Adama
Vinasa Rompak

17 producători autorizaţi pentru Rabla: Proprietarii de tractoare se pot înscrie în Program până în 10 noiembrie 2011

Publicat: 13 septembrie 2011 - 00:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

17 firme vor putea vinde tractoare şi maşini agricole autopropulsate noi în cadrul Programului Rabla pentru tractoare, a decis Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Proprietarii care vor să îşi înlocuiască tractoarele vechi se pot înscrie în Program până în 10 noiembrie 2011.

Lista celor 17 firme autorizate de AFM pentru a participa la Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate a fost publicată de AFM în 12 septembrie 2011 şi include atât câteva nume mari de pe piaţa maşinilor agricole, precum IPSO Agricultură şi Tadis Agro, cât şi firme mai mici:

1. SC Agroutil Special SRL, Deva, jud. Hunedoara
2. SC Myo-o SA, Bucureşti
3. SC Topauto Com SA, Braşov
4 .SC Agrocom Proiect SRL, Remus, jud. Giurgiu
5. SC Marsat SA, Roman,jud. Neamţ
6. SC Agromec Sâncrăieni SA, Sâncrăieni, jud. Harghita
7. SC Mecanica Ceahlăul SA, Piatra Neamţ, jud. Neamţ
8 .SC O-Mac Distribution 2005 SRL, Piteşti, jud. Argeş
9. SC Geda Prodexim SRL, Bucureşti
10. SC Estagroteh SRL, comuna Nanov, jud. Teleorman
11. SC Ipso SRL, Mogoşoaia, jud. Ilfov
12. SC Agri-Alianţa SRL, Slobozia, jud. Ialomiţa
13. SC Lantec Industries SRL, Bucureşti
14. SC Septima SRL, comuna Cristian, jud. Braşov
15. SC Tadis Agro SRL, Slobozia, jud. Ialomiţa
16. SC Keirom Logistics SRL, Ploieşti, jud. Prahova
17. SC Duotrac SRL, Săcele, jud. Braşov

18 producători respinşi de AFM

Alte 18 firme care au solicitat autorizarea pentru a vinde tractoare şi maşini agricole autopropulsate noi în cadrul Programului Rabla au fost respinse de AFM, printre acestea fiind şi SC Irum SA Reghin, Munax SRL Timişoara, Zetor Tractor SRL, NHR Agropartners şi General Leasing SA.

Proprietarii de tractoare vechi se pot înscrie în Programul Rabla până în 10 noiembrie 2011

Proprietarii de tractoare sau maşini agricole autopropulsate uzate care vor să le înlocuiască prin Programul Rabla se pot adresa producătorilor validaţi în Program. După obţinerea notelor de înscriere în Program, solicitanţii trebuie să depună la AFM cererile de finanţare şi documentele prevăzute în Ghidul de finanţare a Programului, care este publicat pe pagina de internet www.afm.ro.

Valoarea Programului pentru 2011 este de 50 milioane lei, iar cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 lei, fără ca aceasta să depăşească 40% din preţul de achiziţie, preţ care nu include TVA, al tractorului nou sau al maşinii agricole autopropulsate noi.

Cine poate cumpăra un tractor nou prin Programul Rabla?

Potrivit AFM, solicitanţii eligibili în program sunt:

- producători agricoli care deţin în proprietate tractoare şi/sau maşini agricole autopropulsate uzate înmatriculate/înregistrate pe numele lor: persoane fizice şi moştenitorii acestora, precum şi persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit OUG 44/2008, persoane juridice, grupuri de producători recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar, sau organizaţii de producători recunoscute, după caz, care sunt înregistrate în Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantaţiilor viticole, Registrul naţional al exploataţiilor, alte evidenţe funciare, care exploatează terenuri agricole şi/sau deţin, cresc ori exploatează animale, după caz, individual sau în forme de asociere, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei agricole primare;

- persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit OUG 44/2008;

- persoane juridice române care deţin în proprietate tractoare şi/sau maşini agricole autopropulsate uzate înmatriculate/înregistrate pe numele lor: unităţi administrativ-teritoriale, unităţi şi instituţii de învăţământ, unităţi aparţinând cultelor recunoscute în România, instituţii publice, operatori economici şi organizaţii neguvernamentale.

Mai multe detalii despre oferta firmelor autorizate în Program citiţi în numărul din luna septembrie al  Revistei Ferma.

Vizualizat: 9028 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Rabla pentru tractoare: La aşa cerinţe, sumbru viitor!

Rabla pentru tractoare: La aşa cerinţe, sumbru viitor!

Din preţul unui tractor de 20.000 de euro, prin “Rabla”, un fermier eligibil poate acoperi circa 4.000 de euro, ceea ce reprezintă avansul şi aproximativ un sfert din investiţie. Diferenţa, incluzând şi cheltuielile aferente, se poate rambursa în cinci ani. 

Programul „Rabla pentru tractoare”  a început

Programul „Rabla pentru tractoare” a început

Fermierii care vor să-şi schimbe utilajul agricol cu unul nou vor primi de la stat 17.000 de lei în cadrul programului guvernamental „Rabla pentru tractoare”.

Programul „Rabla” pentru tractoare a primit undă verde; primă de casare de circa 4.000 de euro

Programul „Rabla” pentru tractoare a primit undă verde; primă de casare de circa 4.000 de euro

Proprietarii de tractoare sau maşini agricole autopropulsate care înlocuiesc un vehicul vechi cu unul nou vor putea beneficia de o primă de casare de până la 17.000 lei (aproximativ 4.000 euro), dar nu mai mult de 40% din preţul de achiziţie fără TVA al unui tractor nou sau maşini agricole autopropulsate noi, informează Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP). 

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii