Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SCENARIU ŞOC: Fermierii NU vor primi NICI UN BAN!

Publicat: 04 iulie 2016 - 15:57
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Este un plan diabolic al APIA Bucureşti să nu se plătească nici un leu pentru nici un fermier! Se caută motive să nu se dea banii, acuză un fermier din conducerea unei organizaţii a crescătorilor de bovine. Ce se întâmplă la APIA în săptămâna în care a fost anunţată începerea plăţilor pentru zootehnie?

Este un plan diabolic al APIA Bucureşti să nu se plătească nici un leu pentru nici un fermier. Astăzi (4 iulie 2016 - n.red.) au început o verificare pe trasabilitate pentru toate animalele care la 31 ianuarie 2013 au fost declarate pentru subvenţie, să vadă dacă mai există şi dacă nu, în baza cărui document a fost mişcat acel animal.

Este bine să se facă o ordine în efectivul de animale, dar un recensământ naţional va dura luni de zile. A alege momentul ăsta ca să faci un recensământ naţional pentru toate bovinele din România este începutul sfârşitului. Începutul sfârşitului care a început pe 25 mai şi s-a tot prelungit cu minciunile de la o săptămână la alta. Iar ceea ce va începe APIA de astăzi este cireaşa de pe tort, iar fermierii pot să-şi ia adio de la business.

APIA nu a făcut nici o plată nici pe ANT 7, nici pe ANT 8, pentru care termenul de referinţă era cota de lapte, respectiv data de 31 ianuarie 2013, pentru că au inventat acest element care se numeşte trasabilitate, prin care să verifice toate animalele de la acea dată ce s-a întâmplat cu ele, dacă mai există, şi dacă nu există, în baza cărui document au fost scoase din sistemul naţional. Nu contează dacă cineva şi-a făcut treaba, respectiv medicul veterinar sau dacă a fost dus animalul la abator şi a fost radiat din baza de date, nu contează nimic! Se caută motive să nu se dea banii! Toată lumea promite că se întâmplă mâine, poimâine. Este o miciună de la un capăt la celălalt!

Fermierii din toată ţara, de la Ciurea (Mircea Ciurea, fermier, fondator al cooperativei Someş Arieş din jud. Cluj - n.red.), Frânc (Claudiu Frânc, preşedintele FCBR - n.red.), Holstein RO, unii sunt aserviţi politic şi nu au curajul să spună, alţii sunt indiferenţi şi nu le pasă, şi această minciună se propagă de la o săptămână la alta. Se doreşte desfiinţarea zootehniei, care va fi dată pe tavă unora care abia aşteaptă şi care doresc să preia gratis tot ce are fermierul român! Prelungirea datei până în 30 septembrie nu a fost întâmplătoare. A fost gândită astfel încât până atunci să fie suficiente elemente ca să nu se dea banii. Până la urmă o să se spună „noi am încercat, am apelat şi la soluţia dată de Comisie, dar voi sunteţi de vină”. Tot mortul e de vină, ştiţi, aşa se spune! E strigător la cer!, acuză Zoltan Haller, vicepreşedinte al Asociaţiei Bălţata Românească de tip Simmental.

Surse APIA au confirmat pentru Agroinfo încă nu a fost făcută nici o plată pe zootehnie, că se lucrează acum la verificarea trasabilităţii, dacă animalul e eligibil pentru plată, dacă are arborele genealogic. Verificarea trasabilităţii nu ar fi însă o noutate, s-a mai verificat şi în ceilalţi ani dacă animalele erau eligibile, dacă au dispărut, unde s-au dus animalele de la o fermă la alta, transferul de exploataţie. În mod normal aceste verificări se fac automat, şi doar în anumite cazuri se fac manual, când s-au făcut transferuri de la o exploataţie la alta, cine are deptul la primă. 

Ce spuneau acum câteva zile şeful APIA şi ministrul Agriculturii despre plăţile pe zootehnie?

Săptămâna trecută, atât şeful APIA, Florin Faur, cât şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, declarau că primele plăţi pe ANT8 încep efectiv săptămâna aceasta şi că fermierii vor primi în paralel atât subvenţia din bugetul naţional pentru vaci de lapte, cât şi cea pentru vaci de carne.

Chiar astăzi (joi, 30 iunie - n.red.) pregătim sistemul informatic să începem plata ajutorului naţional tranzitoriu la bovine de carne (ANT8). Sunt 98.000 de cereri, din acestea 50.000 sunt pentru partea de lapte, iar restul pentru carne. Cuantumul ANT 8, deci pentru bovinele de carne, este 97,4 euro/cap de animal. Primele plăţi pe ANT8 încep efectiv săptămâna viitoare (4-10 iulie 2016 - n.red.).

Din momentul în care se iniţiază un ordin de plată, cu proceduri specifice, cu sistemul Trezorerie-bănci, sunt în jur de 7 zile până intră banii în conturile fermierilor. Începem strict bovinele la plată de săptămâna viitoare şi mergem în paralel cu partea de lapte, ANT7 şi cu partea de carne ANT8. Mulţi dintre crescătorii de bovine au şi vaci de lapte şi vite de carne, declara directorul general al APIA, Florin Faur.

Acelaşi lucru îl spunea şi ministrul Achim Irimescu: Din fericire, am reuşit însă să lucrăm pe partea de sprijin naţional, e vorba de ajutor naţional de tranziţie, schema 7 bovine de lapte şi schema 8 bovine de carne, în perioada următoare vor fi finalizate lucrurile şi vor începe. Laptele, de fapt, a început, ANT 7 cum îi spunem noi. La ANT 8 (schema decuplată de producţie, bovine de carne - n.red.) au fost unele blocaje, mi s-a promis că în acest week-end (sfârşitul de săptămână care tocmai a trecut - n.red.) se deblochează şi practic, săptămâna viitoare (4-10 iulie – n.red.) vor începe plăţile susţinut şi pe ANT 8.

Vizualizat: 11141 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MADR ASTĂZI: CRESCĂTORII DE PĂSĂRI, AJUTOR DE 100 EURO/UVM!

MADR ASTĂZI: CRESCĂTORII DE PĂSĂRI, AJUTOR DE 100 EURO/UVM!

12 august 2020 - 13:04

AJUTOR DE CRIZĂ. Crescătorii de păsări din România beneficiază de un ajutor de criză în cuantum de 100 de euro/UVM, anunță un proiect de ordonanță de urgență, publicat astăzi, 12 august 2020, pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

OFICIAL MADR! AJUTOR DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

OFICIAL MADR! AJUTOR DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

12 august 2020 - 12:16

AJUTOR DE CRIZĂ! Crescătorii de porci din România primesc un ajutor de criză de 100 de euro/UVM, anunță astăzi, 12 august 2020, un proiect de ordonanță de urgență publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

OFICIAL! AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI: 25 DE LEI/FAMILIE DE ALBINE!

OFICIAL! AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI: 25 DE LEI/FAMILIE DE ALBINE!

12 august 2020 - 11:54

OFICIAL! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 12 august 2020, un ajutor de minimis de 25 de lei/familie de albine acordat apicultorilor care au suferit pierderi de pe urma fenomenelor hidrometeorologice. Proiectul de hotărâre de Guvern a fost publicat astăzi pe site-ul oficial MADR.

AJUTOR DE CRIZĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE! 5 LEI/CAP DE OVINĂ/CAPRINĂ!

AJUTOR DE CRIZĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE! 5 LEI/CAP DE OVINĂ/CAPRINĂ!

12 august 2020 - 11:27

OFICIAL! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 12 august 2020, într-un proiect de ordonanță de urgență, un ajutor de criză acordat crescătorilor de ovine și/sau caprine din România de 5 lei/cap de ovină/caprină. Vor beneficia de ajutor crescătorii care au minim 50 de ovine și minim 25 de caprine până la limita de 1.000 de capete de animale.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

10 august 2020 - 18:14

ANUNȚ PREMIER. Șeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat luni că Guvernul va aloca sume suplimentare în rectificarea bugetară pentru sectorul agriculturii. Guvernul vrea să adopte în această săptămână cea de-a doua rectificare bugetară din 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Manca Ionel
|
07. 05, 2016. Tuesday 06:16

Avem o exploatatie de tip familial, avem oii si capre. Pe data de 28.06.2016 am aflat ca suntem penalizati cu 15% pentru ca nu stii ce conditii de ecoconditionalitate nu am respectat. Penalizarea se aplica la toate schemele de plata. Angajatii APIA dau din umeri. Nu stiu sa spuna despre ce este vorba, unde am gresit. Ne-au umilit pe tot parcursul anului 2015, ne umilesc si acum. Lovesc in cei care inca mai muncesc.Oricind in strada si nu pentru a ne pupa cu domnul Irimescu.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii