Adama
Vinasa Rompak

FNPAR se opune limitării suprafeţei eligibile de plată

Publicat: 19 septembrie 2011 - 12:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În cadrul întrevederii, care a avut loc la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu misiunea de audit a Curţii Europene de Conturi, FNPAR şi-a mai exprimat punctul de vedere şi cu privire la Politica Agricolă Comună.

FNPAR a subliniat că se opune introducerii unei limitări în ceea ce priveşte suprafaţa eligibilă la plată deţinută de către un producător agricol.
„Le-am trasmis că în România există ferme a căror suprafaţă variază de la 50 la 10.000 de hectare şi ne-am declarat împotriva unei eventuale limitări, care să prevadă, spre exemplu, acordarea de subvenţii pentru o suprafaţă de maxim 1000 de hectare pe fermă. Acest lucru se discută la nivelul Comisiei Europene, iar pe noi ne-ar dezavantaja foarte mult pentru că avem potenţial de creştere în agricultură, în timp ce unele statele occidentale l-au atins deja”, a subliniat Viorel Matei.

Un interes major s-a arătat și fată de protocolul semnat de FNPAR la Brno, Cehia cu ocazia reuniunii noilor state membre UE, în cadrul căreia Viorel Matei a cerut tratament egal pentru toți în ceea ce priveşte plăţile pe hectar și anularea datelor istorice de referinţă pentru calculul acestor plăţi din 2014.
,, Am cerut, alături de ceilalți participanți, să se țină cont de condițiile climatice la acordarea plăților la hectar. De asemenea, este important să se echilibreze și să se stabilească un nivel maxim al ajutoarelor de stat plătite de la bugetul de stat. Vom refuza ferm o altă perioadă de tranziție care să ducă la egalizarea plăţilor mai tîrziu”, a adăugat preşedintele FNPAR, Viorel Matei.

Vizualizat: 2106 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Modificarea Legii Camerelor Agricole, solicitată de FNPAR

Modificarea Legii Camerelor Agricole, solicitată de FNPAR

FNPAR a cerut, de urgenţă, modificarea Legii Camerelor Agricole. 

Propunere FNPAR: O monitorizare precisă şi fonduri doar pentru terenurile conservate şi lucrate

Propunere FNPAR: O monitorizare precisă şi fonduri doar pentru terenurile conservate şi lucrate

FNPAR a solicitat, în cadrul întâlnirii care a avut loc la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu misiunea de audit a Curţii Europene de Conturi, privind buna gestiune financiarǎ a schemei de platǎ unicǎ pe suprafaţǎ (SAPS) în România, o nouă politică în ceea ce priveşte alocările financiare pentru terenurile agricole nelucrate. 

FNPAR solicită încă 1,5 milioane ha, la suprafaţa agricolă beneficiară de subvenţii

FNPAR solicită încă 1,5 milioane ha, la suprafaţa agricolă beneficiară de subvenţii

Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România – FNPAR, care reprezintă 67% din sectorul agricol, solicită ca suprafaţa agricolă care beneficiază de plăţi unice să fie majorată de la 8,7 milioane de hectare cât este în prezent, la 10,2  milioane de hectare.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii