KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Cioloş susţine subvenţionarea băncilor de alimente

Publicat: 27 septembrie 2011 - 10:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, susţine menţinerea subvenţiilor europene pentru băncile de alimente destinate celor mai defavorizaţi dintre cetăţenii Uniunii Europene, solicitând statelor membre să pună capăt blocajului existent.

„Mă lupt, de când am preluat funcţia de comisar pentru agricultură, pentru a apăra şi permanentiza programul de ajutor alimentar pentru persoanele cele mai defavorizate (PEAD)”, care de 25 de ani îşi dovedeşte eficacitatea şi este un semn al Europei solidare şi unite, declară Cioloş, într-o luare de poziţie ce va fi publicată în cotidianul francez Le Monde.

Comisarul român afirmă că va „continua să facă acest lucru cu determinare, împreună cu toţi cei care cred că Europa nu poate renunţa la băncile de alimente, într-o perioadă în care criza economică fragilizează multe cămine europene”.

Blocarea planurilor PEAD trebuie să înceteze
În opinia sa, nu există niciun argument de ordin tehnic sau juridic care să justifice blocarea planurilor PEAD 2012 şi 2013. „Ceea ce lipseşte astăzi la câteva state membre este mai ales voinţa politică de a lua parte, la nivel european, la un astfel de proiect cu consecinţe sociale pozitive considerabile”, susţine comisarul pentru agricultură, cerând statelor membre să pună capăt „situaţiei de blocaj care durează de prea mult timp”.

Cioloş aminteşte că baza juridică tranzitorie „solidă” pe care a propus-o din septembrie 2010, după discuţii cu statele membre şi cu Parlamentul European, permite menţinerea ajutorului alimentar timp de doi ani, interval în care să fie creat un cadru legal mai durabil.

La 20 septembrie, statele membre ale Uniunii Europene nu au reuşit să ajungă la un acord pentru menţinerea programului PEAD, finanţat din fondurile agricole, amânând orice decizie pentru o dată ulterioară.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1982 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cioloş: 4,5 miliarde euro, pentru cercetare şi inovaţie în agricultură

Cioloş: 4,5 miliarde euro, pentru cercetare şi inovaţie în agricultură

Fonduri de 4,5 mld. euro au fost alocate la nivel european cercetării şi inovării în agricultură, iar o propunere legislativă în acest sens va fi prezentată de CE în 12 octombrie 2011, a declarat, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, vine în România

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va veni în România, în perioada 22-23 septembrie 2011.

Tabără: UE va trebui să decidă anul acesta cu privire la utilizarea OMG

Tabără: UE va trebui să decidă anul acesta cu privire la utilizarea OMG

Uniunea Europeană (UE) va trebui să ia o decizie, în acest an, cu privire la utilizarea organismelor modificate genetic (OMG), în urma dezbaterii publice asupra subiectului, anunţată de ministrul polonez al agriculturii Marek Sawicki, a declarat, în 13 septembrie 2011, ministrul român al Agriculturii, Valeriu Tabără, prezent la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii din UE (AGRIFISH), organizată la Wroclaw, în Polonia.

Dacian Cioloş: Bugetul pentru promovarea produselor agricole ale UE ar trebui triplat

Dacian Cioloş: Bugetul pentru promovarea produselor agricole ale UE ar trebui triplat

Bugetul alocat pentru promovarea produselor agricole europene pe piaţa comunitară şi pe pieţe terţe ar trebui triplat pentru obţinerea unor rezultate conform ambiţiilor care există la nivel comunitar, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, în 13 septembrie 2011, la sfârşitul reuniunii informale a miniştrilor Agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii