KWS+
Reclama header after big part 2

VIDEO! EUROPARLAMENTAR ROMÂN, ULUIT DE CE A GĂSIT ÎNTR-O FERMĂ DE OVINE din BELGIA!

Publicat: 25 septembrie 2017 - 17:20
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROFIT DE 1.500 DE EURO/CAP DE OAIE! Cum reușesc ciobanii belgieni să aibă ferme cu un profit uriaș pe cap de oaie chiar dacă nu au mii de ovine și au doar câteva sute? O demonstrează un video realizat de europarlamentarul Daniel Buda, membru în Grupul PPE și în Comisia de agricultură din Parlamentul European. Politicianul a fost în ferma unui oier belgian și a rămas uluit de ce a descoperit acolo.

Fermele de ovine sau de bovine din Belgia par mici prin comparație cu ce ferme sunt în România. La noi, cu cât are fermierul mai multe oi, cu atât se presupune că este mai avut. Fermierii belgieni, francezi, etc. au o cu totul altă mentalitate. Fermele lor sunt de familie, nu au multe capete de animale, în schimb se străduiesc să creeze un sistem integrat în așa fel încât ceea ce produc în fermă să fie și vândut.

VIDEO AICI! PE PAGINA DE FACEBOOK AGROINFO!

Așa cum o demonstrează materialul filmat de euroalesul Daniel Buda în ferma La Bergerie d'Acremont din Belgia, fermierul are puține ovine, undeva la maxim 400 de capete, sunt dintr-o rasă perfecționată în producții mari de lapte, specifică Belgiei. ferma-belgia_bOierul reușește să facă pe an 1.500 de euro profit pe fiecare oaie. În fermă lucrează doar familia crescătorului. Nu are angajați străini. Cu toate acestea, izbutește să aibă o fabrică, unde procesează laptele, nu este nevoit să se roage de procesatori să mărească prețul pe litrul de lapte, și un magazin. Adică, întreg lanțul de la furcă la furculiță.fabrica_b

Ferma este într-o zonă oarecum muntoasă. Am dorit să vin aici pentru a face o scurtă prezentare, nu doar a fermei, dar în primul rând, al conceptului de fermă de succes în Belgia. Un model care poate să fie urmat atât de fermierii din România, cât și de fermierii din alte state UE. Nu o dată am spus că fermierii nu au culoare politică, iar problemele lor nu cunosc granițe.

Este o fermă cu circuit integrat, în care se cresc oi, nu un număr foarte de oi, este foarte important că în această fermă lucrează fermierul, soția lui și tatăl fermierului. Practic, dimensionarea fermei este făcută în așa fel încât nu au nevoie de forță de muncă suplimentară. Pentru că și aici factorul uman este limitativ în dezvoltarea fermelor, dar această fermă, îmi spunea fermierul, că anul trecut a produs în jur de 1.500 de euro pe cap de animal, spune Daniel Buda, pe filmul realizat în ferma belgianului.

Ferma are și un mic restaurant, iar cei care vin să cumpere de aici produse din lapte de oaie sau vin la restaurant trebuie să treacă prin grajdul în care sunt adăpostite animalele. Grajdul, în care oile sunt într-un fel de semistabulație, este spațios, o construcție simplă din panouri, în care luminozitatea este asigurată de panouri transparente intercalate între celelalte în acoperiș. Este prevăzut , pe un perete, cu ferestre rabatabile, dar și cu ventilatoare, care sunt declanșate de senzori. Oile sunt hrănite de pe o bandă încărcată cu furaje.

Sala de muls prevăzută cu 14 locuri este într-un capăt al grajdului, animalele se mulg mecanic, ceea ce ușurează mult munca fermierului, spune euroalesul.

Foarte interesant și interzis în România, fabrica de procesare a laptelui, unde fermierul produce câteva sortimente de brânzeturi, este chiar la capătul grajdului. În Belgia este permis ca fabrica să fie lângă grajd. Pe imagini se poate observa cât de curat și aerisit este grajdul. Fabrica este într-un spațiu zgârcit, dar cu toate acestea strălucește de curățenie.

Este important să produci, să procesezi și, în același timp, să vinzi marfa pe care o ai. Pentru că, degeaba produci, degeaba procesezi, dacă tu nu ai cum să vinzi. Până nu se va realiza acest concept de a se închide acest lanț între producător, procesator și vânzător, fermierul va depinde tot timpul, fie de procesator, fie de retailer, astfel încât el va fi mereu o frunză în bătaia vântului, spune europarlamentarul.

Vizualizat: 11180 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

15 ianuarie 2021 - 08:50

MESAJE DE LA FERMIERI. Mai mulți crescători de ovine ne întreabă dacă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata sprijinului cuplat la ovine și caprine, aferent anului de cerere 2020. AGROINFO nu lasă fără răspuns nicio întrebare primită de la fermieri. Vă spunem în ce stadiu se află, în acest moment, plata acestei subvenții cuvenită crescătorilor de animale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

14 ianuarie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Un crescător de ovine ne-a întrebat, printr-un mesaj transmis către AGROINFO, care este subvenția de care beneficiază în anul 2021 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru cele 80 de oi pe care le deține. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile esențiale cu ajutorul cărora puteți obține subvenții APIA în acest an.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
joolaszlo
|
09. 25, 2017. Monday 22:07
ia intrebati pe cei din Belgia daca sunt membrii vreunui asociatii la care trebuie sa platesti ba cotizatie ba pentru adeverinte ba pentru hartii de nimic asa cum e la noi
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii