Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Urmează o recoltă record de grâu şi porumb

Publicat: 26 iunie 2020 - 13:57
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Consiliul Internațional al Cerealelor (IGC) estimează o producţie mondială record de cereale în sezonul 2020/2021. Cele mai mari creşteri sunt aşteptate pentru producţia globală de grâu (+4 milioane tone) şi porumb (+50 milioane tone). În ultimul său raport, IGC apreciază că producția globală de cereale va atinge un nivel maxim, de peste 2,2 miliarde tone, ceea ce ar reprezenta o creștere de 54 milioane tone faţă de producţia din sezonul 2019/2020.

De asemenea, IGC preconizează şi o creștere a stocurilor globale de cereale la final de sezon, prima după patru sezoane, în timp ce comerțul mondial cu cereale va ajunge la un nou record.

Producția de soia din sezonul 2020/2021 va fi mai mare cu 8%, ajungând la peste 360 milioane tone, în special datorită producţiei mari care se aşteaptă în Statele Unite. De asemenea, anticipata creștere a achizițiilor chineze de soia ar putea duce la o creştere cu 4% a comerţului mondial cu soia, faţă de anul trecut.

Așteptările sporite în ceea ce privește producția mondială de cereale au fost evidențiate și de Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) în raportul actualizat al ofertei și cererii agricole mondiale. Potrivit USDA, producția globală de porumb va ajunge la cca. 1,2 miliarde tone (în creștere cu 7% faţă de sezonul 2019/20) și 773 milioane tone grâu (în creștere de 1% an/an).

seminte_de_porumb_b

Producţia din regiunea Mării Negre în pericol

Deşi USDA a ridicat estimările de producție pentru mai multe culturi, inclusiv porumb, grâu și soia, acest raport este anterior valului de precipitaţii care a afectat o parte a statelor europene, în special din Europa de est şi zona Mării Negre.

De asemenea, prognoza privind o secetă severă în perioada iulie-august, arată o creștere semnificativă a temperaturii aerului, cu 1,5 °C peste media multianuală şi posibilitatea dezvoltării unor zone de înaltă presiune şi care vor aduce valuri extreme de căldură şi secetă.

Precipitațiile în regiunea Mării Negre vor fi sub normal în perioada de vară şi va avea un impact negativ puternic asupra culturilor de primăvară, în special porumb şi floarea-soarelui. Ca urmare, potențialul de producție al acestor culturi este posibil să fie afectat şi randamentul redus.

Vizualizat: 11382 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

NECAZ MARE pentru un APICULTOR! STUPII I-AU FOST LUAȚI DE APE!

NECAZ MARE pentru un APICULTOR! STUPII I-AU FOST LUAȚI DE APE!

PAGUBĂ. Apicultorul Cristian Ciup din Dobra, județul Hunedoara, a încercat joi să-și salveze ce a mai rămas din cele 70 de familii de albine după ce apele Mureșului au ieșit din matcă și i-au măturat stupii.

APIA ÎN CONTROL SĂPTĂMÂNA VIITOARE pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

APIA ÎN CONTROL SĂPTĂMÂNA VIITOARE pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

OFICIAL. Un Ordin al ministrului agriculturii, publicat miercuri, 24 iunie 2020, pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii, anunță că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara de săptămâna viitoare verificările la fermele care au solicitat subvențiile agricole pentru acest an. Verificările APIA încep la 1 iulie 2020 și se prelungesc până la data de 15 octombrie 2020.

DIN 30 IUNIE, SPRIJIN DE 1,9 MILIOANE DE EURO pentru FERMIERI!

DIN 30 IUNIE, SPRIJIN DE 1,9 MILIOANE DE EURO pentru FERMIERI!

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță lansarea, în data de 30 iunie 2020, a sesiunii de depunere a proiectelor în cadrul submăsurii 9.1a - „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, cu o alocare de totală de 1.985.644 euro.

AJUTOR DE MINIMIS pentru APICULTORI!

AJUTOR DE MINIMIS pentru APICULTORI!

AJUTOR PE FAMILIE DE ALBINE! Apicultorii români vor primi și-n acest an un ajutor de minimis pe familie de albine care să-i ajute să-și recupereze o parte din pierderile cauzate de secetă, dar și de pandemia de coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii Adrian Oros.

MINISTRUL OROS: START DE LA 1 IULIE SPRIJIN de 50.000 EURO pentru TINERII FERMIERI!

MINISTRUL OROS: START DE LA 1 IULIE SPRIJIN de 50.000 EURO pentru TINERII FERMIERI!

ANUNȚ OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri ca șefi de exploatație va fi lansat la data de 1 iulie 2020. Ajutorul de maxim 50.000 de euro pentru un tânăr fermier vine la pachet cu 50 de hectare de teren agricol.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

O colaborare de peste 12 ani între ProCredit și ProCereal Agrosan! ProCereal Agrosan este o companie care produce până la 20.000 tone de cereale pe an, dezvoltată de către domnul Micu Cosmin. Vezi în video-ul de mai jos cum a pornit totul și cât de frumos s-a conturat o idee dezvoltată cu pasiune.

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Apel la Poliţie

Apel la Poliţie
- Alo, Poliţia, am călcat un curcan pe DN 70, ce să fac? Detalii