Adama
Agreena
AGRICOVER

Unui fermier i s-a interzis să crească cocoși!

Publicat: 25 iunie 2024 - 18:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un tribunal din regiunea Veneto, Italia, i-a interzis unui fermier să mai țină cocoși în curte întrucât cântecul lor deranja locuitorii de la periferia orașului Mestro, lângă care se află ferma.

Tribunalul administrativ regional (TAR) din Veneto a menţinut hotărârile consiliului municipal din Veneţia şi ale unei agenţii locale de mediu, conform cărora cântecele cocoşilor erau dăunătoare pentru sănătatea locuitorilor de la periferia oraşului Mestre, scrie ANSA, citată de Agerpres.

Proprietarului fermei i-a fost interzisă creşterea cocoşilor, însă el are voie să deţină găini – dar nu mai mult de 50 de exemplare, a decis TAR.

În ultimii ani, în mai multe țări din Europa au apărut cazuri în care orășeni mutați la țară își reclamă vecinii din cauza zgomotelor produse de animalele de curte. În urmă cu patru ani, tot în Italia, un octogenar, Angelo Bolletti, a fost amendat cu 183 de euro din cauza cântecului matinal al cocoșului Carlino.

Pentru a verifica plângerile vecinilor, un polițist din Castiraga Virardo (Lombardia) a stat la pândă la 4.30 dimineața ca să verifice dacă viețuitoarea cântă atât de devreme. Proprietarul lui Carlino a fost amendat pentru că a încălcat regula după care animalele de casă trebuie ținute la o distanță de cel puțin 10 de metri de casele vecinilor.

cocos bun_b

foto monitorulcj.ro

Revanșa cocoșilor în Franța
În alte țări, sătenii s-au impus în fața intrușilor de la oraș, porniți să le schimbul modul de viață. În Franța, în insula Oleron, o femeie a fost dată în judecată din cauza zgomotului produs de cocoșul său, Maurice. Nemulțumiții erau un cuplu de pensionari care își luaseră o casă de vacanță în respectivul sat.

„Locuiesc aici de 35 de ani, zgomotul nu a deranjat pe nimeni”, spunea Corinne Fesseau, proprietara lui Maurice. Cazul a ajuns în fața unei instanțe din Rochefort, Charente Maritime și a produs vâlvă în Franța din cauza revoltei locuitorilor de la țară față de ifosele celor de la oraș.

„Soluția este ca oamenii să înțeleagă că spațiul rural este la țară și că trebuie să tolerăm cântatul cocoșului”, a spus Fesseau. „Vreau să protejez toți cocoșii din Franța”, a adăugat ea. Instanța i-a dat dreptate, iar Maurice a murit de moarte bună un an mai târziu.

Cum asemenea cazuri s-au mai repetat și în alte colțuri ale Franței, Parlamentul de la Paris a adoptat în 2021 menită să protejeze „moștenirea senzorială” a mediului rural francez.

„Este posibil să nu fii în locul potrivit”
În Spania, în satul Ribasedella, turiștii nemulțumiți au fost puși la punct chiar de către primărie. Unii sunaseră la autoritățile locale să se plângă de măgarii satului. Alți turiști au anunțat oficialitățile că vacile lasă în urmă mizerie pe drum.

„Săptămâna trecută am avut o doamnă care ne-a sunat de trei sau patru ori să se plângă că un cocoș cântă la 5 dimineața., spune Ramón Canal, primarul din Ribadesella. „Ne-a spus că trebuie neapărat să facem ceva” .

Reacția primăriei locale a fost să demareze o campanie prin intermediul unor afișe prin care roagă turiștii urbani să ”își asume riscurile” vieții rurale.

„Avem clopote ale bisericii care bat regulat, cocoși care cântă dimineața devreme și cirezi de animale care uneori poartă talăngi la gât și fac zgomot”, se arată în afișul publicat în oraș în ultimele zile. „Dacă nu te poți descurca cu toate acestea, este posibil să nu fii în locul potrivit”, mai scria pe afiș (HotNews.ro)

 

Vizualizat: 409 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fraudă uriașă din subvenții pentru sere fantomă!

Fraudă uriașă din subvenții pentru sere fantomă!

18 iulie 2024 - 20:52

Filiala din Bucureşti a Parchetului European (EPPO) a iniţiat săptămâna trecută o acţiune penală împotriva unei persoane acuzate că a obţinut ilegal aproape 2 milioane EUR din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) spunând că vrea să construiască sere pentru căpşuni şi salată în comuna Bălanu din judeţul Giurgiu, informează un comunicat EPPO.

AFIR: Bani virați ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

AFIR: Bani virați ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

18 iulie 2024 - 19:09

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2024 beneficiarilor Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) 360,9 milioane de euro (360.890.428,72 €). Din valoarea achitată, 308,7 milioane reprezintă contribuția Comisiei Europene, iar diferența de 52,2 milioane de euro provine de la Bugetul Național.

Crescător de vaci: De doi ani merg pe pierdere chiar dacă vând vacile la export!

Crescător de vaci: De doi ani merg pe pierdere chiar dacă vând vacile la export!

18 iulie 2024 - 14:32

Un crescător de vaci din comuna Săulești, județul Gorj, vrea să renunțe la ferma de vaci. De doi ani merge în pierdere, spun crescătorul, chiar dacă vacile le vinde la export. Crescătorul a fost nevoit să caute forță de muncă tocmai în Nepal. Fermierul și-a deschis, în paralel, o altă afacere.

Decizie Guvern ASTĂZI: Listă subvenții majorate crescători animale, fermieri!

Decizie Guvern ASTĂZI: Listă subvenții majorate crescători animale, fermieri!

18 iulie 2024 - 14:16

În ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Fermierul Muscă: Avem producții record la hectar anul ăsta, deosebit de rentabile!

Fermierul Muscă: Avem producții record la hectar anul ăsta, deosebit de rentabile!

18 iulie 2024 - 13:00

Fermierul Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici Arad, a declarat astăzi că a obținut producții record la hectar anul acesta, rentabile, astfel încât și-a răsplătit angajații. Ziua de muncă în fermele conduse de Muscă este plătită cu 600 de lei.

Apicultori, prezentați-vă urgent la APIA!

Apicultori, prezentați-vă urgent la APIA!

18 iulie 2024 - 09:13

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță apicultorii că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, pot depune cererile de plată şi documentele doveditoare pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024 din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat.

Ciobanii renunță la oi!

Ciobanii renunță la oi!

17 iulie 2024 - 20:06

Din cauza arşiţei prelungite, crescătorii de animale se tem pentru sănătatea oilor, care au început să mânânce mai puţin şi astfel să dea lapte în cantităţi mici.

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

17 iulie 2024 - 18:35

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, 2024/1966 (seria L), s-a publicat astăzi, 17 iulie 2024, REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2024/1966 AL COMISIEI din 16 iulie 2024 de înregistrare a unei denumiri în Registrul specialităților tradiționale garantate [„Sardeluță marinată” (STG)].

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

17 iulie 2024 - 15:26

În contextul dificultăților întâmpinate în asigurarea volumelor necesare de apă, ministrul agriculturii, Florin Barbu, a inițiat consultări cu toți actorii implicați, în urma cărora a rezultat decizia de a suplimenta debitele de apă, prelevate din acumularea complexă Stânca-Costești de pe râul Prut pentru amenajarea Albița Fălciu din județul Vaslui și din acumularea Siriu de pe râul Buzău pentru amenajarea AHC Câmpia Buzăului din județele Buzău și Prahova.

Subvenția APIA de 230 euro/ha cu minim 3 vaci: Consumul anual maxim de porumb siloz pentru vaci!

Subvenția APIA de 230 euro/ha cu minim 3 vaci: Consumul anual maxim de porumb siloz pentru vaci!

17 iulie 2024 - 15:02

Crescătorii de vaci beneficiază începând cu acest an de o nouă schemă de ajutor, este vorba de sprijinul pentru porumbul de siloz. Cei care cresc minim 3 vaci și fac o producție de 18 tone porumb la hectar pot încasa de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) noua subvenție de 230 euro/ha. O altă condiție pentru bani se referă la consumul anual maxim de porumb siloz pentru bovine.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii