Adama
Vinasa Rompak

UNDĂ VERDE LA EXPORTUL DE ANIMALE VII! ACTE ȘI CONDIȚII pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 23 aprilie 2018 - 17:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EXPORT DE ANIMALE VII! România a primit undă verde, la sfârșitul anului trecut, pentru exportul de animale vii în Arabia Saudită, după ce Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a încheiat negocierile derulate în acest sens cu autoritățile Regatului. În prezent, AMSVSA ar negocia exportul de animale vii în Egipt, anunță compania Seradria, autorizată să vândă animalele, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

La începutul acestui an, România și Arabia Saudită au agreat modelul de certificat veterinar de sănătate necesar pentru exportul bovinelor, ovinelor și caprinelor vii destinate sacrificării. Compania Seradria susține în comunicatul transmis către noi că este prima și, până la această oră, singura companie de profil din țară care a obținut autorizațiile necesare pentru a putea vinde animale în Arabia Saudită.

Condițiile pe care crescătorii de animale din România trebuie să le îndeplinească pentru a putea face export către Arabia Saudită

Potrivit ANSVSA, condițiile sanitare veterinare aplicabile pentru exportul bovinelor, ovinelor și caprinelor vii destinate sacrificării în Regatul Arabiei Saudite prevăd, printre altele, ca înainte de plecare, animalele:

să nu depășească vârsta de 10 luni.
să nu fie amestecate cu alte animale care nu fac obiectul exportului în Arabia Saudită.
să fie ținute în carantină 21 de zile, timp în care să fie examinate clinic de către medicul veterinar într-un interval de 24 de ore înainte de export și să fie sănătoase, fără niciun fel de semn de boală.
să fie deparazitate intern și extern cu cel puțin 10 zile înainte de export.
să fie apte pentru transport.
De asemenea, pentru a derula exportul de bovine, ovine sau caprine vii în Arabia Saudită, centrele de colectare și exploatațiile de origine trebuie să îndeplinească, printre altele, următoarele condiții:
Să fie autorizate sanitar-veterinar;
Să fie situate într-o zonă care nu este supusă prohibiției sau restricțiilor în concordanță cu legislația comunitară relevantă și/sau legislația națională, respectiv animalele achiziționate/deținute să fie în regiune liberă de ESB/scrapie în ultimii 3 ani;
Să solicite DSVSA județeană lista actualizată a exploatațiilor de bovine/ovine/caprine din regiunea liberă de ESB/scrapie, care pot realiza export în Arabia Saudită;

Fermele de carantină să fie dotate cu:
Spații destinate exclusiv cazării animalelor;
Instalații corespunzătoare pentru încărcarea și descărcarea animalelor la un standard corespunzător de adăpare și furajare, dar și pentru administrarea tratamentelor necesare. Instalațiile trebuie să fie ușor de curățat și dezinfectat.
Facilități corespunzătoare pentru inspecție.
Facilități corespunzătoare pentru izolare.
Echipament corespunzător pentru curățirea și dezinfecția spațiilor și a mijloacelor de transport.
O zonă corespunzătoare de depozitare pentru furaje, așternut și gunoi de grajd. Furajele, apa și așternutul folosite în perioada de carantină și de tranzit trebuie să respecte cerințele veterinare de igienă.
Sistem corespunzător pentru colectarea apei reziduale.
Birou pentru medicul veterinar oficial.

Cu o experiență de 25 de ani în domeniu și o fermă de peste 10 hectare situată în județul Cluj, ce are o capacitate de circa 150000 de animale, Seradria se numără printre cei mai mari exportatori de ovine și bovine de la noi din țară.

Deschiderea unei piețe noi, precum Arabia Saudită, este un eveniment semnificativ pentru țara noastră deoarece este vorba despre un teritoriu cu o populație numeroasă, consumatoare de carne de miel. Ca și în cazul Israelului, pentru Arabia Saudită avem nevoie de autorizație specială de export emisă de ANSVSA.

Aceasta se acordă în urma unei evaluări prin care se urmărește respectarea cerințelor specifice de către centrele de colectare, precum autorizații sanitar veterinare, trasabilitatea animalelor, înscrierea în registre, spații de cazare pentru animale, instalații corespunzătoare de adăpare, furajare și administrarea tratamentelor, zone conforme pentru depozitare furaje, sistem pentru colectarea apei reziduale ș.a.m.d.

În momentul de față, compania noastră este singura din țară autorizată pentru exportul în Arabia Saudită, cu două centre de colectare: pentru ovine/caprine și bovine,a declarat Cosmin Șerban, directorul companiei Seradria.

ANSVSA poartă, în prezent, negocieri cu Egiptul pentru deschiderea unei noi piețe de export, se mai arată în comunicatul companiei Seradria.

Crescătorii români de animale ar putea primi, în curând, vești bune privind noi oportunități de export, întrucât ANSVSA a demarat o serie de negocieri cu Republica Arabă Egipt pentru deschiderea comerțului cu bovine vii destinate îngrășării, precum și pentru reluarea discuțiilor pentru furnizarea modelelor de certificate pentru ovine vii și carne de ovine. De asemenea, ANSVSA a anunțat că se află în negocieri pentru agreerea condițiilor veterinare de sănătate a animalelor vii și cu Sultanatul Oman, cu Republica Irak și cu Muntenegru.

Vizualizat: 6467 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii