Adama
Vinasa Rompak

Subvenţii mai mari şi prime de instalare de 70.000 euro pentru tinerii agricultori

Publicat: 07 iunie 2012 - 23:12
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) Achim Irimescu a declarat, joi, la Suceava, că a propus Comisiei Europene (CE) ca, pentru stimularea tinerilor să lucreze în agricultură, să li se acorde subvenţii mai mari la hectar şi prime de de instalare de 70.000 de euro, în condiţiile în care în România există o situaţie aparte în care peste 55% din lucrătorii din agricultură au peste 55 de ani şi doar sub 6% au sub 35 de ani.

Irimescu a spus că este imperios necesar ca pieţele agroalimentare fie destinate doar producătorilor direcţi.
"La piaţă să nu mai ajungă samsarul, ci producătorul, a spus Irimescu atrăgând atenţia că, în prezent, se înregistrează o anomalie prin vânzarea la negru, în pieţe sau pe marginea drumului, a produselor importate, ceea ce reprezintă concurenţă neloială. Nu trebuie să ne ascundem, dar tendinţa consumatorului este să se uite la produsele cele mai ieftine", a spus Irimescu.


În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o joi cu fermierii suceveni, Irimescu le-a explicat acestora că producţia agricolă nu se mai face după ureche şi că trebuie să fie cuplaţi la noile tehnologii care să aducă beneficii mai mari. Totodată, el le-a spus fermierilor că în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) 2014 - 2020 se vor impune mai multe condiţionalităţi pentru obţinerea fondurilor din partea UE, subliniind că fondurile alocate vor creşte de la 180 de euro/ha la 210 de euro/ha, dar se vor plăti în integralitate doar dacă sunt îndeplinite condiţii de menţinere a păşunilor, de culturi diversificate, cu obligativitatea existenţei unei zone de interes ecologic care să reprezinte minim 7% din suprafaţă.

bani_b


Totodată, Irimescu a atras atenţia că, în cazul nerespectării acestor condiţii, se vor retrage până la 30% din sumele ce urmează să fie plătite ca subvenţie la hectar, subliniind că aceste condiţionalităţi sunt pentru exploataţii mari, în timp ce pentru micii producători va exista o schemă simplificată, cu beneficii aparte.


Potrivit lui Irimescu, micii producători au o contribuţie importantă, iar PAC prevede ca aceştia să beneficieze de o schemă simplificată, urmând să primească o sumă maximă care să le permită să rămână în sistem. AGERPRES

Vizualizat: 8115 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

UE pregăteşte noi linii de finanţare pentru tinerii fermieri

UE pregăteşte noi linii de finanţare pentru tinerii fermieri

Tinerii fermieri din Uniunea Europeană ar putea beneficia, din exerciţiul financiar 2014-2020, de fonduri pentru susţinerea proiectelor care vizează cultura plantelor şi zootehnia, fiind posibilă acordarea unor subvenţii a căror valoare totalizează 6 miliarde de euro, a declarat, luni, la Deva, eurodeputatul Norica Nicolai.

APDRP anunţă prelungirea termenului de depunere a cererilor de finanţare pe Măsura 122

APDRP anunţă prelungirea termenului de depunere a cererilor de finanţare pe Măsura 122

Termenul de depunere a cererilor de finanțare în cadrul sesiunii Măsurii 122 – „Îmbunătăţirea valorii economice a pădurii” ce se desfășoară în perioada 2 aprilie – 30 aprilie a fost schimbat.

Fuia: Băncile nu ar trebui să fie reticente în finanţarea agriculturii

Fuia: Băncile nu ar trebui să fie reticente în finanţarea agriculturii

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, consideră că băncile sunt reticente în a finanţa agricultura şi susţine că politica lor de finanţare se opreşte la ieşirea din oraş.

ProCredit Bank oferă noi soluţii de finanţare pentru agricultură

ProCredit Bank oferă noi soluţii de finanţare pentru agricultură

ProCredit Bank s-a întâlnit pe data de 22 martie 2012 cu fermierii arădeni. Banca a organizat o conferinţă pe teme agricole dedicată împlinirii a zece ani de parteneriat cu agricultorii, sub sloganul „ProCredit Bank - 10 ani de parteneriat în agricultură”.

Accesul băncilor la rularea subvenţiilor europene va fi condiţionat de finanţarea proiectelor UE

Accesul băncilor la rularea subvenţiilor europene va fi condiţionat de finanţarea proiectelor UE

Nu orice bancă va mai avea acces la rularea subvenţiilor europene din agricultură, dacă nu se va implica şi în finanţarea proiectelor europene, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, la Forumul Naţional de Agricultură.

Ordinul ministrului Agriculturii privind ajutorul de stat pentru finanţare în agricultură, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul ministrului Agriculturii privind ajutorul de stat pentru finanţare în agricultură, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 16 din 30.01.2012 a fost publicat luni, 06 februarie 2012, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 92, potrivit unui comunicat de presă al MADR. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Loghin
|
06. 18, 2012. Monday 13:03

Foarte adevarat dar si extrem de dureros.

2.
Mircea C.
|
06. 10, 2012. Sunday 20:37

O prostie mare de tot,numai in romania se poate fae asa ceva,cand sunt atatia tineri care au deja o afacere si nui ajuta nimeni,sunt tineri cu experienta si au practica la cultura mare si cresterea animalelor dar pe acestia nui ajuta statul roman . Aici,cu ajutorul acesta nu pot sa vad decat o alta forma de a fura din fonduri europene!!! Cred ca UE sa saturat de astfel de propuneri neloiale si neintemeiate care nu ajuta cu nimic pe tinerii care au deja o afacere,cu atat mai mult pe cei care nu au practica vietii in agricultura.Bani multi aruncati degeaba cand s-ar putea face multe cu ajutor UE mai putin de 30 000 Euro pentru acei care sunt instalati deja in acest domeniu pe viata.Ce sa mai auzi!!! Vii dela oras la tara sa faci agricultura cand sunt la tara tineri mai priceputi ca cerul de pamant de cei dela oras in asa ceva ,care au in sange cultura mare si crestere animalelor ,si care cum am spus nui ajuta nimeni ca nu exista un program pentru o astfel de categorie de tineri. Nu stiu mai mult cei ce fac astfel de programe ptr. tineri sau daca stiu cauta folosul cuiva prin aceste sume si avantaje de parca nu ar fi toti romani. ASTAI ROMANIA!
Omul asta nu stie ce spune. Se produce mult fara sa aiba valoare la taran si multi s-au plictisit sa munceasca pe degeaba cand nu au unde sasi scoata cheltuielile.Chiar si marii producatori de cereale si carne s-au scarbit de sistemul jalnic de defectuos, chiar fata de sistemul comunist e foarte defectuos,care aveau silozuri unde duceai marfa si primeai banii. Dar cum ar mai castiga samsarii ,profitorii de pe munca altora care au asudat in camp si grajduri daca s-ar gandi cineva sa faca ce era bun inainte si care azi sunt nicaieri sau descompletate. Mergeti la unguri sa vedeti ,sa luati exemplu toti cei ce vin cu teorii fara nimic practic.Acestia tot ce produc in plus pot da la silozuri undei preluat produsul taranului ungur.A fost un exemplu pe care noi l-am lasat sa moara.Nu vreau sa ma creada cineva ca sunt impotriva unui astfel de program dar stiu ca nu va aduce roade fara ca altii sa profite de pe urma acestor tineri. Singuri nu vor putea sa duca la bun sfarsit o astfel de afacere. Asta nui lucru de glumit. E robie pe viata si trebuie judecat cu mintea limpede nu cu lacomia de 70 000 de euro ...etc Asa dar cine duce pe altii in robie cred ca si ei vor fi dusi de altii ,si tot asa. Nu trebuie ispititi tinerii fara experienta cu astfel de sume cand ei nu au muls o vaca ,nu au semanat un Ha de porumb.nu au condus un tractor modern cu toate utilajele aferente,etc. Banii ispitesc sa te avanti in asa ceva ,poate vei reusi pate vei inebuni,asta nu-i de gluma. Cred ca tinerii cu experienta trebui ajutati mai intai iar ceilalti ar trebui sa nai faca practica pe langa o ferma pana sa se agate pe viata de asa ceva . Spun asta spre binele nostru al tuturor romanilor care iubesc pamantul si animalele.De aici sar duce multi bani in Romania, Dar prea putini cu experienta au beneficiat concret de ajutor nerambursabil din cei care au facut deja ceva,aici pot aminti crescatorii de ovine care sunt bataia de joc a conducatorilor nostri.Pune crotala schimba crotala ca sa gandit cineva dela Bentlei ca trebuie sa mai dam banii si pe electronice si maine vor trebui sarmanii sa cumpere si cipuri ca li s-a gasit slabiciunea guvernantilor de catre corporatii sa mai suga ceva dela nenorociiti de crescatori de ovine ca doar, zic ei, primesc ceva bani dela UE .Si asa incet incet se scarbesc sa mai tina si animale. Lana oilor chiar ca nu mai are valoare,pretul lanii merge la tuns ,cand pe vremea lui Ceausescu crescatorii primeau sume bunicele pe lana. Acum credeti ca sunt tampit ca va spun asta si ca nimanui nui pasa ca se distruge tot cei bun? Numai bine in afaceri va doresc si bagati de sema ca va asuda grinda cand te-ai inhamat la asa ceva. SUCCES.

1.
istrate
|
06. 08, 2012. Friday 07:10

implicativa in a obtine pentru stabilirea "tinerilor fermieri" conditia fara limita de varsta,este foarte important,greul agriculturii acum il duce generatia 1965-1970

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii