Agricover Credit IFN, divizia de creditare a Grupului Agricover, a înregistrat anul trecut un profit operaţional de peste 16 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de anul 2012.
Agricover Credit IFN, divizia de creditare a Grupului Agricover, a înregistrat anul trecut un profit operaţional de peste 16 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de anul 2012.
Potrivit unui comunicat al companiei, creşterea a venit ca urmare a unui model de business care presupune cunoaşterea profundă a problemelor cu care se confruntă fermierii şi construirea unor produse inovatoare care să răspundă eficient nevoilor acestora.
„Suntem mulţumiţi de rezultatele înregistrate anul trecut şi ne aşteptăm să menţinem ritmul de creştere în 2014 şi să ne impunem ca lideri în finanţarea agriculturii. Am adăugat clienţi noi portofoliului Agricover Credit IFN pentru că ştim foarte bine situaţia şi aşteptările fermierilor şi am dezvoltat soluţii de creditare inovatoare, unele dintre ele unice pe piaţă. Astfel, clienţii noştri primesc finanţarea dorită într-un timp record, lucru care le permite să îşi dezvolte afacerile, aceasta fiind şi prioritatea noastră”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.
Valoarea creditelor acordate în 2013 a fost de 642.000.000 de lei, cu 55% mai mult decât în 2012, în timp ce numărul clienţilor a ajuns la 1.300.
• Profitul net: 12.077.546 lei, în creştere cu 8% faţă de 2012
• Capitaluri proprii: 92.359.619 lei, in crestere cu 15%
• Rata de adecvare a capitalului: 32%
• Credite neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile: 1,2%
• Valoarea creditelor acordate: 642.000.000 lei
• Număr clienţi activi: 1300
În 2013, Grupul Agricover a atras 15 milioane de euro prin acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank, din care 7,5 milioane de euro au revenit Agricover Credit IFN, precum şi 123 milioane lei de la băncile locale. La acestea se adaugă sumele obţinute în 2012, respectiv linii de finanţare de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, în valoare de 12,5 milioane de euro, fondul de investiţii german EFSE - 8 milioane de euro şi de la bănci locale – aprox. 147 milioane lei.
Agricover, mai aproape de fermieri
Agricover Credit IFN este în plină dezvoltare, obiectivul fiind acela de a se afla cât mai aproape de fermieri, de a fi la curent cu nevoile lor şi de a putea, astfel, să le ofere, în timp record, soluţiile de finanţare necesare. În acest scop, divizia dispune de o echipă mobilă formată din specialişti care se deplasează la fermă, o evaluează şi îi ajută pe agriculturi să îşi construiască dosarul şi să obţină finanţarea dorită simplu şi rapid, fără bariere birocratice. Din dorinţa de a fi cât mai aproape de fermieri, Agricover Credit IFN a lansat, în octombrie 2013, la Slobozia, prima filială regională, decizie care a avut ca rezultat imediat creşterea numărului de clienţi şi eficientizarea serviciilor oferite.
„Agricultura românească devine tot mai performantă, însă rămâne subfinanţată şi aici intervine Agricover Credit IFN, care îi ajută pe fermieri să crească. Le oferim credite pentru recoltă, inputuri, utilaje, achiziţii de terenuri şi extinderea fermei, fie că este vorba despre afaceri în domeniul vegetal sau în zootehnie. Vă pot da un exemplu de produs inovator lansat anul trecut, Creditul Instant, care se bucură de un mare succes tocmai pentru că le oferă fermierilor, pe loc, fondurile necesare. Lansarea acestor soluţii de finanţare este rezultatul bunei cunoaşteri a clienţilor iar faptul că facem parte din Grupul Agricover, prima patformă de soluţii integrate pentru agricultură, este categoric un avantaj”, a mai precizat Robert Rekkers.
În 2014, Agricover Credit IFN va continua să investească în îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi să dezvolte soluţii de finanţare inovatoare pentru a contribui, astfel, la dezvoltarea sustenabilă a agriculturii de performanţă.