EVENIMENT! Ba mai mult, în 2014 procentul a fost de 18 % ceea ce este realmente impresionant! Pe 21 mai, chiar de ziua sfinților Împărați Constantin și Elena, Bayer a organizat un eveniment în care a desenat viața seminței de porumb cu sigla Dekalb la împlinirea a două decenii de când acesta se produce în România.
Saltul de la 350 ha la aproape 8.000 ha cu sămânță este impresionant iar din totalul semințelor produse la stația de la Sinești circa 30% ajung la fermierii din România restul ia drumul exportului ajungând până în Țara Soarelui Răsare. Ar fi multe de spus despre evenimentul de ieri.
Despre inițiativa de a pune în discuție Tanymecus, inamicul porumbului românesc, voinicul cu fălci de fier. Așa se face că președintele ASAS, Valeriu Tabără, a incitat la o discuție pe tema subsidiarității adevărului științific în relația cu politicul european. Iar directorul executiv al APPR, Alina Crețu, a prezentat modul în care fermierii din asociație sunt gata să susțină la Bruxelles necesitatea derogării permenante pentru România în folosirea neonicotinoidelor în lupta cu Tanymecus.
Pascal Cassecuelle, managerul Bayer România, a fost o gazdă primitoare. Iar printre invitații care au onorat cu prezența evenimentul i-am remarcat pe secretarul de stat Daniel Botănoiu, pe încă liderul ProAgro, Emil Dumitru, președintele APPR, Arnaud Perrein dar și numeroși fermieri producători de semințe pentru Bayer.
Am purtat o discuție interesantă cu omul de afaceri Petre Grigore de la Simongrig care are sămânță de om de știință aplicat. Apoi am vizitat stația care este impresionantă prin eficiență, organizare dar și prin condițiile de muncă deosebite și atenția dată protecției muncii. Dar despre toate acestea într-un viitor text în revista Ferma!