Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VESTE BUNĂ: RECUPERAȚI-VĂ IMPOZITUL PLĂTIT PE VENIT!

Publicat: 20 mai 2018 - 16:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CINCI PAȘI PENTRU RECUPERAREA IMPOZITULUI PLĂTIT ANUL TRECUT! Cooperativele agricole pot să-și recupereze impozitul pe venit plătit anul trecut. Uniunea Națională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal vă explică cei cinci pași pe care trebuie să-i urmați ca să intrați în posesia banilor.

1. Se depune la  Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) declarația 010 (de modificare a vectorului fiscal) pentru trecere de la impozit pe venit la impozit pe profit. Se atașează la declarație, circulara ANAF nr. 700/26.03.2018. Este important să se depuna de la data la care ați intrat la impozit pe venit. La unii colegi a fost 1 februarie 2017 și e posibil ca la majoritatea să fie această data.

2. Se depun rectificative la declarația 100 de impozit pe micro (710 este rectificativa), pentru toate lunile în care s-a plătit acest tip de impozit.

3. Următoarea operațiune este cea de depunere a declarației rectificative la declarația 101, pentru luna ianuarie și am depus declarația 101 ( cu impozit pe profit) pentru tot anul.

4. Se depune o cerere de compensare și se așteaptă primirea unui răspuns, durează  câteva zile. Dacă răspunsul va fi primit înainte de data de 25 a acestei luni este în regulă și se poate compensa cu sumele de plata la TVA. Așa se pot deduce mai repede sumele.

5. De îndată ce se încheie această etapă, pot fi începute demersurile pentru recuperarea impozitului pe profit, plătit în anii ce au precedat 2017, ani în care, trebuia să fim scutiți de plata acestuia, respectiv iulie – decembrie 2016.

Aceste informații ne-au fost furnizate de Cooperative Agricole care au urmat deja acești pași.

Orice impedimente întâmpinați vă rog să ne transmiteți speța pentru a vedea ce poate face UNCSV în relația cu autoritățile pentru a remedia eventualele neclarități sau lacune în legislație.

Facilitățile fiscale pentru cooperativele agricole sunt prevăzute la art 76 din Legea 566/2004 modificată de Legea 164/2016.

ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR!
Echipa Uniunea Națională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal

Vizualizat: 5221 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Artex Building produce structuri uşoare acoperitie cu prelată din PVC. Construcţiile au structură metalică galvanizată la cald, se monteză rapid și pot fi folosite pentru orice destinaţie: spaţii pentru depozitare marfă, depozit de cereale, garaj pentru tractoare şi utilaje agricole precum şi adăpost pentru animale.

Interviu cu Sergio Valsania, director Artex Building SRL.

 

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 Valabri la Agromalim 2019

Bancul zilei

Apel la Pompieri

Apel la Pompieri
0 blondă dă telefon la Pompieri şi începe să urle: Detalii