Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

TOPUL PRIMĂRIILOR CU CELE MAI MULTE CERERI DE RESTITUIRE!

Publicat: 24 octombrie 2018 - 20:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Primăriile din România au primit circa 155.000 de notificări de retrocedare a imobilelor, în baza Legii 10/2001. Dintre acestea, circa 43.500 nu sunt încă soluționate, potrivit calculelor realizate de societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, pe baza statisticilor Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Primăria București deține cea mai mare pondere de dosare nerezolvate din total, respectiv 39.000. Însă, la Primăria Capitalei s-au primit și cele mai multe notificări de retrocedare, respectiv 58.042, așadar mai mult de o treime din totalul notificărilor de retrocedare din țară, susțin avocații de la Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Câteva primării se remarcă prin numărul mare de dosare soluționate. De exemplu, Primăria Cluj mai avea în luna mai doar 3 notificări de soluționat, după ce a avut de gestionat circa 4.300 de dosare. La fel, Primăria Galați mai are de soluționat 2 dosare, din cele 4.272 de notificări pe care le-a avut de gestionat. Primăria Satu Mare, precum și câteva primării din județele Constanța și Timiș au soluționat deja toate notificările depuse.

Soluțiile primăriilor pot fi contestate în instanță.

30 iunie 2017 a fost ultima zi în care foștii proprietari care au depus notificări la Primăria București au putut da instituția în judecată pentru nerezolvarea dosarelor, potrivit Legii 165/2013. Pentru celelalte primării din țară, au existat de asemenea termene limită, în anii anteriori. Cei care nu au acționat primăriile în instanță, trebuie să aștepte o soluție din partea acestor autorități. Doar dacă vor considera această soluție nedreaptă, pot acționa primăriile în instanță.

În cazul în care nu apare o contestație, parcursul dosarelor va fi următorul. După ce primăriile soluționează dosarele, decizia va fi trimisă Instituției Prefectului, în vederea exercitării controlului de legalitate. Ulterior, dosarele cu propunere de acordare de despăgubiri sunt transmise către ANRP, pentru derularea procedurii specifice, în vederea validării sau invalidării propunerii, a evaluării despăgubirilor, a emiterii deciziilor de compensare prin puncte etc.

top-restituiri_b

Vizualizat: 1149 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii