Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERII ROMÂNI! LEGEA CARE-I SCUTEȘTE PE FERMIERII MICI de TOATE TAXELE CĂTRE STAT!

Publicat: 26 septembrie 2017 - 14:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LEGEA PENTRU PROTEJAREA AGRICULTURII ȘI A ZOOTEHNIEI! Proiectul de lege, aflat în dezbaterea Senatului României, este inițiat de un grup de parlamentari membri ai Partidului Mișcarea Populară (PMP) și ai Partidului Social Democrat (PSD). Legea nu este făcută pentru marii fermieri, care exploatează mii de hectare sau au ferme cu mii de animale. Ținta ajutorului acordat prin această lege sunt micii fermieri!

Proiectul de lege, depus la Senat, se aplică producătorilor agricoli și crescătorilor de animale care sunt persoane fizice sau persoane juridice, cetățeni români și care îndeplinesc una dintre următoarele condiții:

- dețin terenuri de până la 100 ha pe care execută lucrări agricole
- dețin spre creștere 500 de ovine sau caprine
- dețin spre creștere până la 50 de bovine/bubaline
- dețin spre creștere până la 500 de suine
- dețin spre creștere până la 1.000 de păsări
- dețin spre creștere până la 25 de cabaline

Potrivit propunerii legislative, aceste ferme sunt scutite de orice obligație fiscală sau financiară, către oricare buget din România, pentru utilajele folosite în agricultură sau zootehnie, pentru terenurile agricole, indiferent de forma de deținere, pentru clădirile destinate creșterii animalelor, depozitării produselor agricole, precum și pentru terenurile aferente acestor clădiri.

De asemenea, sunt scutite de taxa pe valoare adăugată (TVA) utilajele, echipamentele, piesele de schimb și consumabilele. Sunt scutite de orice accize, taxe și impozite produsele agricole și zootehnice.

Este scutită de orice taxă și impozit energia electrică folosită pentru creșterea animalelor, prepararea furajelor, depozitarea produselor agricole. Scutirea se realizează prin contorizare separată, iar contorizarea este scutită de taxa de branșament. Este scutit de orice acciză sau taxă carburantul folosit pentru lucrările agricole.

Fermierul este obligat să depună anual la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), până la data de 1 septembrie, un plan de activitate pentru anul agricol care începe și care va cuprinde:

- parcelele pe care se obligă să le lucreze
- categoria de teren a fiecărei parcele
- culturile pentru fiecare parcelă
- temeiul legal în baza căruia deține terenurile agricole
- distanța de la fiecare parcelă de teren la locul depozitului propriu, fără a depăși 10 km
- capacitatea utilajelor folosite pentru transportul recoltei agricole de pe fiecare parcelă la depozit.

În termen de 30 de zile calendaristice de la depunerea planului, APIA calculează conform normelor Direcției pentru Agricultură din județul respectiv, cantitatea de carburant necesară pentru îndeplinirea planului de activitate de către fiecare fermier sau crescător de animale.

Începând cu data de 1 octombrie a fiecărui an, fermierul comunică la APIA cantitatea de carburant consumată și justifică cu documente fiscale.

În termen de 30 de zile, APIA este obligată să depună în contul fermierului întreaga sumă reprezentând accizele și taxele pentru carburant. Acest ajutor nu este condiționat de accesarea altor scheme de ajutor din agricultură.

ATENȚIE! În cazul în care APIA constată că fermierul nu și-a îndeplinit planul, sistează orice plată. În cazurile de forță majoră, APIA trebuie notificată în 5 zile.

ATENȚIE! Dacă fermierul a declarat date neconforme cu realitatea riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și este obligat să returneze sumele care i-au fost plătite.

Proiectul de lege a fost trimis pe 13 septembrie 2017 Guvernului României pentru avizare. Senatul României va dezbate proiectul Legii pentru protejarea agriculturii și zootehniei pe 4 noiembrie.

IMPORTANT! Acesta este un proiect de lege, el va intra în vigoare după 30 de zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial.

Vizualizat: 12974 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOILE SUBVENȚII APIA! MESAJ URGENT MADR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOILE SUBVENȚII APIA! MESAJ URGENT MADR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

27 septembrie 2020 - 20:10

COMUNICAT MADR AJUTOARE EXCEPȚIONALE! Ministerul Agriculturii anunță crescătorii de animale care beneficiază de ajutoarele excepționale acordate în contextul crizei sanitare că mai au doar două zile la dispoziție pentru depunerea cererii la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

25 septembrie 2020 - 13:23

COMUNICAT. În ședința Guvernului din data de 24 septembrie 2020, a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va efectua plata acestor ajutoare în termen de trei luni de la încheierea perioadei de depozitare, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii, transmis pentru AGROINFO.

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

25 septembrie 2020 - 12:47

PERCHEZIȚIE LA UN CRESCĂTOR DE OVINE! Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Botoșani au descins miercuri, 23 septembrie 2020, la imobilele unui crescător de animale din comuna Bălușeni. În urma percheziției, au fost ridicate crotalii noi și uzate. Oierul este bănuit de evaziune fiscală.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Austral® Plus este un produs complex pentru tratamentul semințelor de cereale ce conține două substanțe active care se completează reciproc (teflutrin – cu efect insecticid și fludioxonil – acțiune fungică). Oferă spectru larg de acțiune împotriva dăunătorilor și bolilor la cereale păioase.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii