Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SUPRAFAȚA VERIFICATĂ prin TELEDETECȚIE pentru SUBVENȚIILE APIA 2020!

Publicat: 27 februarie 2020 - 06:52
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EȘANTION CONTROL APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) selectează pentru subvențiile pe suprafață aferente anului 2020 un eșantion de control prin teledetecție. APIA a furnizat pentru AGROINFO informații despre numărul maxim de fermieri ale căror parcele agricole vor fi verificate prin teledetecție și suprafața care va fi controlată.

În campania anului de cerere 2020, numărul maxim al fermierilor posibil de selectat la controlul prin teledetecție este de cca. 95.797 fermieri cu o suprafață controlată de cca 760.828 ha, după cum urmează:

teledetectie-2020_b


Estimarea privind numărul de controale este bazată pe datele rezultate din Campania de control a anului de cerere 2019, dar şi a reglementărilor specificate de documentele de lucru ale Comisiei Europene.

Având în vedere faptul că este posibil ca nu toţi fermierii care au depus cereri de sprijin în anul 2019 să depună și în anul 2020, dar şi faptul că vor fi fermieri noi care vor depune cereri de sprijin SAPS (schema unică de plată pe suprafață) în campania 2020, prestatorul de servicii (firma care face verificarea prin teledetecție n.r.) trebuie să aibă în vedere că, după încheierea campaniei de depunere a cererilor de plată 2020 şi în funcţie de rata de neconformitate înregistrată în campania 2019, numărul de fermieri poate creşte sau poate descrește, în funcţie de numărul de fermieri controlabili eligibili, selectați pentru control în zonele acoperite de imaginile satelitare, menționează APIA într-un document despre efectuarea verificărilor prin teledetecție. Aceste măsurători ale parcelelor agricole și fotografii satelitare au fost făcute pentru campaniile APIA de plată anterioare de către compania Gauss.

APIA le atrage atenția fermierilor că la depunerea cererii unice de plată, fermierul “identifică parcela/parcelele agricole utilizate” prin declararea, localizarea și delimitarea în cadrul blocului fizic a parcelei/parcelelor agricole utilizate, în aplicația electronică GIS, pusă la dispoziție de către APIA. Pentru identificare se utilizează informațiile cadastrale ca urmare a înregistrării sistematice a imobilelor prin Programul național de cadastru și carte funciară, în situația în care acestea sunt disponibile și relevante. Identificarea presupune ca parcela să nu se suprapună peste parcelele declarate de alți fermieri și să nu depășească limita blocului fizic.

Suprafața declarată a parcelei solicitate la plată este suprafața rezultată în urma procesului de digitizare a parcelei în aplicația electronică GIS pusă la dispoziție de către APIA, în conformitate cu documentele care fac dovada utilizării terenului agricol.

Excepție fac cazurile în care pe parcela digitizată se regăsesc suprafețe neagricole mai mici de 100 de metri pătrați, dar care însumate depășesc 100 de metri pătrați. Suprafața digitizată a parcelei poate fi diferită față de suprafața declarată în limita toleranței, calculată în aplicația electronică GIS, de 0,75 m x perimetrul parcelei digitizate, dar nu mai mare de 1 ha.
În cursul controalelor la fața locului, efectuate de APIA, se aplică o toleranță-tampon cu valoare unică, conform prevederilor art. 38 alin. (4) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014, cu modificările și completările ulterioare.
În cazul în care în urma tuturor controalelor se constată că parcela nu respectă definiția nu se acordă plăți pentru suprafețele identificate eronat.

ATENȚIE! Acest articol este protejat de dispozițiile Legii 8/1996 privind dreptul de autor și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe AGROINFO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Vizualizat: 14797 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Piticar
|
02. 27, 2020. Thursday 09:10
Informație u tu Ila. Cu blocurile se pot induce fraude.,depistate. în LPIS. Caz concret : Fermier Piticar Ioan. Frauda. La APIA Lipova, ARAD. Nu dezvolt. Dar un Audit ar fi edificator asupra fraiidei, la modificarea blocurilor fermei , în raport cu certificatul de proprietate al fermierului, cadastral clar. Modificarea arboyrara a parcelelor su a blo. Blocurilor, SURSA DE CORUPȚIE ȘI FRAUDE, PERSISTENTE.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii