Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Ministrul Agriculturii dă o VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERII din EŞANTIONUL de CONTROL!

Publicat: 02 octombrie 2016 - 18:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGROINFO vă anunţă o premieră: anul acesta vor primi avans şi o parte dintre fermierii care sunt în eşantionul de control! Iată, în exclusivitate, declaraţiile şi explicaţiile oficiale!

Peste 100 de euro/hectar! Aşa cum AGROINFO v-a anunţat, primul, aceasta este suma pe care o vor primii fermierii români în contul avansului pe suprafaţă: PLATĂ DUBLĂ! ANUNȚUL ȘEFULUI APIA pentru FERMIERI!

Ministrul Agriculturii promite să înceapă plata avansului după 16 octombrie 2016. Iată ce a declarat Achim Irimescu despre suma pe care o vor încasa fermierii şi câţi dintre cei care au depus cereri de plată în 2016 pot spera să primească aceşti bani înainte de 1 decembrie 2016!

Din octombrie vom fi în măsură să dăm păţile în avans. Nu ştiu exact suma şi nu vreau să creez aşteptări oamenilor, dar în orice caz va fi mult mai importantă decât anul trecut, când a fost 59 de euro, probabil undeva la dublul sumei, sigur peste 100 de euro, şi sperăm să acoperim 700, 800 de mii de producători. Mai mult, ne străduim să facem un lucru important, şi de aceea am cerut Agenţiei de Plăţi să intre la avans şi cei care sunt în control. Să facem o serie de verificări, astfel încât nu toţi, dar măcar la o parte să dăm, pentru că va fi dificil la toţi, (...) pentru că de obicei în control sunt femierii mari, care au nevoia cea mai mare de fonduri în toamnă, odată cu însămânţările, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Aşa cum spune Irimescu, NU TOŢI, CI DOAR O PARTE dintre fermierii aflaţi în eşantionul de control în Campania 2016 ar putea primi avansul din SAPS înainte de 1 decembrie 2016. Care sunt aceştia? Explică şeful APIA Timiş, Florin Faur:

E prematur să detaliez, dar mesajul e clar, că se ia în calcul plata unui avans din FEGA după 16 octombrie. Da, este corect (că vor primi avans şi o parte din fermierii aflaţi în control - n.red.), cu condiţia ca acei fermieri să fie controlaţi fizic în câmp. Oricum, e o noutate faţă de anul trecut, când nu s-a dat nici o formă de finanţare până când fermierii, total, naţional, au fost nu doar controlaţi, ci introduşi în baza de date. Dar anul acesta, aşa cum se prefigurează lucrurile şi cum am discutat şi cu domnul ministru (Achim Irimescu - n.red.), se ia în calcul ca pe măsură ce fermierii din control sunt controlaţi fizic în câmp, să primească şi ei plata în avans. Cu atât mai mult suntem şi noi stimulaţi să finalizăm controlalele cât mai repede, dar tot timpul o spun, nu mă interesează atât de mult cât mai repede, ci să fie extrem de bine, a declarat Florin Faur, exclusiv pentru AGROINFO.

Practic, pe măsură ce sunt finalizate controalele, intră în procedură de autorizare la plată cei pe care îi identificăm cu conformitate pe exploataţie, pentru că la neconformităţi mai mari de 5%, acolo există riscul să fie respins complet de la plată pe campania în curs şi atunci normal că nu ne putem asuma riscul de a acorda o plată, mai spune Faur.

Potrivit declaraţiilor făcute de ministrul Achim Irimescu pentru AGROINFO, în Campania 2016 sunt cca. 75.000 de fermieri în eşantionul de control, din care două treimi în controlul prin teledetecţie, iar suprafaţa totală controlată se ridică la 2,8 milioane hectare.

Vizualizat: 14348 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

IRIMESCU: Au mai RĂMAS 6.500 de FERMIERI ROMÂNI care nu și-au PRIMIT SUBVENȚIILE!

IRIMESCU: Au mai RĂMAS 6.500 de FERMIERI ROMÂNI care nu și-au PRIMIT SUBVENȚIILE!

SUBVENȚII APIA. Din 192.000 de fermieri români care au accesat subvenții pe zootehnie, au mai rămas doar 6.500 care nu și-au primit, până acum, banii, declară ministrul agriculturii, Achim Irimescu, pentru Viața Satului, TVR1.

VESTE EXCELENTĂ! APIA ANUNȚĂ PLATA în AVANS!

VESTE EXCELENTĂ! APIA ANUNȚĂ PLATA în AVANS!

APIA REACȚIONEAZĂ LA ȘTIREA AGROINFO. Suntem singura publicație care am avertizat că fermierii români nu știu nimic despre avansul din subvențiile aferente campaniei 2016. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a reacționat imediat! Iată ANUNȚUL IMPORTANT pentru FERMIERI!

Ministrul AGRICULTURII să SPUNĂ URGENT ce e cu AVANSUL din SUBVENȚII!

Ministrul AGRICULTURII să SPUNĂ URGENT ce e cu AVANSUL din SUBVENȚII!

AVANS DIN SUBVENȚII. Suntem la 1 septembrie și nu știm, fermierul român nu știe și nimeni nu discută dacă se va da avansul din subvenția pe anul 2016, cum s-a dat an de an, spune parlamentarul Marin Anton, membru în Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților.

Alte articole in aceasta categorie

ULTIMA ORĂ DE LA GUVERN: CÂŢI BANI A PRIMIT MADR LA RECTIFICAREA BUGETARĂ ŞI CUM VOR FI FOLOSIŢI!

ULTIMA ORĂ DE LA GUVERN: CÂŢI BANI A PRIMIT MADR LA RECTIFICAREA BUGETARĂ ŞI CUM VOR FI FOLOSIŢI!

14 august 2020 - 23:21

ANUNŢ DESPRE BANII FERMIERILOR. Ministrul Adrian Oros a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern din 14 august, suma pe care o primeşte în plus Ministerul Agriculturii după rectificarea bugetară şi ce plăţi vor fi făcute din aceşti bani.

DECIZIE GUVERN PRIVIND BANII PENTRU DESPĂGUBIRILE PROMISE FERMIERILOR!

DECIZIE GUVERN PRIVIND BANII PENTRU DESPĂGUBIRILE PROMISE FERMIERILOR!

14 august 2020 - 20:10

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Guvernul decide, la această oră, sumele pe care le va primi Ministerul Agriculturii la rectificarea bugetară. Câţi bani a cerut Adrian Oros pentru plata despăgubirilor promise fermierilor români şi ce răspuns a primit din partea premierului Ludovic Orban!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI: CONTROLUL ÎN TEREN pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI: CONTROLUL ÎN TEREN pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

14 august 2020 - 19:49

COMUNICAT APIA 14 AUGUST 2020. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor care au depus cerere unică de plată în cadrul Campaniei 2020, că în această perioadă inspectorii APIA și cei ai instituțiilor de specialitate delegate desfășoară controlul la fața locului pentru cererile eșantionate în acest scop, în conformitate cu calendarul stabilit prin Ordinul MADR nr. 131/15.05.2020.

MESAJ URGENT APIA pentru FERMIERI!

MESAJ URGENT APIA pentru FERMIERI!

13 august 2020 - 17:11

OFICIAL. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește că termenul limită până la care rentierii agricoli ori împuternicitul/mandatarul/curatorul, pot transmite documentele specifice privind acordarea rentei viagere agricolă este data de 31 august 2020.

OIERII CUPRINȘI DE FURIE: VOI DISPREȚUIȚI ȚĂRANUL CARE VĂ PUNE PÂINEA ȘI BRÂNZA PE MASĂ!

OIERII CUPRINȘI DE FURIE: VOI DISPREȚUIȚI ȚĂRANUL CARE VĂ PUNE PÂINEA ȘI BRÂNZA PE MASĂ!

13 august 2020 - 10:16

REVOLTĂ! Crescătorii români de ovine sunt cuprinși de furie și acuză Ministerul Agriculturii că-i disprețuiește și le aruncă resturi. Ministerul Agriculturii confundă oaia cu porumbelul! De ce la porc dați 100 de euro pe UVM?! Pentru că secretarul de stat MADR George Scarlat are fermă de porci?! Și-au revărsat oierii furia pe Facebook imediat ce au aflat de la AGROINFO că ajutorul de criză pentru sectorul ovin este stabilit la 5 lei/cap de ovină.

MADR ASTĂZI: CRESCĂTORII DE PĂSĂRI, AJUTOR DE 100 EURO/UVM!

MADR ASTĂZI: CRESCĂTORII DE PĂSĂRI, AJUTOR DE 100 EURO/UVM!

12 august 2020 - 13:04

AJUTOR DE CRIZĂ. Crescătorii de păsări din România beneficiază de un ajutor de criză în cuantum de 100 de euro/UVM, anunță un proiect de ordonanță de urgență, publicat astăzi, 12 august 2020, pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

OFICIAL MADR! AJUTOR DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

OFICIAL MADR! AJUTOR DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

12 august 2020 - 12:16

AJUTOR DE CRIZĂ! Crescătorii de porci din România primesc un ajutor de criză de 100 de euro/UVM, anunță astăzi, 12 august 2020, un proiect de ordonanță de urgență publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

OFICIAL! AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI: 25 DE LEI/FAMILIE DE ALBINE!

OFICIAL! AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI: 25 DE LEI/FAMILIE DE ALBINE!

12 august 2020 - 11:54

OFICIAL! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 12 august 2020, un ajutor de minimis de 25 de lei/familie de albine acordat apicultorilor care au suferit pierderi de pe urma fenomenelor hidrometeorologice. Proiectul de hotărâre de Guvern a fost publicat astăzi pe site-ul oficial MADR.

AJUTOR DE CRIZĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE! 5 LEI/CAP DE OVINĂ/CAPRINĂ!

AJUTOR DE CRIZĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE! 5 LEI/CAP DE OVINĂ/CAPRINĂ!

12 august 2020 - 11:27

OFICIAL! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 12 august 2020, într-un proiect de ordonanță de urgență, un ajutor de criză acordat crescătorilor de ovine și/sau caprine din România de 5 lei/cap de ovină/caprină. Vor beneficia de ajutor crescătorii care au minim 50 de ovine și minim 25 de caprine până la limita de 1.000 de capete de animale.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La închisoare

La închisoare
Nevasta unui deţinut merge în audienţă la directorul închisorii. Detalii