Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

VIDEO! UN CRESCĂTOR DE ANIMALE PLÂNGE: STAU CU VACA MOARTĂ ÎN POARTĂ DE ASEARĂ!

Publicat: 22 octombrie 2018 - 12:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PRIMARUL A DECLARAT PENTRU AGROINFO CĂ-I VA DA UN AJUTOR DE URGENȚĂ! Crescătorul de animale Ștefan Tudoran din comuna Plosca, județul Teleorman, plânge de disperare pentru că una dintre cele 9 văcuțe, din care-și hrănește cei patru copii, a murit subit, duminică seara, când se întorcea de la pășune. Pe pășune e un focar de infecție! Medicamente, otravă, perfuzii aruncate, spune necăjit Ștefan Tudoran. Primarul Daniel Grosu ne-a declarat că-i va da crescătorului un ajutor de urgență. Pentru cei patru copii pe care-i are îi dau acest ajutor, spune primarul.

Văcuța s-a întors aseară de la pășune și când a ajuns la poartă, am văzut-o cât era de umflată. Era gestantă în 8 luni, dar se umflase îngrozitor de tare. S-a oprit în poartă, cu spume la gură, s-a prăbușit și a murit imediat, spune plângând Ștefan Tudoran.

vaca-moarta-trei_b

Crescătorul de animale acuză că pășunea comunei, unde sunt duse vacile la păscut, s-a transformat într-o groapă de gunoi.

Toată lumea își scoate gunoaiele la poartă, ce e de aruncat de prin gospodărie, și vine tractorul primăriei, încarcă gunoaiele și le duce pe pășune și le descarcă acolo. Cu tractorul nostru, al crescătorilor. Dar groapa aia nu a fost făcută pe cale naturală, de inundații. Sunt interese pentru că acolo se excavează patru mașini pe zi și se vinde pământ pentru fundații. Și apoi, astupă gropile cu tot felul de gunoaie. Pe islaz am găsit otravă, medicamente, perfuzii.

IMAGINI AICI PE GRUPUL AGROINFO CU RESTURI DE CUTII DE MEDICAMENTE AZVÂRLITE PE PĂȘUNE!

Veterinarul a spus că-i ia capul pentru analize, e la poartă animalul, nu l-a luat nimeni,  trec copiii care vin de la școală și poate rămân cu sechele că văd așa ceva. Crescătorii toți sunt terminați. Corupția ucide animalele, mai am 8 vaci. Aia nu e pășune. E Glina! Vacile sunt înțepate la picior. Am filmat aseară gunoaiele, otrava, medicamentele care sunt aruncate pe pășune. APIA plătește 150 de euro subvenție pe hectarul de pășune și acolo se aruncă gunoaie și otravă.

Am rămas fără vaca, și era gestantă, mie-mi plâng patru copii acasă. Am trei copii la școală și sunt marginalizați că miros a vacă. Eu nu cerșesc la primărie ajutor social, muncesc. Unde să mă duc eu?! Stau cu bălegarul în prag, dar îmi cresc copiii. Dacă am avut de mâncat, am mâncat, dacă nu, am răbdat. Dar e o limită! Să-ți vezi animalul mort?! Și acum stă vaca moartă în poartă, am anunțat primăria să vină să o ridice și poliția a zis că-mi dă amendă, că e vaca moartă în poartă. Mai mare blestemul să-ți plângă copiii de foame și să-ți moară un animal la poartă. Mergeam cu laptele și vindeam laptele, să iau pâine la copii. Mi-au mai spus unii că vaca a mâncat pere, dar era umflată, imensă. Când a ajuns la poartă, s-a uitat la mine și a căzut jos și a murit. A venit medicul veterinar, toată stima, a încercat să mă ajute, dar nu a mai reușit să facă nimic, plânge fermierul.

Ștefan Tudoran mai spune că toți crescătorii de animale din comună sunt nevoiți să treacă cu animalele prin resturile de medicamente, otravă și gunoaie aruncate pe pășune. Nu avem pe unde altundeva să trecem, spune crescătorul.

vaca-moarta-doi_b

AGROINFO l-a contactat pe primarul comunei Plosca din Teleorman. Daniel Grosu ne-a declarat că primăria nu duce cu tractorul gunoaie pe pășune. Dimpotrivă. Primăria ar duce acolo pământ ca să astupe gropile făcute de inundații.

Pe pășune nu e ce spune crescătorul. Sunt vegetale, bălegare, în sfârșit. Au făcut gropi inundațiile, au avut 6 metri adâncime, am astupat ce am putut și noi. Să zicem că e așa, cum spune crescătorul, că văcuța a mâncat din gunoaie, dar de ce să te duci pe acolo cu animale?! Nu e ce spune, omul ăsta. I-am dat și pășune, are contract, are tot, dar nu îngrijește bine văcuțele, vai și amar, sunt piele și os. În sfârșit, nu e treaba mea. Prin telefon, toată lumea e frumoasă și deșteaptă, dar dacă veniți la fața locului vă convingeți. Ducem pământ să umplem gropile făcute de inundații, dar fiecare spune ce vrea. Ca să înțelegeți până la capăt, eu i-am zis că o să-l ajut pentru că mi-e milă de copii. I-am promis un ajutor de urgență. Dar încă o dată, nu i-l dau pentru pagubă sau că aș fi eu vinovat, i-l dau pentru că mi-e milă de cei patru copii. Eu l-am mai ajutat pe el, în sfârșit, i-am luat din banii mei mobilă când i-a luat foc casă. Încă o dată, copilașii ăia merită mai mult, spune primarul Daniel Grosu.

Dar gunoaiele, resturile de medicamente, care au fost filmate pe pășunea satului, imediat ce văcuța a murit, de cine sunt aruncate acolo? Tocmai pe o pășune unde pasc animale și ar trebui să fie curat. O pășune care este obligatoriu, pentru subvenții, să fie menținută curată.

Tot oamenii le aruncă. Nu noi, primăria. Noi, v-am spus, ducem pământ să astupăm gropile făcute de inundații. Dacă mergeți prin județ sau prin țară, o să vedeți în multe locuri gunoaie aruncate, spune primarul comunei Plosca.

Crescătorul de animale a spus că medicul veterinar din comună a prelevat deja capul vacii moarte și va stabili cauza morții. Indiferent din ce motive a murit vaca familiei Tudoran, este strigător la cer ca pășunea comunei să se transforme într-o groapă de gunoi. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Garda de Mediu trebuie să intervină, prima instituție, cu tăierea de pe lista subvențiilor a crescătorilor de animale care au pășune acolo și trebuie să o curețe, iar a doua, cu amenzi usturătoare.


Vizualizat: 11804 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Întâmplare...

Întâmplare...
Un tip vine acasă de la serviciu şi observă cu stupoare că în gura dobermanului său era iepuraşul vecinilor. Detalii