Adama
Vinasa Rompak

UN POSIBIL GENOCID! Informațiile pe care NU le are nimeni în ROMÂNIA!

Publicat: 18 septembrie 2016 - 09:47
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

BUCATĂ CU BUCATĂ, PĂMÂNTUL NE-A FUGIT DE SUB PICIOARE! Nimeni nu a ținut socoteala cât pământ au cumpărat străinii! Procentul vehiculat de 40%  este o aberație, spune ministrul agriculturii, Achim Irimescu. Proprietatea asupra terenului agricol al României este un genocid, acuză europarlamentarul Laurențiu Rebega. Profesorul Avram Fițiu crede că e bine să avem o listă neagră cu speculanții!

INFORMAȚIA ESTE O ABERAȚIE

De ce e un genocid înstrăinarea terenului agricol? Pentru că noi trebuie să fim stăpânii pământului care ne dă hrană. Cu alte cuvinte, fără pământ murim de foame. Dacă procentul de 40% este real, așa cum susține studiul Amploarea fenomenului de acaparare a terenurilor agricole în UE, 2015, comandat de Comisia Europeană, înseamnă că străinii au în proprietate 5 milioane ha din cele 9,5 milioane ha pentru care se solicită subvenții în 2016.

Informația este o aberație și totalul se cifrează, probabil, în jurul a un milion de ha, declară ministrul agriculturii, Achim Irimescu, pentru curs de guvernare.ro.

Autoritățile din România neagă cifra, acuză europarlamentarul Laurențiu Rebega.

Ministerul Agriculturii nu are o bază de date cu terenul înstrăinat, nimeni din România nu are. I-am cerut Ministerului Agriculturii să ne pună la dispoziție informații despre terenul vândut cetățenilor străini, dar ni s-a răspuns că nu au aceste informații, declară Ioan Toroican, președinte Mișcarea Focul Dacic, inițiatorul unui referendum național pentru modificarea Constituției în așa fel încât să stopăm vânzarea pământului.

Datele reale sunt imposibil de aflat. Cele mai mari suprafețe au fost cumpărate fără a se trece pe la notar, pe bază de antecontract de vânzare – cumpărare. Pământul, nefiind întabulat, nu poate fi cumpărat prin notariat. Se cumpără pe titluri de proprietate, pe adeverințe de punere în posesie. Exact cu astfel de terenuri s-au făcut cele mai multe tranzacții, explică Avram Fițiu, profesor la USAMV Cluj și fost șef de cabinet al lui Dacian Cioloș pe vremea când acesta era ministrul agriculturii.

Baza de date, la tot ce ne referim noi e o chestiune bazată pe niște prezumții și nu pe niște date certe. E clar că la ANCPI (Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară n.r.) trebuie să fie o bază de date când se face cadastru, să se cunoască și proprietarii, să știm în orice moment cu un clic dat pe calculator cât teren se află în proprietatea românilor și cât în proprietatea străinilor. Și pe dimensiuni și pe orice interogări ale sistemului informal, declară Emil Florian Dumitru, președintele Federației Pro Agro, exclusiv pentru AGROINFO.

JOS SPECULA!

Până se va termina cadastrarea terenurilor și vom ști cât ni s-a scurs printre degete măcar să avem o listă neagră care să stopeze specula.  
Fiecare țară are o listă cu entități ce nu pot cumpăra pământ pentru că sunt considerate structuri speculative, fonduri de investiții, bănci etc, după cum stabilește fiecare, spune profesorul Fițiu.

Avem fonduri de investiții care fac speculă imobiliară și aruncă în piață câte 100 de milioane de euro ca să cumpere teren în scopul revânzării peste câțiva ani. Mesajul pe care vreau să-l transmit este clar: pământul nu este pentru speculă! Terenul agricol este pentru a desfășura activități agricole pe teritoriul României. Și cu cât o să avem mai mulți fermieri medii, cu atât o să avem un sat românesc mai frumos. Cu cât o să creăm exploatații de zeci de mii de hectare, cu atât sărăcia în mediul rural va fi mai pronunțată.

Fermierul nostru cu 100 – 200 de hectare care s-a chinuit cu greu să-și comaseze terenul, să plătească arendă, să plătească furnizorii de inputuri și acum e în situația în care ar trebui să înceapă să acumuleze și el proprietate ca să aibă și o predictibilitate a investiției, se vede nevoit să dispară din piață că vin fonduri de investiții cu dobândă de 0,5% acordate de statul membru UE și cumpără cu sutele de hectare în România, spune Dumitru.

FERMĂ DE FAMILIE, NU CORPORAȚIE

Năvala străinilor dornici de speculă are efecte devastatoare pentru fermierii noștri. Prețul terenului a explodat la peste 9.000 euro/ha, iar fermierii mici  sunt amenințați cu dispariția.

Politica agricolă trebuie să se bazeze pe ferma familială - ca nucleu al agriculturii - și nu pe marile corporații. Terenul agricol este mijloc de producție, nu doar capital, spune europarlamentarul Laurențiu Rebega.

Acapararea de terenuri duce la înlocuirea modelului european al agriculturii familiale cu mari întreprinderi agricole europene de tip corporatist, cu efecte negative asupra suveranității alimentare europene și a tradițiilor alimentare locale, precum și, posibil, pe termen lung, asupra securității alimentare europene, scrie în studiul comandat de Comisia Europeană.

Vizualizat: 7454 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ACAPARAREA TERENURILOR AGRICOLE, discutată la Bruxelles! NOI trebuie să spunem STOP ACAPARĂRII pământului românesc!

ACAPARAREA TERENURILOR AGRICOLE, discutată la Bruxelles! NOI trebuie să spunem STOP ACAPARĂRII pământului românesc!

Acapararea terenurilor agricole! Un subiect extrem de delicat, discutat și la Bruxelles! Sunt țări membre în Uniunea Europeană care vor să știe identitatea celor care acaparează terenurile agricole, a celor care se ocupă de tranzacții funciare și ce prețuri se cer pentru vânzarea la bucată a pământului.

STRĂINII cumpără PĂMÂNT în România pentru SUBVENȚIA AGRICOLĂ!

STRĂINII cumpără PĂMÂNT în România pentru SUBVENȚIA AGRICOLĂ!

Foarte mulți investitori străini care vin să cumpere terenuri în România o fac strict pentru subvenția agricolă. Mulți dintre ei sunt subvenționați de statele lor. Lucru care, la noi, nu se întâmplă, a declarat, pentru Agro TV, deputatul Daniel Gheorghe, inițiatorul unui proiect nou pentru legea vânzării terenurilor agricole.

ROMÂNI, ne-a mai rămas un PUMN de pământ! Iată ce pericole ne AMENINȚĂ!

ROMÂNI, ne-a mai rămas un PUMN de pământ! Iată ce pericole ne AMENINȚĂ!

Dintre statele est-europene vânate de investitorii străini, România este campioană la vânzarea terenurilor. Ungaria și Bulgaria au vândut mai puțin decât noi, spune un studiu al Parlamentului European. Cu toate acestea, cele două țări au spus stop vânzării terenurilor către străini, fără să le pese că au supărat Comisia Europeană. Noi așteptăm aprobarea Comisiei Europene.

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
patru
|
09. 19, 2016. Monday 09:00

cand vezi ca proprietatea nu este recunoscuta in feuda asta,orice pacalici poate sa intre sa faca ce vrea in batatura ta pe culturile tale, zau ca-ti vine sabati palma cu strainul ca poate derbedeii s-or teme de cineva.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii