ANUNȚ! Uniunea Cooperativelor Agricole Sector Vegetal (UNCSV) care reprezintă cooperativele agricole de cultură mare din România recrutează director executiv adjunct.
Printre principalele sale atribuții se numără:
Urmărirea procesului legislativ specific cooperativelor agricole și sectorului vegetal;
Preluarea problemelor specifice cooperativelor și generale ale membrilor uniunii și transpunerea acestora în poziții/adrese care să fie transmise autorităților pentru remedierea acestora;
Analizarea evoluțiilor, a impactului acestora asupra activității membrilor UNCSV și elaborarea pozițiilor împreună cu directorul executiv;
Participă la toate grupurile de lucru, ședințe, evenimente de profil sau cu interes pentru uniune, cooperative și susține în public îndeplinirea obiectivelor acestora;
Dezvoltarea colaborării cu alte organizații naționale și COGECA;
Profil:
Diplomă universitară (licență sau master) în agronomie, economie, juridic sau comunicare și relații publice;
Este esențială o bună înțelegere a sectorului agricol, cooperativelor și politicilor în domeniu;
Experiență relevantă de 3 ani în domeniul advocacy, PR, relații guvernamentale, asociații profesionale, indiferent de sector, dar cu o afinitate pentru agricultură, cooperative și fermieri;
Este necesară cunoașterea fluentă a limbii engleze.
Bună cunoaștere a spiritului de echipă și a coordonării de echipă;
Competențe analitice avansate și de comunicare eficientă;
Cunoștințe de informatică: (MS Office);
Permis categoria B.
Vă rugăm să trimiteți CV-ul și scrisoarea de intenție până pe 10 iulie 2019 către:
Florentin BERCU - U.N.C.S.V.- florentinbercu@uncsv.ro
Oportunitate de dezvoltare profesională în cea mai dinamică organizație profesională reprezentativă pentru fermierii cooperatiști din România. Suntem în continuă creștere și avem nevoie de o/un coleg/ă nou/ă pentru a face față tuturor proiectelor care vizează o mai buna organizare a agriculturii românești, în special prin cooperativizare, singura forma de asociere perenă.
U.N.C.S.V. este uniunea de ramură ce reunește sub această umbrelă majoritatea cooperativelor din sectorul vegetal și răspunde provocărilor cu care se confruntă membrii săi, prin promovarea şi sprijinirea unei economii rurale viabile, competitive, orientată către piață și către furnizarea de produse agroalimentare de calitate superioară la prețuri accesibile pentru consumatori și corecte pentru fermieri.
Tipul sau sectorul de activitate: Reprezentarea și apărarea intereselor cooperativelor agricole membre în relațiile cu administrația publică, autoritățile statului, alte persoane fizice sau juridice, publice ori private, organisme naționale si internaționale și cu asociații internaționale echivalente, pentru susținerea și promovarea principiilor cooperatiste, precum și de a asigura, prin cooperare, serviciile necesare menite să contribuie la dezvoltarea și modernizarea mijloacelor și metodelor de creștere a eficienței economice și de specializare și concentrare a activității cooperativelor agricole ce activează în România.
După cum rezultă din însăși structura acesteia, membrii au o bună reprezentativitate la nivel regional, prin asociere, dar și la nivel național, desfășurându-și activitatea în 18 județe pe sectorul cultivării cerealelor, oleaginoaselor, proteaginoaselor, al depozitării, procesării primare și valorificării acestora.
Pe scurt:
22 cooperative agricole active în sectorul vegetal;
380 persoane juridice și 62 persoane fizice;
180.000 de ha exploatate de membrii;
Peste 260 de adrese oficiale transmise reprezentând amendamente, solicitări și inițiative legislative, în 16 luni de activitate.