FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Modificări la acordarea sprijinului pentru producătorii de lapte și de carne de vită din zonele defavorizate

Publicat: 05 iunie 2013 - 19:26
1 comentarii   | Video 1 2   | Print | Trimite unui prieten

Perioada de depunere a cererilor pentru sprijinul acordat producătorilor de lapte și de carne de vită din zonele defavorizate pentru anul 2013 este 10 iunie-15 iulie, potrivit unui proiect de HG aprobat de Guvern în 4 iunie a.c.. Documentul completează categoriile pentru care se acordă sprijin şi introduce şi noi condiţii pentru plata ajutorului.

Hotărârea aprobată de Guvern în 4 iunie a.c. modifică HG 796/2012, publicată în M.Of. 544 din 3 august 2012, cu modificările și completările ulterioare, privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte și de carne de vită din zonele defavorizate.

Prin actul normativ se completează categoria taurine din rase de carne și metișii acestora cu vaci metise cu rase de carne și tauri din rase de carne.

Potrivit documentului, definițiile au fost completate cu vaca din rasă de carne, vaca metisă cu rasă de carne și tauri din rasă de carne, astfel:
- vaca din rasă de carne - femela din specia taurine din rase de carne care a fătat cel puţin o dată până la termenul-limită de depunere a cererilor şi are cel puţin un produs înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor;
- vaca metisă cu rasă de carne - femela din specia taurine, care a fătat cel puţin o dată până la termenul-limită de depunere a cererilor şi are cel puţin un produs înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor, obținută din încrucișarea cu un taur din rasă de carne;
- tauri din rasă de carne - masculul din specia taurine, necastrat.

Modificări la acordarea sprijinului pentru crescătorii de taurine de carne

De asemenea, s-a modificat vârsta pentru tineretul din rase de carne, respectiv maximum 25 de luni, având în vedere că rasele de carne sunt rase mai puțin precoce, fapt pentru care ele intră la reproducție mai târziu decât alte rase, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG aprobat de Guvern. Mai exact, potrivit documentului, în cazul taurinelor de carne, sprijinul va fi acordat „o singură dată pentru categoria de vârstă a animalului, pentru tineretul mascul şi/sau femel care are vârsta de maximum 25 de luni la data ieşirii din exploataţie cuprinsă în perioada 01 august a anului calendaristic precedent – 15 iulie a anului în care se solicită ajutorul specific, respectiv maxim 25 de luni la data de 15 iulie a anului în care se solicită ajutorul specific, pentru tineretul existent în exploataţie”.

Actul normativ precizează şi că, tot în cazul taurinelor de carne, „animalele pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie deţinute de beneficiar cel puţin o perioadă de 8 luni de la data intrării în exploataţie a acestora şi până în momentul ieşirii/ până la data depunerii cererii, după caz”.

Documente suplimentare

Pentru vaca din rase de carne, vaca metisă cu rase de carne și taurul din rase de carne s-au completat documentele care însoțesc cererea cu copia certificatului de origine sau copia pașaportului, în care să fie evidențiat codul tatălui, care trebuie să fie din rasă de carne;

Potrivit documentului, pentru vaca metisă cu rasă de carne născută în România, este necesară copia buletinului de însămânțări artificiale al mamei/adeverinței de montă naturală autorizată a mamei, pe care să se menționeze codul tatălui, care trebuie să fie din rasă de carne, iar pentru vaca metisă cu rasă de carne provenită din import, trebuie ataşată cererii de sprijin copia pașaportului, în care să fie evidențiat codul tatălui, care trebuie să fie din rasă de carne.

În plus, cererea ajutorului specific trebuie să fie însoţită de o adeverință emisă prin proceduri SNIIA, de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit, care atestă că animalele din exploatație sunt cuprinse în Programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor și caprinelor, iar acțiunile prevăzute sunt efectuate la zi.

Bani neutilizaţi pe 2012

Suma totală alocată acestei scheme de sprijin pentru 2012 a fost de 30.447.205 euro. În urma analizei datelor furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, s-a constat însă că numărul de capete de animale, corespunzătoare cererilor depuse pentru bivolițe de lapte și taurine din rase de carne și metișii acestora, pentru anul 2012, este mai mic decât cel estimat, potrivit notei de fundamentare a proiectului de HG aprobat de Guvern. Drept urmare, 2.952.000 euro au fost realocaţi pentru sprijinirea producătorilor din sectorul de agricultură ecologică.
Astfel, plafonul maxim pentru anul 2012 rămâne de 27.495.205 euro, din care:
- 19.495.205 euro, pentru categoria vaci de lapte;
- 1.500.000 euro, pentru categoria femele din specia bubaline;
- 6.500.000 euro, pentru categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora.

Prin actul aprobat de Guvern s-a aprobat şi posibilitatea ca în situaţia în care beneficiarii dintr-o anumită categorie nu utilizează în totalitate plafonul alocat anual pentru categoria pentru care au depus cereri, diferenţa să se redistribuie la celelalte categorii. Valoarea ajutorului financiar specific se calculează anual, în lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrală Europeană la ultima cotaţie a lunii septembrie, care este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Potrivit datelor transmise redacţiei de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), ajutorul specific a fost solicitat pentru 300.673 vaci de lapte, 3.706 femele din specia bivolițe şi 3.509 taurine din rase de carne și metiși cu rase de carne, urmând ca plăţile să fie efectuate până în 30 iunie 2013.

Vizualizat: 3808 | Video Video 1 2 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

2.
Play Taurine de carne

Taurine de carne

23 august 2011

Citeste si:

Plăţile pentru vaci de lapte, bivoliţe şi taurine de carne din zonele defavorizate vor fi făcute până în 30 iunie

Plăţile pentru vaci de lapte, bivoliţe şi taurine de carne din zonele defavorizate vor fi făcute până în 30 iunie

Crescătorii de vaci de lapte, bivoliţe de lapte şi taurine de carne din zonele defavorizate au depus, pentru anul de cerere 2012, un număr total de 84.644 de cereri de plată a ajutorului specific acordat conform HG 796/2012.

Bani pentru vaca de lapte, taurine de carne şi bivoliţe din zonele defavorizate

Bani pentru vaca de lapte, taurine de carne şi bivoliţe din zonele defavorizate

Maxim 30 milioane euro din bani europeni ar putea primi pentru 2012 crescătorii de vaci de lapte, taurine de carne şi bivoliţe de lapte din zonele defavorizate, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Agriculturii şi care aşteaptă, deocamdată, aprobarea finală.

Alte articole in aceasta categorie

Peste 500 de milioane de lei pentru lapte, corn şi fructe! Cum se împart banii

Peste 500 de milioane de lei pentru lapte, corn şi fructe! Cum se împart banii

19 august 2021 - 23:24

Guvernul a aprobat, în 19 august, bugetul programelor prin care elevii vor primi gratuit lactate, produse de panificaţie şi fructe în anul şcolar 2021-2022.

Vaccin împotriva tuberculozei bovine testat în Marea Britanie

Vaccin împotriva tuberculozei bovine testat în Marea Britanie

27 septembrie 2020 - 11:37

În Anglia şi Ţara Galilor urmează să înceapă testarea unui vaccin împotriva tuberculozei bovine iar cele mai optimiste previziuni susţin că acesta ar putea fi disponibil la comercializare până în anul 2025.

SOMMET DE L'ELEVAGE 2020 - anulat

SOMMET DE L'ELEVAGE 2020 - anulat

08 septembrie 2020 - 09:21

Organizatorii SOMMET DE L'ELEVAGE au anunţat anularea celei de-a 29-a ediție a show-ului francez care urma să se desfășoare în zilele de 7, 8 și 9 octombrie 2020. Această decizie vine ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor de sănătate publică datorate epidemiei COVID-29 şi, în consecinţă, a retragerii derogării convenite cu autorităţile locale din departamentul Puy-de-Dôme care ar fi permis organizatorilor spectacolului să nu respecte limita maximă de 5.000 de vizitatori / zi prezenți la o expoziție.

CÂŢI BANI PRIMESC FERMIERII CARE AU SUB 91 CAPETE de BOVINE!

CÂŢI BANI PRIMESC FERMIERII CARE AU SUB 91 CAPETE de BOVINE!

06 septembrie 2020 - 22:09

AJUTOR DE CRIZĂ MAXIM 7.000 EURO/FERMĂ! Fermierii care deţin mai puţin de 91 de capete de bovine vor primi sprijin financiar de criză printr-o nouă măsură din PNDR 2020, care va fi deschisă de Ministerul Agriculturii până la sfârşitul acestui an.

APIA: CERERI pentru AJUTORUL de 100 EURO/cap de BOVINĂ! CONDIŢII şi ACTE NECESARE

APIA: CERERI pentru AJUTORUL de 100 EURO/cap de BOVINĂ! CONDIŢII şi ACTE NECESARE

03 septembrie 2020 - 17:26

START SOLICITARE SPRIJIN. APIA anunţă că primeşte cereri de solicitare a ajutorului de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

ANUNŢ ANSVSA despre CEA MAI TEMUTĂ BOALĂ care SE TRANSMITE de la ANIMALE la OAMENI!

ANUNŢ ANSVSA despre CEA MAI TEMUTĂ BOALĂ care SE TRANSMITE de la ANIMALE la OAMENI!

01 septembrie 2020 - 23:50

VEŞTI BUNE PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE. Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) a declarat România stat liber de bruceloză bovină, în baza notificării făcute de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, a anunţat ANSVSA, pe 1 septembrie 2020.

Lely a vândut mai mulți roboți Astronaut

Lely a vândut mai mulți roboți Astronaut

21 aprilie 2020 - 19:08

2019 a fost un an excepțional pentru Lely iar robotul de muls Astronaut A5, care a fost introdus pe piaţă în 2018, a generat vânzări record. Astfel, anul trecut cifra de afaceri a Lely a fost de 606 milioane euro, cu 46% mai mare decât în 2018 (416 milioane euro).

10 milioane euro pentru reducerea controlată a producţiei de lapte

10 milioane euro pentru reducerea controlată a producţiei de lapte

15 aprilie 2020 - 11:34

Liderii sectorului produselor lactate din Franţa i-au îndemnat pe fermieri să reducă producţia de lapte în următoarele săptămâni pentru a uşura presiunea asupra acestei industrii serios afectate din cauza pandemiei de coronavirus.

BUGET APROBAT Comisia Europeană: 18,6 MILIOANE DE EURO pentru ROMÂNIA!

BUGET APROBAT Comisia Europeană: 18,6 MILIOANE DE EURO pentru ROMÂNIA!

31 martie 2020 - 23:02

DECIZIE UE. Comisia Europeană a aprobat, pe 31 martie 2020, un buget de peste 18,6 milioane de euro pentru România, bani ce vor fi împărţiţi anul viitor între producătorii de fructe și legume şi cei din sectorul lactatelor.

APIA OFICIAL: CUANTUMUL SPRIJINULUI CUPLAT pentru BOVINE! CÂND ÎNCEP PLĂȚILE!

APIA OFICIAL: CUANTUMUL SPRIJINULUI CUPLAT pentru BOVINE! CÂND ÎNCEP PLĂȚILE!

10 decembrie 2019 - 20:16

CUANTUM SUBVENŢII 2019: CÂȚI BANI PRIMIȚI PE CAP DE ANIMAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că au fost stabilite cuantumurile aferente Sprijinului cuplat în sectorul zootehnic (SCZ) pentru anul de cerere 2019 pentru bovine și viermi de mătase.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
TATA DE ALBINE
|
06. 06, 2013. Thursday 22:18

Solicit de urgenta Ministerului Agriculturuii sa promoveze Hotararea de Guvern prin care sa se aloce subventii pentru familiile de albine detinute de apicultorii din Romania , banii sa se vireze asociatiilor de apicultori in conturile bancare , proportional cu numarul familiilor de albine detinute de membrii asociati , carora asociatiile sa le imparta banii dupa acelasi criteriu , adica proportional cu familiile de albine detinute ; fiecare apicultor nu are decat sa isi cumpere ceea ce are nevoie mai degraba , fara a mai da facturi nu mai stiu cui si pentru ce ; IN REGIM DE URGENTA , CAPETE PATRATE ,DATI APICULTORILOR DIN ROMANIA BANII CARE LI SE CUVIN , CA DE 3 ANI NU A MAI VAZUT NIMENI NICI UN FEL DE SUBVENTIE PE ALBINE!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Nume unic

Nume unic
- Domnisoara, de ce v-ati numit câinele "Boule"? Detalii