Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

UE vrea să faciliteze comerțul cu îngrăşământ organic

Publicat: 22 martie 2016 - 12:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Folosirea unui îngrășământ organic pe bază de gunoi va fi intens promovată în Uniunea Europeană. Pentru ca acest tip de îngrășământ să poată fi comercializat fără probleme pe piața internă, Comisia Europeană a propus o Ordonanță care reglementează standardele de siguranță, calitate și etichetare. 

În plus, sunt prevăzute reguli pentru transformarea biodeșeurilor în materii prime ce pot fi utilizate la fabricarea îngrășământului. Comisia din Bruxelles speră ca regulile unice privind îngrășămintele să sporească șansele pe piață ale întreprinderilor inovative. La momentul actual, îngrășământul pe bază de făină de carne sau de oase se folosește aproape exclusiv în ţările unde acesta este produs, pentru că nu există standarde unitare. Scopul noilor prevederi vizează, printre altele, diminuarea deșeurilor, a consumului de energie și reducerea impactului negativ asupra mediului.

Este rândul ţărilor membre UE și Parlamentului European să voteze acest demers. Noua variantă a ordonanței privind îngrășământul ar trebui să înlocuiască textul legislativ existent la momentul actual, care datează din anul 2003. Legea din 2003 se referă doar la produsele convenționale și nu conține nici o reglementare privind reducerea impactului asupra mediului. Noul act normativ va fi valabil pentru toate tipurile de îngrășământ, pentru a putea obține un nivel înalt de protecție a solurilor.

CE susţine producătorii de îngrășăminte din biodeșeuri. Actualmente, numai 5 la sută din aceste deșeuri sunt reutilizate. Dacă această cifră ar crește, ar exista posibilitatea ca până la 30 la sută din îngrășămintele convenționale să fie înlocuite de îngrășăminte organice. (sursa: agrarticker.de)

Vizualizat: 1643 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii