KWS+
Reclama header after big part 2

VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERII ROMÂNI! LEGEA CARE-I SCUTEȘTE PE FERMIERII MICI de TOATE TAXELE CĂTRE STAT!

Publicat: 26 septembrie 2017 - 14:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LEGEA PENTRU PROTEJAREA AGRICULTURII ȘI A ZOOTEHNIEI! Proiectul de lege, aflat în dezbaterea Senatului României, este inițiat de un grup de parlamentari membri ai Partidului Mișcarea Populară (PMP) și ai Partidului Social Democrat (PSD). Legea nu este făcută pentru marii fermieri, care exploatează mii de hectare sau au ferme cu mii de animale. Ținta ajutorului acordat prin această lege sunt micii fermieri!

Proiectul de lege, depus la Senat, se aplică producătorilor agricoli și crescătorilor de animale care sunt persoane fizice sau persoane juridice, cetățeni români și care îndeplinesc una dintre următoarele condiții:

- dețin terenuri de până la 100 ha pe care execută lucrări agricole
- dețin spre creștere 500 de ovine sau caprine
- dețin spre creștere până la 50 de bovine/bubaline
- dețin spre creștere până la 500 de suine
- dețin spre creștere până la 1.000 de păsări
- dețin spre creștere până la 25 de cabaline

Potrivit propunerii legislative, aceste ferme sunt scutite de orice obligație fiscală sau financiară, către oricare buget din România, pentru utilajele folosite în agricultură sau zootehnie, pentru terenurile agricole, indiferent de forma de deținere, pentru clădirile destinate creșterii animalelor, depozitării produselor agricole, precum și pentru terenurile aferente acestor clădiri.

De asemenea, sunt scutite de taxa pe valoare adăugată (TVA) utilajele, echipamentele, piesele de schimb și consumabilele. Sunt scutite de orice accize, taxe și impozite produsele agricole și zootehnice.

Este scutită de orice taxă și impozit energia electrică folosită pentru creșterea animalelor, prepararea furajelor, depozitarea produselor agricole. Scutirea se realizează prin contorizare separată, iar contorizarea este scutită de taxa de branșament. Este scutit de orice acciză sau taxă carburantul folosit pentru lucrările agricole.

Fermierul este obligat să depună anual la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), până la data de 1 septembrie, un plan de activitate pentru anul agricol care începe și care va cuprinde:

- parcelele pe care se obligă să le lucreze
- categoria de teren a fiecărei parcele
- culturile pentru fiecare parcelă
- temeiul legal în baza căruia deține terenurile agricole
- distanța de la fiecare parcelă de teren la locul depozitului propriu, fără a depăși 10 km
- capacitatea utilajelor folosite pentru transportul recoltei agricole de pe fiecare parcelă la depozit.

În termen de 30 de zile calendaristice de la depunerea planului, APIA calculează conform normelor Direcției pentru Agricultură din județul respectiv, cantitatea de carburant necesară pentru îndeplinirea planului de activitate de către fiecare fermier sau crescător de animale.

Începând cu data de 1 octombrie a fiecărui an, fermierul comunică la APIA cantitatea de carburant consumată și justifică cu documente fiscale.

În termen de 30 de zile, APIA este obligată să depună în contul fermierului întreaga sumă reprezentând accizele și taxele pentru carburant. Acest ajutor nu este condiționat de accesarea altor scheme de ajutor din agricultură.

ATENȚIE! În cazul în care APIA constată că fermierul nu și-a îndeplinit planul, sistează orice plată. În cazurile de forță majoră, APIA trebuie notificată în 5 zile.

ATENȚIE! Dacă fermierul a declarat date neconforme cu realitatea riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și este obligat să returneze sumele care i-au fost plătite.

Proiectul de lege a fost trimis pe 13 septembrie 2017 Guvernului României pentru avizare. Senatul României va dezbate proiectul Legii pentru protejarea agriculturii și zootehniei pe 4 noiembrie.

IMPORTANT! Acesta este un proiect de lege, el va intra în vigoare după 30 de zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial.

Vizualizat: 13061 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

15 ianuarie 2021 - 08:50

MESAJE DE LA FERMIERI. Mai mulți crescători de ovine ne întreabă dacă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata sprijinului cuplat la ovine și caprine, aferent anului de cerere 2020. AGROINFO nu lasă fără răspuns nicio întrebare primită de la fermieri. Vă spunem în ce stadiu se află, în acest moment, plata acestei subvenții cuvenită crescătorilor de animale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

14 ianuarie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Un crescător de ovine ne-a întrebat, printr-un mesaj transmis către AGROINFO, care este subvenția de care beneficiază în anul 2021 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru cele 80 de oi pe care le deține. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile esențiale cu ajutorul cărora puteți obține subvenții APIA în acest an.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii