Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UE vrea să faciliteze comerțul cu îngrăşământ organic

Publicat: 22 martie 2016 - 12:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Folosirea unui îngrășământ organic pe bază de gunoi va fi intens promovată în Uniunea Europeană. Pentru ca acest tip de îngrășământ să poată fi comercializat fără probleme pe piața internă, Comisia Europeană a propus o Ordonanță care reglementează standardele de siguranță, calitate și etichetare. 

În plus, sunt prevăzute reguli pentru transformarea biodeșeurilor în materii prime ce pot fi utilizate la fabricarea îngrășământului. Comisia din Bruxelles speră ca regulile unice privind îngrășămintele să sporească șansele pe piață ale întreprinderilor inovative. La momentul actual, îngrășământul pe bază de făină de carne sau de oase se folosește aproape exclusiv în ţările unde acesta este produs, pentru că nu există standarde unitare. Scopul noilor prevederi vizează, printre altele, diminuarea deșeurilor, a consumului de energie și reducerea impactului negativ asupra mediului.

Este rândul ţărilor membre UE și Parlamentului European să voteze acest demers. Noua variantă a ordonanței privind îngrășământul ar trebui să înlocuiască textul legislativ existent la momentul actual, care datează din anul 2003. Legea din 2003 se referă doar la produsele convenționale și nu conține nici o reglementare privind reducerea impactului asupra mediului. Noul act normativ va fi valabil pentru toate tipurile de îngrășământ, pentru a putea obține un nivel înalt de protecție a solurilor.

CE susţine producătorii de îngrășăminte din biodeșeuri. Actualmente, numai 5 la sută din aceste deșeuri sunt reutilizate. Dacă această cifră ar crește, ar exista posibilitatea ca până la 30 la sută din îngrășămintele convenționale să fie înlocuite de îngrășăminte organice. (sursa: agrarticker.de)

Vizualizat: 1567 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Oferta Guttler la Agromalim 2019

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii