Adama
Vinasa Rompak

Producătorii de lapte din zonele defavorizate pot depune cererile de plată între 16 şi 31 august 2011

Publicat: 11 august 2011 - 21:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate vor putea depune cererile pentru schema de ajutor specific în perioada 16-31 august 2011, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Mureş.

Pentru a beneficia de acest ajutor financiar, solicitanţii sprijinului trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele cerinţe:

- să fie producători agricoli, persoane fizice sau juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, înregistraţi în registrul fermierilor al APIA

- să deţină un efectiv cuprins între 2 şi 15 capete de vaci cu lapte. Cei care au un efectiv mai mare de 15 capete vaci de lapte pe exploataţie, vor beneficia de ajutorul specific calculat la nivelul a maximum 15 capete vaci cu lapte

- toţi producătorii trebuie să fie înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte din cadrul APIA, cu cotă de lapte pentru livrări şi/sau vânzări directe

- efectivul de vaci de lapte din exploataţie pentru care producătorul solicită ajutor specific trebuie să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor - RNE la termenul limită de depunere a cererilor

- efectivul de vaci de lapte pentru care se solicită ajutorul specific anual trebuie menţinut în exploataţie pe perioada derulării schemei de sprijin, respectiv până în 30 iunie 2012.

Nu în ultimul rând, exploataţiile pentru care se solicit ajutorul financiar trebuie să fie localizate în zonele defavorizate.

Vaca de lapte se defineşte ca fiind femela din categoria bovine, care a fătat cel puţin o dată până la data limită de depunere a cererii, viţelul fiind identificat şi înregistrat în RNE până la data de 21 ianuarie 2011.

Documentele necesare care însoţesc cererea de plată

Dosarul depus la centrele APIA trebuie să mai cuprindă, alături de cererea de plată, următoarele documente:

Pentru persoane fizice:
- actul de identitate (CI/BI şi sau paşaport pentru cetăţeanul străin;
-copie de pe paşaportul fiecărei vaci de lapte, emis de Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA);
- copie card de exploataţie;
-copie documente bancare.

Pentru persoane juridice:
- actele care dovedesc forma de organizare, înregistrare fiscală;
-copie de pe paşaportul fiecărei vaci de lapte, emis de ANSVSA;
- copie card de exploataţie;
-copie document coordonate bancare.

Vizualizat: 3934 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

România va putea produce lapte de vacă neconform şi în 2012

România va putea produce lapte de vacă neconform şi în 2012

Producătorii români de lapte de vacă vor avea mai mult de un an la dispoziţie pentru a produce doar lapte conform normelor UE, după ce Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a obţinut avizul Comisiei Europene (CE) pentru o perioadă suplimentară de tranziţie pentru alinierea la cerinţele comunitare a laptelui crud de vacă produs în România, informează ANSVSA.

Aproape 100 euro pentru vaca de lapte din zone defavorizate

Aproape 100 euro pentru vaca de lapte din zone defavorizate

Crescătorii de vaci de lapte din zonele defavorizate vor primi 99,63 euro pe cap de animal, iar plăţile vor începe de săptămâna viitoare, ne-a declarat Mircea Ciurea, preşedintele FCBR, după întâlnirea din 23 iunie a.c. cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi cei ai APIA.

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii