UN COSTUM PENTRU MINISTRUL AGRICULTURII! Petre Daea verifica porumbul pe câmp când a aflat că trebuie să meargă spre Mărășești, pentru a participa la Comemorarea Centenarului bătăliei care s-a dat aici în primul război mondial. Problema era că ministrul agriculturii era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni sport și un tricou și nu se putea prezenta astfel la o manifestare de înaltă ținută.
Petre Daea a căutat un magazin de unde să-și cumpere un costum din stofă, cât de cât elegant. A oprit în Focșani și s-a dus la un supermarket unde a dat peste firma românească de confecții Secuiana. Ministrul agriculturii spune că și-a mai achiziționat costume de aici și este mulțumit. Așa că și-a mai cumpărat încă unul, brandul Adam’s, pentru manifestarea de la Mărășești.
Prin magazin, Daea a fost recunoscut de fermieri. Cine s-ar fi așteptat să-l zărească pe ministrul agriculturii cumpărând haine tocmai în Focșani?!
Îmbrăcat cu haine noi, Petre Daea a depus o coroană la Mausoleul de la Mărășești, alături de prim-ministrul Mihai Tudose și de alți membri ai Guvernului României.
(În foto stânga, Petre Daea este alături de realizatorul de emisiuni Antena 3, Adrian Ursu)
Orice cuvinte aș spune și oricât de meșteșugite ar fi, nu pot aduce mărturie despre sentimentul înălțător trăit la Mausoleul de la Mărășești. Pot spune doar atât, m-am întors cu o inimă în plus! A spus emoționat Daea.
Ministrul agriculturii a adăugat că și în familia sa sunt decedați în Marele Război. Aproape ca în oricare familie de țărani români. Un război în urma căruia neamul românesc s-a reîntregit. Vatra Daciei redevenea dodoloață cu sacrificiul celor peste 350.000 de ostași, majoritatea țărani conduși în luptă de învățătorii lor din sat.
Președintele României, Klaus Iohannis, prezent la eveniment, a decorat drapelele de luptă ale unităților militare succesoare ale tradițiilor de luptă de acum 100 de ani. Șeful statului a ținut de colivă, chiar umăr la umăr, cu Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților.
La Ceremonia comemorativă a Centenarului Bătăliei de la Mărăşeşti au participat duminică aproape 2.000 de români.
"PE AICI NU SE TRECE!"
După ofensiva de la Mărăşti de la jumătatea lui iulie 1917, pe 6 august forţele româno-ruse resping un puternic atac al trupelor germane şi austro-ungare la Mărăşeşti. În zilele următoare, pe Valea Oituzului, soldaţii inamici reuşesc un mic avans, dar pe ansamblu, armata română a rezistat cu o îndârjire impresionantă. Puterile Centrale nu au reuşit să spargă frontul, aşa cum s-a întâmplat în Ucraina şi Polonia.