Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

STADIUL PLĂŢILOR către FERMIERI, anunţat de ministrul ACHIM IRIMESCU: CINE ia BANI, CÂT DUREAZĂ şi UNDE sunt BLOCAJE?

Publicat: 22 iulie 2016 - 14:50
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Nu sunt mulţumit de viteza cu care se deblochează plăţile pentru fermierii aflaţi în control, recunoaşte ministrul Agriculturii Achim Irimescu. Acesta a anunţat care este stadiul plăţilor efectuate de APIA către fermierii români.

Plăţile pe suprafaţă. Au fost în total 943.000 de fermieri.. În control au fost 56.000. 43.000 au primit banii. 13.000 sunt în proces de primire a banilor. 11.500 se procesează şi se plăteşte. Eu nu sunt mulţumit de viteza cu care se plăteşte. Mi s-a explicat că sunt probleme, blocaje, erori care trebuie rezolvate şi de aceea mai durează. Ca sumă nu sunt mulţi.

Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT). Sunt bani româneşti pe care eu, Irimescu, i-am obţinut la Bruxelles, ca să vin cu o suplimentare de 201 milioane de euro în 2016. Pentru bovine schema lapte (ANT 7) şi schema de carne (ANT 8) s-au plătit până acum, la ora aceasta, circa 25 de milioane de euro. Pe ANT 7, ANT 8 şi ANT 9 (sprijinul pentru ovine - n.red.), sunt în total 201 milioane euro, sunt bani mulţi, deci nu pot să fiu mulţumit cu numai 25 de milioane de euro plătiţi, pentru că mult până la sfârşitul lunii nu mai este. Mi s-au dat asigurări că odată început procesul de plăţi se va merge din ce în ce mai repede şi asta se vede. Dar şi aici colegii din APIA au mai găsit o chestiune. (...) a venit domnul director, nu vreau să-i spun numele ca să nu-l înjure toată lumea, şi a zis hai să facem noi trasabilitatea, când la bovine era termen de referinţă 31 ianuarie 2013. (...) Se lucrează sâmbăta, duminica, în două schimburi, sper să terminăm cât mai repede.

La ovine am câştigat două zile. De astăzi (22 iulie 2016 – n.red.) sunt în procesare, de săptămâna viitoare se vor emite ordine de plată, dar fermierii vor primi banii cu 2-4 zile întârziere, din cauza procedeului de transfer al banilor: APIA cere Ministerului, MADR cere Finanţelor, Finanţele transferă banii la Minister, Ministerul la APIA. (...) Acum trei zile a venit de la Finanţe şi am plătit 49 de milioane de lei pe ANT 7 şi ANT 8 (...) La ovine, dacă la începutul săptămânii viitoare începe emiterea de ordine pe ANT 9 - ovine, veţi primi banii în cel mai fericit caz la sfârşitul săptămânii viitoare, pentru că banii trebuie luaţi de la Ministerul de Finanţe şi prin MADR la APIA.

Mai sunt de plată schema cuplată pe vegetal, unde sunt sume foarte mari, deoarece condiţiile n-au permis multor fermieri să le respecte sau fermierii n-au vrut. La tomate în câmp pentru indsutrializare sunt 13.800 de euro, de 10 ori cât era iniţial, pentru că fermierii noştri n-au vrut să vândă producţia cu acte. Au preferat să piardă banii ăştia decât sp scoată la lumină producţia. Dăm 14.000 euro/ha la roşii pentru 2015. Plătim în prezent la cartofii de sămânţă 24.000 euro/ha, la cartoful timpuriu - 14.000 euro/ha, la cireşe, mere, prune.

Sunt blocaje la soia şi lucernă, unde softul dublează suprafeţele şi n-are nimeni curajul să-i dea lui Irimescu dublu bani.

Mai rămâne de plată sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) unde sunt 230 milioane euro, 115 milioane euro pentru bovine şi 115 milioane de euro pentru ovine. Este programat ca până la sfârşitul lunii iulie să se efectueze plăţile, dar mai devreme de săptămâna viitoare către sfârşit în nici un caz nu va începe plata lor. Aici e întârzierea cea mai mare. (...) Acum trei duminici, când ne programasem să avansăm puternic, de joi seara până marţi dimineaţa softul n-a funcţionat. Şi alte lucruri care se întâmplă numai în România. Vinerea trecută, când eram eu la Bruxelles, lângă APIA un excavator a săpat un canal şi a rupt cablul de curent. O zi întreagă APIA a fost moartă şi apoi trebuie să reiei tot procesul de la zero.

Din 28 de state membre, 27 de state, inclusiv România, au întârzieri la plăţile pe 2015. Pe 2016 nu vor mai fi probleme, a mai spus Irimescu.

Anunţul despre plăţi a fost făcut de Achim Irimescu pe 22 iulie 2016 la Păltiniş, jud. Sibiu, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii crescătorilor de ovine din toată ţara. La întâlnire este prezent şi şeful LAPAR, Laurenţiu Baciu.

IRIMESCU-OIERI-1_b

Vizualizat: 12675 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MADR ASTĂZI: CRESCĂTORII DE PĂSĂRI, AJUTOR DE 100 EURO/UVM!

MADR ASTĂZI: CRESCĂTORII DE PĂSĂRI, AJUTOR DE 100 EURO/UVM!

12 august 2020 - 13:04

AJUTOR DE CRIZĂ. Crescătorii de păsări din România beneficiază de un ajutor de criză în cuantum de 100 de euro/UVM, anunță un proiect de ordonanță de urgență, publicat astăzi, 12 august 2020, pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

OFICIAL MADR! AJUTOR DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

OFICIAL MADR! AJUTOR DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

12 august 2020 - 12:16

AJUTOR DE CRIZĂ! Crescătorii de porci din România primesc un ajutor de criză de 100 de euro/UVM, anunță astăzi, 12 august 2020, un proiect de ordonanță de urgență publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

OFICIAL! AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI: 25 DE LEI/FAMILIE DE ALBINE!

OFICIAL! AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI: 25 DE LEI/FAMILIE DE ALBINE!

12 august 2020 - 11:54

OFICIAL! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 12 august 2020, un ajutor de minimis de 25 de lei/familie de albine acordat apicultorilor care au suferit pierderi de pe urma fenomenelor hidrometeorologice. Proiectul de hotărâre de Guvern a fost publicat astăzi pe site-ul oficial MADR.

AJUTOR DE CRIZĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE! 5 LEI/CAP DE OVINĂ/CAPRINĂ!

AJUTOR DE CRIZĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE! 5 LEI/CAP DE OVINĂ/CAPRINĂ!

12 august 2020 - 11:27

OFICIAL! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 12 august 2020, într-un proiect de ordonanță de urgență, un ajutor de criză acordat crescătorilor de ovine și/sau caprine din România de 5 lei/cap de ovină/caprină. Vor beneficia de ajutor crescătorii care au minim 50 de ovine și minim 25 de caprine până la limita de 1.000 de capete de animale.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

10 august 2020 - 18:14

ANUNȚ PREMIER. Șeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat luni că Guvernul va aloca sume suplimentare în rectificarea bugetară pentru sectorul agriculturii. Guvernul vrea să adopte în această săptămână cea de-a doua rectificare bugetară din 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
elena123
|
07. 26, 2016. Tuesday 18:06

mai ministru de kkt...nu am avut control,nici transfer,nici alte nereguli in cerere si nu am primit nimic,imbecilule

2.
fermier 45
|
07. 23, 2016. Saturday 01:54

Fraierilor, iarăsi va ia de prosti ministrul vostru . De data asta pe fata rau de tot . Va pregateste subconstientul vostru pentru încă o prelungire , a nu stiu cata oara de pana acum .
Sunteti prea toleranti si creduli . Fermierii din alte tari pana acuma ar fi luat atitudine ssi nu se lăsau pacaliti .
Mai gânditi-va pana mai puteti .
Daca nu luati atitudine nici in iarna nu o sa primiti subventiile .

1.
Gheorghe Taranu
|
07. 22, 2016. Friday 21:57

Nenorocitul ala cu excavatorul sigur era militant ISIS. Ca prea s-au organizat sabotorii. E clar, madr si apia sunt pline de competenti (cateva mii), pacat ca lucreaza asa de concentrati pt.efectuarea platilor ca nici pe geam nu se uita sa vada cum scurma dusmanul cu cupa.
Nu va este rusine domnule ministru ?

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii