KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

SCENARIU ŞOC: Fermierii NU vor primi NICI UN BAN!

Publicat: 04 iulie 2016 - 15:57
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Este un plan diabolic al APIA Bucureşti să nu se plătească nici un leu pentru nici un fermier! Se caută motive să nu se dea banii, acuză un fermier din conducerea unei organizaţii a crescătorilor de bovine. Ce se întâmplă la APIA în săptămâna în care a fost anunţată începerea plăţilor pentru zootehnie?

Este un plan diabolic al APIA Bucureşti să nu se plătească nici un leu pentru nici un fermier. Astăzi (4 iulie 2016 - n.red.) au început o verificare pe trasabilitate pentru toate animalele care la 31 ianuarie 2013 au fost declarate pentru subvenţie, să vadă dacă mai există şi dacă nu, în baza cărui document a fost mişcat acel animal.

Este bine să se facă o ordine în efectivul de animale, dar un recensământ naţional va dura luni de zile. A alege momentul ăsta ca să faci un recensământ naţional pentru toate bovinele din România este începutul sfârşitului. Începutul sfârşitului care a început pe 25 mai şi s-a tot prelungit cu minciunile de la o săptămână la alta. Iar ceea ce va începe APIA de astăzi este cireaşa de pe tort, iar fermierii pot să-şi ia adio de la business.

APIA nu a făcut nici o plată nici pe ANT 7, nici pe ANT 8, pentru care termenul de referinţă era cota de lapte, respectiv data de 31 ianuarie 2013, pentru că au inventat acest element care se numeşte trasabilitate, prin care să verifice toate animalele de la acea dată ce s-a întâmplat cu ele, dacă mai există, şi dacă nu există, în baza cărui document au fost scoase din sistemul naţional. Nu contează dacă cineva şi-a făcut treaba, respectiv medicul veterinar sau dacă a fost dus animalul la abator şi a fost radiat din baza de date, nu contează nimic! Se caută motive să nu se dea banii! Toată lumea promite că se întâmplă mâine, poimâine. Este o miciună de la un capăt la celălalt!

Fermierii din toată ţara, de la Ciurea (Mircea Ciurea, fermier, fondator al cooperativei Someş Arieş din jud. Cluj - n.red.), Frânc (Claudiu Frânc, preşedintele FCBR - n.red.), Holstein RO, unii sunt aserviţi politic şi nu au curajul să spună, alţii sunt indiferenţi şi nu le pasă, şi această minciună se propagă de la o săptămână la alta. Se doreşte desfiinţarea zootehniei, care va fi dată pe tavă unora care abia aşteaptă şi care doresc să preia gratis tot ce are fermierul român! Prelungirea datei până în 30 septembrie nu a fost întâmplătoare. A fost gândită astfel încât până atunci să fie suficiente elemente ca să nu se dea banii. Până la urmă o să se spună „noi am încercat, am apelat şi la soluţia dată de Comisie, dar voi sunteţi de vină”. Tot mortul e de vină, ştiţi, aşa se spune! E strigător la cer!, acuză Zoltan Haller, vicepreşedinte al Asociaţiei Bălţata Românească de tip Simmental.

Surse APIA au confirmat pentru Agroinfo încă nu a fost făcută nici o plată pe zootehnie, că se lucrează acum la verificarea trasabilităţii, dacă animalul e eligibil pentru plată, dacă are arborele genealogic. Verificarea trasabilităţii nu ar fi însă o noutate, s-a mai verificat şi în ceilalţi ani dacă animalele erau eligibile, dacă au dispărut, unde s-au dus animalele de la o fermă la alta, transferul de exploataţie. În mod normal aceste verificări se fac automat, şi doar în anumite cazuri se fac manual, când s-au făcut transferuri de la o exploataţie la alta, cine are deptul la primă. 

Ce spuneau acum câteva zile şeful APIA şi ministrul Agriculturii despre plăţile pe zootehnie?

Săptămâna trecută, atât şeful APIA, Florin Faur, cât şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, declarau că primele plăţi pe ANT8 încep efectiv săptămâna aceasta şi că fermierii vor primi în paralel atât subvenţia din bugetul naţional pentru vaci de lapte, cât şi cea pentru vaci de carne.

Chiar astăzi (joi, 30 iunie - n.red.) pregătim sistemul informatic să începem plata ajutorului naţional tranzitoriu la bovine de carne (ANT8). Sunt 98.000 de cereri, din acestea 50.000 sunt pentru partea de lapte, iar restul pentru carne. Cuantumul ANT 8, deci pentru bovinele de carne, este 97,4 euro/cap de animal. Primele plăţi pe ANT8 încep efectiv săptămâna viitoare (4-10 iulie 2016 - n.red.).

Din momentul în care se iniţiază un ordin de plată, cu proceduri specifice, cu sistemul Trezorerie-bănci, sunt în jur de 7 zile până intră banii în conturile fermierilor. Începem strict bovinele la plată de săptămâna viitoare şi mergem în paralel cu partea de lapte, ANT7 şi cu partea de carne ANT8. Mulţi dintre crescătorii de bovine au şi vaci de lapte şi vite de carne, declara directorul general al APIA, Florin Faur.

Acelaşi lucru îl spunea şi ministrul Achim Irimescu: Din fericire, am reuşit însă să lucrăm pe partea de sprijin naţional, e vorba de ajutor naţional de tranziţie, schema 7 bovine de lapte şi schema 8 bovine de carne, în perioada următoare vor fi finalizate lucrurile şi vor începe. Laptele, de fapt, a început, ANT 7 cum îi spunem noi. La ANT 8 (schema decuplată de producţie, bovine de carne - n.red.) au fost unele blocaje, mi s-a promis că în acest week-end (sfârşitul de săptămână care tocmai a trecut - n.red.) se deblochează şi practic, săptămâna viitoare (4-10 iulie – n.red.) vor începe plăţile susţinut şi pe ANT 8.

Vizualizat: 11294 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Aprobă Guvernul în această săptămână ajutorul Covid pentru crescătorii de bovine?

Aprobă Guvernul în această săptămână ajutorul Covid pentru crescătorii de bovine?

14 iunie 2021 - 16:47

Crescătorii de bovine ne întreabă dacă se mai aude ceva de ajutorul Covid la bovine. Proiectul de ordonanță de urgență care instituie acest ajutor a fost publicat pe site-ul MADR în 21 aprilie 2021. Ministrul agriculturii a anunțat săptămâna trecută că speră ca ordonanța să fie aprobată de Guvern în această săptămână.

Nou Regulament UE din 11 iunie! Cuantum plăți directe pentru fermieri pentru anul 2021!

Nou Regulament UE din 11 iunie! Cuantum plăți directe pentru fermieri pentru anul 2021!

14 iunie 2021 - 11:23

Cuantumurile plăților directe care urmează să fie acordate fermierilor în cadrul schemelor de sprijin și care depășesc 2 000 EUR pentru o cerere de ajutor depusă pentru anul calendaristic 2021 se reduc cu o rată de ajustare de 1,658907 %, precizează Comisia Europeană în Regulamentul (UE) din 11 iunie 2021 de stabilire a ratei de ajustare a plăților directe în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului pentru anul calendaristic 2021.

Comunicat APIA de astăzi!

Comunicat APIA de astăzi!

14 iunie 2021 - 10:13

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 11 iunie 2021 s-a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2021, inclusiv perioada de depunere cu penalități, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi, 14 iunie, pentru Agroinfo.

Bagi în animal porumb cu 1 leu/kg, vinzi vițelul cu 8-9 lei/kg și ai subvenție de 5 lei!

Bagi în animal porumb cu 1 leu/kg, vinzi vițelul cu 8-9 lei/kg și ai subvenție de 5 lei!

14 iunie 2021 - 08:56

Am dat 50 de lei pe adeverință de la medicul veterinar ca să cer subvenția la APIA pentru vaci și am primit de la APIA 20 de lei subvenție pentru toate cele 4 vaci pe care le am. Nu mi-am scos nici banii de adeverință, de unde să mai scot și hrana pentru animale, i-a scris Maria Bondar ministrului agriculturii, Adrian Oros. Micii fermieri, crescători de animale au nevoie de multă rezistență anul acesta ca să nu renunțe. A explodat prețul la hrana pentru animale, a rămas mic prețul dat de abator, iar subvențiile APIA, de nimic.

Secretar de stat MADR: Ajutorul național tranzitoriu!

Secretar de stat MADR: Ajutorul național tranzitoriu!

13 iunie 2021 - 11:27

Sumele acordate anul acesta, în contul anului trecut, pentru ajutoarele naționale tranzitorii jignesc fermierul, crescătorul român de animale, spus franc, fără ocolișuri. Este una dintre cele mai mari supărări și dezamăgiri, pentru că ANT-ul este o subvenție populară de care beneficiază numărul cel mai mare de crescători de animale, fermieri.

Mesajul ministrului Adrian Oros pentru fermierii care-l critică și-i cer demisia!

Mesajul ministrului Adrian Oros pentru fermierii care-l critică și-i cer demisia!

13 iunie 2021 - 08:28

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat, în direct la Agro TV, săptămâna aceasta, ce le răspunde fermierilor, crescătorilor de animale care-l critică și-i cer demisia.

APIA: Calcul subvenția APIA pe pășune pentru acest an!

APIA: Calcul subvenția APIA pe pășune pentru acest an!

13 iunie 2021 - 06:51

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) acordă și anul acesta subvenția pe pășune. Doar fermierii care au depus cererea unică de plată și care îndeplinesc mai multe condiții și vor depune anumite documente vor încasa acești bani. Schemele de plată care intră în calculul subvenției APIA pe pășune astfel încât să crească suma pe hectar acordată de APIA.

Fermierii care cer subvenții APIA, verificați de patru instituții diferite!

Fermierii care cer subvenții APIA, verificați de patru instituții diferite!

12 iunie 2021 - 10:12

Controalele în fermele vegetale și de animale care cer subvențiile APIA aferente acestui an sunt făcute de patru instituții: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ), Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Autoritatea Națională Fitosanitară.

Șeful APIA astăzi: Subvențiile APIA, în conturile fermierilor până la data de 30 iunie 2021!

Șeful APIA astăzi: Subvențiile APIA, în conturile fermierilor până la data de 30 iunie 2021!

11 iunie 2021 - 18:12

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a convocat astăzi, 11 iunie 2021, în ședință șefii centrelor județene APIA. Principalul subiect a fost autorizarea la plată a subvențiilor aferente anului de cerere 2020. Banii, în conturile fermierilor până la termenul limită de 30 iunie 2021. Alte subiecte au vizat verificările pe care le demarează APIA pentru cererile fermierilor depuse anul acesta.

Să fii crescător de animale în România e un act de mare curaj!

Să fii crescător de animale în România e un act de mare curaj!

11 iunie 2021 - 09:35

A fi crescător de animale în România a devenit un act de mare curaj. Ajutoarele din zootehnie nu se mai pot numi ajutoare, prețul furajelor este mare, crescătorii nu găsesc lucrători, tarifele plătite veterinarilor sunt mari, producțiile se vând la prețuri mici sau e greu de găsit cumpărători, munca e istovitoare, 24 de ore din 24, pășunile nu sunt, în multe cazuri, ale crescătorilor de animale, ci ale crescătorilor de subvenții APIA și lista lungă de greutăți, necazuri poate continua.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Manca Ionel
|
07. 05, 2016. Tuesday 06:16

Avem o exploatatie de tip familial, avem oii si capre. Pe data de 28.06.2016 am aflat ca suntem penalizati cu 15% pentru ca nu stii ce conditii de ecoconditionalitate nu am respectat. Penalizarea se aplica la toate schemele de plata. Angajatii APIA dau din umeri. Nu stiu sa spuna despre ce este vorba, unde am gresit. Ne-au umilit pe tot parcursul anului 2015, ne umilesc si acum. Lovesc in cei care inca mai muncesc.Oricind in strada si nu pentru a ne pupa cu domnul Irimescu.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Bancul zilei

Ghinion...

Ghinion...
Un porc se uită la o priză. Detalii