Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ULTIMA ORĂ! DOCUMENT OFICIAL PRIMIT ACUM de MINISTRUL OROS legat de BANII FERMIERILOR!

Publicat: 09 aprilie 2020 - 12:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SCRISOARE OFICIALĂ AJUTOARE FERMIERII ROMÂNI! AGROINFO a intrat în posesia unui document oficial transmis către ministrul agriculturii, Adrian Oros, de către comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski. Ce sumă pentru sprijinirea fermierilor români crește de la 6 miliarde de euro la 17 miliarde de euro? Ce ajutoare le poate acorda Ministerul Agriculturii fermierilor?

Inserăm integral scrisoarea transmisă ieri, 8 aprilie 2020, de la Bruxelles ministrului român al agriculturii:

Vă scriu ca urmare a primei mele scrisori, care v-a fost trimisă la 19 martie și a videoconferinței noastre la nivel înalt. Ne confruntăm cu o situație inegalabilă din cauza focarului Coronavirus. Comisia Europeană lucrează pe toate fronturile, în cooperare cu statele membre, pentru a răspunde provocărilor cheie și pentru a se asigura că toată lumea rămâne în siguranță.

Fermierii noștri și toți actorii lanțului de aprovizionare cu alimente lucrează din greu pentru a se asigura că produsele alimentare sigure și de înaltă calitate vor fi disponibile în toată această criză. Am ascultat preocupările dvs. și am anunțat deja flexibilitățile și simplificările care vor garanta continuarea sprijinului pentru fermieri și alți beneficiari ai politicii agricole comune (PAC), în cadrul restricțiilor actuale și al măsurilor de distanțare socială adoptate de statele membre. În prezent se fac ultimele pregătiri legale pentru a adopta aceste măsuri cât mai repede posibil.

oros-janusz_b

În acest moment, aș dori să vă încurajez să folosiți la maximum toate flexibilitățile și oportunitățile disponibile în cadrul dezvoltării rurale a PAC. În timp ce unele state membre au rămas, din păcate, fără nicio marjă bugetară, salut că cei care o au, caută deja activ în modul de utilizare a banilor încă disponibili în cadrul programelor de dezvoltare rurală pentru a finanța acțiuni relevante pentru a face față crizei. Pe baza informațiilor de care dispune Comisia, observ că, în acest moment, aproximativ 6 miliarde de euro pot fi angajate de statele membre în cadrul programelor de dezvoltare rurală; această sumă crește la aproximativ 17 miliarde euro atunci când se iau în considerare sumele rezervate pentru apelurile permanente pentru cererile care nu sunt încă finalizate.

În acest context pot fi utilizate mai multe măsuri de dezvoltare rurală și aș dori să vă subliniez câteva dintre aceste posibilități.

Dacă nu ați programat încă aceste măsuri și doriți să faceți acest lucru sau doriți să extindeți sfera lor de aplicare sau să realocați fonduri între măsuri, serviciile mele sunt gata să vă ajute astfel încât implementarea să poată începe cât mai curând posibil.

Se pot susține diverse tipuri de cooperare. Acest lucru se poate aplica lanțului de aprovizionare cu alimente, cu fermierii care vând direct consumatorilor sau înființând servicii de livrare la domiciliu de produse esențiale, cum ar fi alimente sau medicamente, pentru locuitori rurali izolați. De asemenea, se poate mobiliza sprijin pentru a coopera în vederea îmbunătățirii serviciilor legate de asistența medicală.

Mai mult, fondurile pentru dezvoltare rurală pot susține investiții la nivelul fermei, pentru prelucrarea, comercializarea sau ambalarea alimentelor sau pentru restabilirea potențialului de producție agricolă. Acest lucru se aplică, de asemenea, investițiilor în infrastructuri și servicii locale mici, cum ar fi achiziția de echipamente, adaptarea centrelor de sănătate sau amenajarea de instalații mobile de sănătate în zonele rurale.

Serviciile de consultanță pot ghida fermierii pentru a îmbunătăți rezistența exploatațiilor lor. Serviciile de ajutorare a fermelor pot ajuta fermierii în munca lor zilnică atunci când este nevoie din cauza unor motive precum boala, absența sau suprasolicitarea neașteptată.

În cazul în care instrumentele de gestionare a riscurilor sunt deja în vigoare, acestea ar putea fi utilizate imediat pentru a compensa fermierii pentru pierderi semnificative și bruște de venituri ca urmare a crizei.

În sfârșit, instrumentele financiare pot continua să ofere asistență financiară fermierilor. În plus, în conformitate cu Coronavirus Response Investment Initiative Plus, Comisia a extins sfera de sprijin acordată întreprinderilor mici și mijlocii din mediul rural, propunând împrumuturi sau garanții pentru acoperirea costurilor operaționale prin instrumente financiare. Acest lucru ar putea ajuta la creșterea fluxului de numerar al fermierilor, de exemplu.

Rețeaua europeană pentru dezvoltare rurală (ENRD) a publicat o colecție de exemple de proiecte de răspuns COVID-19.

Împreună cu serviciile mele, ne-am angajat să vă sprijinim pentru a folosi toate măsurile disponibile cât mai rapid și cât mai eficient. Vom asigura o aprobare rapidă a amendamentelor programului propuse ca răspuns la criză și am dori să vă încurajăm să vă conectați proactiv cu serviciile mele în acest sens.
Puteți conta pe sprijinul meu.
Cu stimă
Janusz Wojciechowski
Comisarul UE pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală

Vizualizat: 4693 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ARE MÂINILE CRĂPATE, SPATELE PRAF ȘI FACE NAVETA DE LA OLT LA CLUJ CU LEGUME!

ARE MÂINILE CRĂPATE, SPATELE PRAF ȘI FACE NAVETA DE LA OLT LA CLUJ CU LEGUME!

24 mai 2020 - 11:35

FĂ-NE O COOPERATIVĂ SĂ FIM ȘI NOI OAMENI! Ilie e din neamul rudarilor din Olt. Are mâinile crăpate și spatele făcut praf de la munca de pe trei hectare de teren cultivat cu legume. Ilie face naveta de la Olt la Cluj ca să-și vândă legumele. Spune că merge cu marfă în Europa. Impresionanta poveste a lui Ilie o spune Anca Marcu, directorul Cooperativei Agricole Lunca Someșului Mic, pe care Ilie a rugat-o să le facă și lor cooperativă ca să fie și ei oameni.

CIOBAN: AM ANUNȚAT PROTECȚIA ANIMALELOR SĂ-MI IA VACILE CĂ NU AM PĂȘUNE!

CIOBAN: AM ANUNȚAT PROTECȚIA ANIMALELOR SĂ-MI IA VACILE CĂ NU AM PĂȘUNE!

24 mai 2020 - 09:34

DISPERAREA UNUI OIER DIN ROMÂNIA. Crescătorul de ovine Romi Mariș din Orăștie, județul Hunedoara, nu are pășune unde să-și ducă cele 77 de vaci. Pășunea închiriată de la primăria Orăștie este pentru turma lui de 1.500 de ovine. Vacile nu mai au loc. Oierul a declarat, pentru AGROINFO, că în disperarea care l-a cuprins a anunțat Protecția Animalelor să vină să ia vacile. Oierul spune că la începutul săptămânii vine o comisie la el.

OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII, LA O STÂNĂ DE OI!

OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII, LA O STÂNĂ DE OI!

24 mai 2020 - 07:33

ÎN VIZITĂ LA O FAMILIE DE OIERI ȚĂRANI! Subsecretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Avram Fițiu, a fost la o stână de oi din județul Cluj. Ciobanii aduceau fetelor de măritat păpuși din caș, a scris Avram Fițiu pe pagina sa oficială Facebook, despre una dintre tradițiile oieritului românesc.

APIA: PLĂȚI PE HECTAR PENTRU FERMIERI!

APIA: PLĂȚI PE HECTAR PENTRU FERMIERI!

24 mai 2020 - 06:48

ANUNȚ OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că a prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru obținerea plăților pe hectar pentru angajamente de silvomediu. APIA a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

OFICIAL APIA: TERMEN CERERE AJUTOR DE STAT!

OFICIAL APIA: TERMEN CERERE AJUTOR DE STAT!

24 mai 2020 - 06:27

COMUNICAT! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță toți fermierii interesați că a fost prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru schema de ajutor de stat sprijin pentru prima împădurire și crearea suprafețelor împădurite. APIA a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

OFICIAL GUVERN! CE SE SCHIMBĂ LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

OFICIAL GUVERN! CE SE SCHIMBĂ LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

22 mai 2020 - 06:59

COMUNICAT. Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri seara, o Ordonanţă de urgenţă care modifică și completează OUG nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură. Sunt modificări la subvenția pentru pășune, pentru micii fermieri, ajutoarele naționale tranzitorii și la termenele APIA pentru notificarea fermierilor aflați la control.

DECIZII GUVERN ASTĂZI SUBVENȚIILE APIA!

DECIZII GUVERN ASTĂZI SUBVENȚIILE APIA!

21 mai 2020 - 21:23

ADOPTATE DE GUVERN. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, deciziile adoptate astăzi, în ședința de Guvern, care vizează subvențiile agricole aferente acestui an, cuvenite fermierilor români.

SUNTEM ROMÂNI, CUMPĂRĂM DE LA ȚĂRANII ROMÂNI DIN PIEȚE!

SUNTEM ROMÂNI, CUMPĂRĂM DE LA ȚĂRANII ROMÂNI DIN PIEȚE!

21 mai 2020 - 19:49

NU STĂM ÎN GENUNCHI ÎN FAȚA BRUXELLES-ULUI! Partidul Ecologist Român (PER) acuză Parlamentul de trădare naţională şi cere o poziţie publică a preşedintelui României privind promulgarea legii care ar fi trebuit să promoveze produsele românești din fermele noastre, dar nu se întâmplă așa. Dacă lor le place să stea în genunchi în faţa Bruxelles-ului, noi, ecologiştii, vrem să fim în UE, dar vom sta în picioare! Vom cumpăra de la ţăranii români din pieţe! A declarat președintele PER, într-un comunicat remis media.

LEGEA APICULTURII, ADOPTATĂ!

LEGEA APICULTURII, ADOPTATĂ!

21 mai 2020 - 17:41

LEGE TRIMISĂ LA PROMULGARE! Miercuri a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege nr. 221/2017 care modifică și completează Legea apiculturii nr. 383/2013. Legea este trimisă președintelui României pentru promulgare. 

OFICIAL! EFECTIVUL DE OVINE ȘI CAPRINE AL ROMÂNIEI!

OFICIAL! EFECTIVUL DE OVINE ȘI CAPRINE AL ROMÂNIEI!

21 mai 2020 - 10:05

DATE OFICIALE! Informațiile obținute, săptămâna aceasta, de AGROINFO de la Institutul Național de Statistică, arată că România a ocupat, anul trecut, locul trei în ierarhia statelor membre ale Uniunii Europene la efectivele de ovine și caprine. Ce spun datele oficiale, câte ovine și caprine are România în acest moment?  

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Noua serie de tractoare Valtra F, prezentată la Agritechnica 2019, destinată fermelor pomicole şi viticole poate fi comandată în două variante de ecartament (1,5 şi 1,3m), are o putere de la 75 la 105CP, un motor cu o capacitate cilindrică de 3,4litri şi o transmisie cu 24 viteze înainte/înapoi sau 24/12 înainte/înapoi. Seria F de tractoare Valtra va fi disponibilă pentru piaţa din România în a doua jumătate a anului viitor.

 

Interviu cu George Tănase - brand manager Valtra, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii