Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

TRANZACȚII CU 100.000 HA TEREN AGRICOL ÎN 2017!

Publicat: 01 februarie 2018 - 08:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VÂNZĂRI-CUMPĂRĂRI DE TEREN AGRICOL! Doar anul trecut s-au tranzacționat circa 100.000 de ha dintre care 15 % prin intermediul Agricover. Oferta de vânzare a terenului agricol este în scădere, iar prețurile în urcare.

Portofoliul Agricover a ajuns la circa 4.500 de fermieri care lucrează aproape 2 milioane ha. Robert Rekkers, directorul general Agri-Finance, spune că profitul reinvestit s-a dus într-o mare proporție spre achiziția de teren agricol. Doar anul trecut s-au tranzacționat circa 100.000 de ha dintre care 15 % prin intermediul Agricover. Oferta de vânzare a terenului agricol este în scădere iar prețurile în urcare. O urcare care se va menține dar cu o curbă mai lejeră. Fermierii nu sunt tentați să achiziționeze teren agricol deoarece la terenul arendat se menține o cotă de profitabilitate destul de ridicată (în jur de 20%), deși a scăzut constant în ultimii ani. O cotă care le permite în continuare o dezvoltare a fermelor.

Procentul de bani proprii/bani împrumutați la achizițiile de teren agricol arată faptul că fermierii evită să se îndatoreze deși pragul de îndatorarae este relativ scăzut (sub 1000 euro/ha).

Agricover a devenit cel mai important actor pe piața porcinelor odată cu definitivarea investițiilor în abatorul de la Periș. 400.000 de porci sacrificați pe an este o cifră importantă!

Agricover a organizat miercuri, la Sinaia, o conferință cu tema Tendințe și Inovare. agricover-doi_bAu participat fermieri care însumează 600.000 ha. Nicușor Șerban, președinte Holstein Ro și administrator Agroserv Măriuța, vestitul Alexandru Baciu, din Grădiștea, Călărași, cel care a ridicat la alt nivel afacerea în agricultură, dar și Romulus Oprea, vicepreședintele Federației Cartoful din România, Constantin Bazon, vicepreședinte LAPAR, Cristinel Brînză, din Brăila, Cosmin Băcanu, fermier din Teleorman sau Constantin Dume, cunoscut ca arendașul lui Băsescu au venit la conferința Agricover să afle de la Ghiță Pinca, directorul general al Agri-Business Agricover, cum se continuă inovarea pentru fermierii români, sau de la directorul genearal al Agri-Finance, Robert Rekkers, care sunt tendințele și inovațiile în finanțarea agriculturii. 

Agricover a crescut pe acest segment cu 38% (1,37 miliarde lei plasamente) în 2017 față de 2016, ceea ce a atras atenția și Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare care s-a hotărât să devină partener cu Agricover pentru întâmpinarea nevoilor de cash a fermierilor români. Fermierii români au contabilizat doar anul trecut un profit de circa 5 miliarde lei, adică peste 1 miliard de euro. 

Pe larg despre toate acestea, dar și despre partenerii Agricover care s-au implicat în buna desfășurare a conferinței în revista Ferma!

                                                                 

Vizualizat: 1256 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibrizi Dekalb de ultima generatie

Hibrizi Dekalb de ultima generatie

Într-o actiune desfasurata la Carpinis, în judetul Timis, echipa Dekalb a anuntat care sunt noutatile sezonului 2018-2019. Fermierii români au acum acces la cea mai noua genetica reprezentata de hibrizii de porumb intrati recent pe piata româneasca, pe lânga solutia digitala Dekalb Smart, o tehnologie inovatoare, care faciliteaza maximizarea potentialului de profit pe fiecare sola în parte.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Real Deal la Agro Oltenia AGRIN la Agro Oltenia Rose Story, 100% ecologic

Bancul zilei

Melodia asta-i HIT

Melodia asta-i HIT
- Cum ştii dacă o melodie este HIT în România? Detalii