Adama
Agreena
AGRICOVER

NOU Ordin MADR: Modificare condiții subvenții apicultori!

Publicat: 11 iunie 2024 - 23:46
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii a modificat Ordinul privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condițiile și modul de implementare a intervențiilor aferente sectorului apicol în perioada 2023-2027.

Ordinul MADR 228/2024 pentru modificarea Ordinului MADR 105/2023, publicat în Monitorul Oficial 538/10 iunie 2024 prevede noi condiții pe care trebuie să le îndeplinească apicultorii care vor subvenții.

Noul ordin prevede că solicitanții/beneficiarii măsurilor de sprijin sunt apicultori, persoane fizice sau persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016, cu modificările și completările ulterioare.

stuparul_b

Conform noului Ordin, condițiile generale de eligibilitate sunt:

Capitolul III Intervenții accesate de către apicultori
Articolul 14
a) apicultorul trebuie să dețină competențe în domeniul apiculturii;

b) apicultorii trebuie să dețină stupii identificați de ANZ, conform Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 251/2017 pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor și stupilor, cu modificările și completările ulterioare;

c) apicultorul trebuie să dețină și să completeze carnetul de stupină cu toate activitățile desfășurate în cadrul stupinei (mișcarea efectivului, efectuarea tratamentelor, deplasările în pastoral) la data efectuării acestora;

d) apicultorul trebuie să achiziționeze produse medicinale veterinare pentru tratarea varoozei necesare întregului efectiv de familii de albine, atât cel deținut conform adeverinței ANZ eliberate înainte de data tuturor achizițiilor, cât și cel achiziționat conform documentelor justificative, indiferent de intervenția accesată. În cazul în care apicultorul nu face dovada achiziționării produselor medicinale veterinare pentru efectuarea a cel puțin un tratament pentru tot efectivul de albine deținut și achiziționat, cererea este neeligibilă în întregime.

e) familiile de albine achiziționate nu se unifică cu familiile de albine deținute de apicultor începând de la data emiterii adeverinței ANZ până la data efectuării plății sprijinului financiar; de asemenea, familiile deținute de apicultor nu se unifică între ele începând de la data emiterii adeverinței ANZ până la data efectuării plății sprijinului.

De asemenea, Ordinul MADR 228/2024 prevede că prin intervenția IS A-04-01 se decontează maximum 3 produse medicinale veterinare diferite/beneficiar/an de cerere pentru tratarea varoozei și maximum 3 produse medicinale veterinare diferite/beneficiar/an de cerere pentru tratarea nosemozei.

Vezi aici: Cheltuieli eligibile și documente justificative pentru tratamentele albinelor!

Vizualizat: 11091 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Familii de albine fictive! Cum au fraudat APIA 21 de apicultori!

Familii de albine fictive! Cum au fraudat APIA 21 de apicultori!

Procurorii anticorupție au trimis în judecată 21 de apicultori care ar fi încasat bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe baza unor acte false. Concret, apicultorii ar fi achiziționat doar pe hârtie familii de albine.

Ajutor apicultori! Condiții, cuantum, termen cereri!

Ajutor apicultori! Condiții, cuantum, termen cereri!

În ședința Guvernului din data de 28 februarie 2024 a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Deutschmann
|
06. 13, 2024. Thursday 10:30
În noul ordin /2024 nu se specifică la ce categorie se încadrează nr familiilor ce mor pe perioada de iarnă. Practic efectivul de familii se diminuează aproape în majoritatea stupinelor de la intrarea în iarna până la plata subvenției cum este și anul acesta când încă plata către apicultori nu s a facut
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii