pășune. APIA plătește 150 de euro subvenție pe hectarul de pășune și acolo se aruncă gunoaie și otravă.

Am rămas fără vaca, și era gestantă, mie-mi plâng patru copii acasă. Am trei copii la școală și sunt marginalizați că miros a vacă. Eu nu cerșesc la primărie ajutor social, muncesc. Unde să mă duc eu?! Stau cu bălegarul în prag, dar îmi cresc copiii. Dacă am avut de mâncat, am mâncat, dacă nu, am răbdat. Dar e o limită! Să-ți vezi animalul mort?! Și acum stă vaca moartă în poartă, am anunțat primăria să vină să o ridice și poliția a zis că-mi dă amendă, că e vaca moartă în poartă. Mai mare blestemul să-ți plângă copiii de foame și să-ți moară un animal la poartă. Mergeam cu laptele și vindeam laptele, să iau pâine la copii. Mi-au mai spus unii că vaca a mâncat pere, dar era umflată, imensă. Când a ajuns la poartă, s-a uitat la mine și a căzut jos și a murit. A venit medicul veterinar, toată stima, a încercat să mă ajute, dar nu a mai reușit să facă nimic, plânge fermierul.

Ștefan Tudoran mai spune că toți crescătorii de animale din comună sunt nevoiți să treacă cu animalele prin resturile de medicamente, otravă și gunoaie aruncate pe pășune. Nu avem pe unde altundeva să trecem, spune crescătorul.

vaca-moarta-doi_b

AGROINFO l-a contactat pe primarul comunei Plosca din Teleorman. Daniel Grosu ne-a declarat că primăria nu duce cu tractorul gunoaie pe pășune. Dimpotrivă. Primăria ar duce acolo pământ ca să astupe gropile făcute de inundații.

Pe pășune nu e ce spune crescătorul. Sunt vegetale, bălegare, în sfârșit. Au făcut gropi inundațiile, au avut 6 metri adâncime, am astupat ce am putut și noi. Să zicem că e așa, cum spune crescătorul, că văcuța a mâncat din gunoaie, dar de ce să te duci pe acolo cu animale?! Nu e ce spune, omul ăsta. I-am dat și pășune, are contract, are tot, dar nu îngrijește bine văcuțele, vai și amar, sunt piele și os. În sfârșit, nu e treaba mea. Prin telefon, toată lumea e frumoasă și deșteaptă, dar dacă veniți la fața locului vă convingeți. Ducem pământ să umplem gropile făcute de inundații, dar fiecare spune ce vrea. Ca să înțelegeți până la capăt, eu i-am zis că o să-l ajut pentru că mi-e milă de copii. I-am promis un ajutor de urgență. Dar încă o dată, nu i-l dau pentru pagubă sau că aș fi eu vinovat, i-l dau pentru că mi-e milă de cei patru copii. Eu l-am mai ajutat pe el, în sfârșit, i-am luat din banii mei mobilă când i-a luat foc casă. Încă o dată, copilașii ăia merită mai mult, spune primarul Daniel Grosu.

Dar gunoaiele, resturile de medicamente, care au fost filmate pe pășunea satului, imediat ce văcuța a murit, de cine sunt aruncate acolo? Tocmai pe o pășune unde pasc animale și ar trebui să fie curat. O pășune care este obligatoriu, pentru subvenții, să fie menținută curată.

Tot oamenii le aruncă. Nu noi, primăria. Noi, v-am spus, ducem pământ să astupăm gropile făcute de inundații. Dacă mergeți prin județ sau prin țară, o să vedeți în multe locuri gunoaie aruncate, spune primarul comunei Plosca.

Crescătorul de animale a spus că medicul veterinar din comună a prelevat deja capul vacii moarte și va stabili cauza morții. Indiferent din ce motive a murit vaca familiei Tudoran, este strigător la cer ca pășunea comunei să se transforme într-o groapă de gunoi. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Garda de Mediu trebuie să intervină, prima instituție, cu tăierea de pe lista subvențiilor a crescătorilor de animale care au pășune acolo și trebuie să o curețe, iar a doua, cu amenzi usturătoare.


Vizualizat: 12252 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

21 octombrie 2020 - 19:35

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 21.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 547.311 fermieri, reprezentând un procent de 65 % din totalul fermierilor declarați eligibili. Suma totală autorizată la plată este în valoare de 719.414.149 euro, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

21 octombrie 2020 - 14:17

COMUNICAT. Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, anunță cu bucurie cooptarea unui nou membru, al cincisprezecelea, respectiv aderarea Asociației Aberdeen Angus România, informează PRO AGRO într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

21 octombrie 2020 - 12:52

ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Pentru a ajunge la parcelele agricole, fermierii sunt nevoiți să circule pe drumurile publice cu tractoarele. Mai mulți fermieri au fost deja amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP-ul făcut la tractoare.

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

21 octombrie 2020 - 12:33

LANSAT ÎN DECEMBRIE 2020. Ruris, compania producătoare de echipamente agricole din Craiova, a intrat în linie dreaptă cu producţia unui nou tractor pentru ferme mici.

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

21 octombrie 2020 - 11:54

PLAFONAREA PLĂȚILOR DIN AGRICULTURĂ. Tot mai multe voci din Parlamentul European susțin plafonarea subvențiilor din agricultură. Concernele din industria agricolă își extind activitatea pe spinarea fermelor de familie. Haideți să nu-i mai susținem pe oligarhi! A cerut un europarlamentar din Cehia, marți, 20 octombrie 2020, la ședința plenară din Parlamentul European în cadrul căreia a fost supusă dezbaterii și votului noua Politică Agricolă Comună. Europarlamentarul a cerut eliminarea subvențiilor de un milion de euro pe fermă.

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI APICULTORII!

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI APICULTORII!

21 octombrie 2020 - 09:37

TERMEN 31 DECEMBRIE 2020! Atenție, apicultori, intrați în legalitate! Consilierul personal al ministrului agriculturii, apicultorul Marian Irimei, cunoscut pe Facebook Marian Stuparul Oltean, anunță apicultorii că e foarte important să intre în legalitate până la data de 31 decembrie 2020. De asemenea, consilierul îi anunță că se va modifica Ordinul MADR 251/2017 care-i privește pe apicultori.

APIA ANUNȚĂ ACUM: BANII SUNT ÎN CONTURI!

APIA ANUNȚĂ ACUM: BANII SUNT ÎN CONTURI!

21 octombrie 2020 - 09:15

OFICIAL APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 21 octombrie 2020, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a plătit peste 46 de milioane de euro. A finalizat aceste plăți, iar banii sunt în conturi.

FERMIERII REVOLTAȚI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ LE SPUNĂ PE CE A DAT 200.000 DE EURO!

FERMIERII REVOLTAȚI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ LE SPUNĂ PE CE A DAT 200.000 DE EURO!

21 octombrie 2020 - 08:59

AMENINȚĂ CU JUDECATA! Uniunea Salvăm Țăranul Român cere explicații de la Ministerul Agriculturii pentru plata cotizației de 200.000 de euro la organizația europeană COPA COGECA. Revoltați, fermierii vor să știe de ce ministerul a plătit cotizația doar pentru anumite organizații. Ei amenință că vor acționa în instanță MADR. Inserăm comunicatul Uniunii Salvăm Țăranul Român.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII!

21 octombrie 2020 - 08:36

NEGOCIEREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR. Organizațiile profesionale din sectorul agricol și agroalimentar sunt selectate în grupurile naționale de dialog civil care se vor ocupa de chestiunile reglementate de politica agricolă comună, anunță un Ordin al ministrului agriculturii, publicat pe site-ul oficial MADR. Pe scurt, aceste grupuri vor stabili toate condițiile pentru acordarea subvențiilor și plăților din agricultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii