KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

UE - Cum a evoluat preţul cărnii de porc în timpul sărbătorilor de iarnă

Publicat: 14 februarie 2020 - 10:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prețul mediu de referinţă al cărnii de porc din UE a scăzut cu 2,67 euro, până la 192,62 euro/100 kg, de la începutul lunii decembrie 2019 şi până în prima săptâmână din ianuarie. Evoluţia preţului în perioada sărbătorilor de iarnă conturează tendinţa de bază a evoluţiei pieţei pentru următoarea perioadă.

La mijlocul lunii decembrie preţul mediu de referinţă al cărnii de porc a atins cel mai înalt nivel din ultimii peste 20 de ani, 197,05 €/100kg (preţ mediu de referină UE, 15 decembrie 2019), cu aproape 60 euro mai mare decât era în urmă cu un an.

Conform datelor publicate de AHDB, odată cu scăderea prețului cărnii de porc în UE, diferența dintre prețurile din Marea Britanie și restul statelor UE a continuat să se reducă. Pentru săptămâna încheiată pe 5 ianuarie, în ţările selectate s-au înregistrat următoarele modificări de preț (în perioada 09.12.2019 - 05.01.2020): Polonia: +0,24 €, Spania: -1,88 €, Olanda: -2,19 €, Danemarca: -2,94 EUR, Franța: -4 €, Germania: -6,22 € şi Belgia: -8,20 €.

UE pret carne de porc_b

Reamintim că preţul de referină al cărnii de porc în EU era de 174,27 euro/100kg în21 iulie 2019.

Creşterea bruscă a preţului de referinţă al cărnii de porc în decembrie, în UE, după câteva săptămâni de creșteri mai modeste s-a manifestat în ciuda rapoartelor ce indicau o stagnare a cererii pentru piaţa chineză ca urmare a acţiunilor guvernului chinez de a reduce prețul intern ale cărnii de porc. Cu toate că prețurile angro la carnea de porc din China au scăzut puțin în decembrie, acestea rămân încă extrem de mari.

Piaţa cărnii de porc din China

Impactul focarului de coronavirus a scăzut prețurile cărnii de pui în China, în timp ce prețurile cărnii de porc continuă să crească. Pentru ambele categorii de carne, preţurile au crescut în 2019 ca urmare a evoluţiei focarelor de pestă porcină africană, care a redus dramatic producția de porc. De la începutul acestui an, prețul cărnii de pui a scăzut brusc din cauza scăderii cererii în restaurante.

Scăderea prețurilor la carnea de pui a determinat fermierii să reducă efectivele de păsări prin abatorizare, ceea ce a crescut şi mai mult presiunea asupra pieţei.

În ceea ce priveşte carnea de porc, guvernul chinez a scos cantităţi mari de carne din rezervele de stat la sfârșitul anului trecut pentru a ajuta la reducerea prețului. Acum, coronavirusul ridică multe probleme şi blocajele cu aprovizionarea.

Departamentul pentru Agricultură din SUA estimează că producția de carne de porc din China va scădea în acest an cu peste o treime, până la 36 milioane tone. Acesta ar trebui să crească cererea pentru furnizorii externi şi USDA apreciază că anul acesta China va importa 3,7 milioane tone carne de porc.

Vizualizat: 1449 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

PROPUNERE! TAXA PE CARNE: 0,47 EURO/100 GR VITĂ, 0,36 EURO/100 GR PORC ȘI 0,17 EURO/100 GR PASĂRE!

PROPUNERE! TAXA PE CARNE: 0,47 EURO/100 GR VITĂ, 0,36 EURO/100 GR PORC ȘI 0,17 EURO/100 GR PASĂRE!

AGROINFO.RO. DEZBATERE PROPUNERE. Impozitarea cărnii prin stabilirea unei taxe pe suta de grame de carne ar urma să restrângă consumul de carne și astfel să fie protejat mediul. Cine consumă carne contribuie la poluarea mediului, iar taxa ar urma să se reflecte în prețul cărnii. Suma colectată anual este estimată de Parlamentul European la 32 de miliarde de euro, iar banii ar urma să fie acordați fermierilor sub forma unui sprijin pentru practici agricole mai durabile, scrie Euromeat.

HARTA FOCARELOR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

HARTA FOCARELOR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

AGROINFO.RO La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 267 de localități din 26 de județe, cu un număr de 619 focare (dintre care 7 focare în exploatații comerciale și 2 focare în exploatații de tip A). În alte 10 județe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreți, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat transmis pentru AGROINFO. ANSVSA ne-a trimis și harta României cu focarele PPA.

 

China: Producţia de carne de porc a scăzut cu peste 20% în 2019

China: Producţia de carne de porc a scăzut cu peste 20% în 2019

Pesta porcină africană a produs pagube enorme economiei chineze, iar datele oficiale indică faptul că în 2019 a rezutat o scădere a producţiei de carne de porc de 21,3 procente.

China suspendă tarifele la soia şi carnea de porc din SUA

China suspendă tarifele la soia şi carnea de porc din SUA

În urma deciziei preşedintelui Donald Trump de a amâna o majorare a tarifelor la importurile chineze, autorităţile de la Beijing au anunţat că vor suspenda creşterea tarifelor punitive pentru soia şi carnea de porc importate din SUA.

UE: Exporturile de carne de porc în China au crescut cu 42%

UE: Exporturile de carne de porc în China au crescut cu 42%

Din ianuarie şi până în iunie, exporturile europene de carne de porc către China au totalizat aproape un milion de tone, ceea ce reprezintă o creştere de 42 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii