Adama
Vinasa Rompak

Un cultivator român vrea să exporte în Italia și Anglia usturoiul care reduce riscul de cancer!

Publicat: 22 februarie 2016 - 11:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Este un usturoi negru ca tăciunele, se vinde cu 10 lei căpățâna și ar combate bolile de inimă și chiar cancerul. Rețeta secretă de maturare l-ar transforma într-un puternic antioxidant și un medicament eficient, spune cultivatorul. Gabriel Sandu l-a adus din Coreea de Sud. Din aprilie 2016, fermierul spune că va exporta usturoi negru în Italia și Anglia.

Gabriel Sandu din Piatra Neamț a început cu o plantație de 6.000 mp de cartofi mov, un soi peruan, pe care-i vinde cu 30 de lei/kg. De doi ani spune că a trecut la o altă provocare: usturoiul negru, pe care încearcă să-l impună pe piață.

Am adus din Coreea de Sud materialul săditor, dar și rețeta de maturare. Este o rețetă secretă. Nu vreau să divulg prea multe despre această rețetă. Deocamdată, sunt singurul din România care obține usturoi negru. Când este cules, usturoiul arată la fel cu cel obișnuit, este alb. Devine negru abia după ce stă 45 de zile într-o cameră specială la maturat, unde temperatura trebuie să fie constantă și umiditatea nu are voie să varieze cu mai mult de 5%. Nu dezvălui mai multe despre rețeta lui de maturare în care stau toate beneficiile care-l fac unic, spune Gabriel Sandu.

Cultivatorul îl vinde cu 10 lei căpățâna restaurantelor din Piatra Neamț, Bacău și Iași.  De ce ar fi atât de căutat usturoiul negru?

Rețeta de maturare îi crește cantitatea de antioxidanți de 5 ori prin comparație cu usturoiul obișnuit. Conform studiului realizat de “The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition “( EPIC), o instituție ce investighează relația dintre dietă si cancer, consumul de usturoi este asociat cu un risc scăzut de a avea cancer de stomac, esofag, pancreas și sân. Usturoiul este calificat drept cel mai eficient în prevenția cancerului. Din aprilie 2016, o să vând usturoi negru unor restaurante din Italia și Anglia, spune cultivatorul. La export, cultivatorul român ar vrea să vândă usturoiul măcar cu 3 euro/căpățână.

După maturare usturoiul negru păstrează aroma usturoiului alb, dar nu mai miroase atât de pregnant și are o consistență gelatinoasă. Gastronomia asiatică ar folosi de mult timp acest usturoi, iar efectele lui terapeutice sunt celebre. Ar conta mult și procedeul de cultivare pentru păstrarea calității de medicament, adică este bine să fie exclusă aplicarea de tratamente chimice.

asa-arata-usturoi-negru_b

Așa arată usturoiul negru. Fotografia este afișată de producătorul român de la Piatra Neamț pe pagina sa de Facebook

Vizualizat: 4839 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Legume tratate cu usturoi, lapte sau ardei iute! Iată ce te învață o cooperativă de familie!

Legume tratate cu usturoi, lapte sau ardei iute! Iată ce te învață o cooperativă de familie!

Fără tratamente chimice și cu gustul celor culese din grădina bunicii! Sunt legume pentru care se fac exclusiv tratamente naturale. De dăunători și boli se scapă tot cu ajutorul naturii. Ce rețete secrete sunt dezvăluite de o cooperativă de familie?

50 de agricultori din Botoşani vor în Cartea Recordurilor: Cât măsoară cea mai lungă cunună de usturoi din lume?

50 de agricultori din Botoşani vor în Cartea Recordurilor: Cât măsoară cea mai lungă cunună de usturoi din lume?

Producătorii de usturoi din comuna Copălău, judeţul Botoşani, intenţionează să stabilească un nou record mondial: aceştia vor să împletească cea mai lungă cunună de usturoi din lume şi să intre astfel în Cartea Recordurilor Guinness.

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii