Adama
Vinasa Rompak

BANI de la APIA! TERMEN LIMITĂ: 29 SEPTEMBRIE 2020

Publicat: 03 septembrie 2020 - 23:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SPRIJIN PENTRU PRODUCĂTORII DE CARNE DE PUI ŞI DE OUĂ AFECTAŢI DE PANDEMIA COVID-19. APIA anunţă că primeşte cereri de solicitare a ajutorului de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul avicol, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că se depun cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19, pe o perioadă de 20 de zile lucrătoare de la publicarea în Monitorul Oficial a OUG nr.151/27.08.2020, publicată în Monitorul Oficial nr.810 din data de 02.09.2020. Termenul limită pentru depunerea cererilor este, astfel, 29 septembrie 2020, inclusiv.

Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat se regăseşte în OUG nr.151/27.08.2020 publicată în Monitorul Oficial nr.810 din data de 02.09.2020 şi poate fi descărcat de pe site-ul APIA, www.apia.org.ro, accesând următorul link: CERERE AJUTOR COVID SECTORUL AVICOL

Cererile se depun la centrele judeţene ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, pe rază cărora îşi au sediul social sau la centrul judeţean al APIA unde a depus cererea de solicitare pentru măsura 14 - Bunăstarea animalelor- pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul PNDR 2014-2020.

Cererea de solicitare a ajutorului de stat, însoţită de documentele solicitate poate fi transmisă la centrele judeţene APIA, respectiv al municipiului Bucureşti şi prin fax sau poştă sau în format electronic prin e-mail.

BENEFICIARII sunt întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, după caz, precum şi persoanele juridice, crescători de păsări care desfăşoară activitate de reproducţie şi/sau incubaţie şi/sau creştere a păsărilor pentru carne sau ouă.
Beneficiarii trebuie să îndeplinescă cumulativ următoarele condiţii de eligibilitate:
- să deţină exploataţie autorizată sanitar veterinar;
- să desfăşoare activitate de reproducţie şi/sau incubaţie şi/sau creştere a păsărilor în semestrul I al anului 2020;
- să nu fi solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile şi respectă prevederile de la punctele 20 şi 23 din Comunicarea CE - Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01);
- să nu se afle în reorganizare, faliment sau lichidare în evidenţele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului la data de 31 decembrie 2019.

Cererea de solicitare a ajutorului de stat este însoţită de următoarele documente:
a) copie de pe certificatul de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului al beneficiarului, împuternicire şi o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal/împuternicitului;
b) copie de pe autorizaţia sanitar-veterinară;
c) fişa urmăririi activităţii la păsări, inclusiv situaţia incubaţiei după caz, pe o lună din semestrul I al anului 2020, din care să rezulte că a desfăşurat activitate de reproducţie şi/sau incubaţie şi/sau creştere a păsărilor, însuşită de conducătorul unităţii;
d) copia schiţei grajdului/halei pentru fiecare exploataţie cu cod atribuit de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor denumită în continuare ANSVSA, asumată de către beneficiar prin semnătură, din care să reiasă adresa, suprafaţa utilă a spaţiilor de creştere pentru beneficiarii care au accesat Măsura 14. Din suprafaţa totală se exclude suprafaţa echipamentelor de hrănire şi adăpare aşezate pe podea, stâlpii, aleile, alte spaţii nedestinate creşterii pentru toate categoriile de păsări. Pe copia schiţei, fermierul va menţiona instrumentul/aparatul cu care au fost efectuate măsuratorile înscrise în schiţele depuse şi toleranţa acestuia în conformitate cu fişa tehnică sau cartea tehnică a aparatului/instrumentului cu care au fost efectuate măsurătorile;

e) copia schiţei validată de beneficiar aferentă locurilor de cazare, calculate potrivit Normei sanitare veterinare privind standardele minime pentru protecţia găinilor ouătoare aprobate prin Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 136/2006, cu modificările ulterioare, Normei sanitare veterinare privind stabilirea normelor minime de protecţie a puilor destinaţi producţiei de carne, aprobate prin Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 30/2010, cu modificările ulterioare, şi Normei sanitare veterinare care stabileşte standardele minime privind protecţia păsărilor în fermă şi în timpul transportului aprobate prin Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 63/2012, pentru spaţiile de cazare care nu se află în Măsura 14;
f) documentele justificative care atestă instituirea restricţiilor sanitare veterinare privind popularea cu păsări în semestrul I al anului 2020, dacă este cazul;
g) coordonate bancare/trezorerie;
h) pentru beneficiarii care au accesat Măsura 14 - Bunăstarea animalelor - pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, din cadrul PNDR 2014-2020, copiile documentelor prevăzute la lit.a) – d), f) şi g) depuse împreună cu cererea de plată/deconturile justificative rămân valabile şi pentru această măsură APIA va prelua datele operate şi verificate din aplicaţia electronică de gestionare a măsurii Măsura 14 - Bunăstarea animalelor - pachetul b) - Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, din cadrul PNDR 2014-2020, referitoare la documentele beneficiarilor pentru exploataţiile cu cod ANSVSA.
i) pentru beneficiarii care solicită sprijin pentru activitatea de incubaţie, document oficial care să certifice capacitatea staţiei de incubaţie, respectiv pui eclozionaţi pe serie.

Ajutorul de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul avicol se acordă pe capacitatea de producţie deţinută de beneficiar, echivalent UVM, în funcţie de speciile şi categoriile de păsări, respectiv, pui de carne, pui de curcă, găini ouătoare, găini rase grele şi pui eclozionaţi.

Cuantumul ajutorului de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul avicol este de 100 euro/UVM, echivalent în lei, ratele de conversie fiind 0,03 UVM pentru pui de carne, pui de curcă şi pui eclozionaţi, respectiv 0,014 UVM pentru găini ouătoare şi găini rase grele.

Ajutorul de stat poate fi cumulat cu alte forme de sprijin acordate în conformitate cu Comunicarea CE - Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01), fără a depăşi echivalentul în lei a 100.000 euro pentru acelaşi beneficiar.

Vizualizat: 17757 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

GUVERNUL A APROBAT AJUTORUL DE STAT DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PĂSĂRI!

GUVERNUL A APROBAT AJUTORUL DE STAT DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PĂSĂRI!

OFICIAL. Guvernul a aprobat în ședința din seara de 27 august 2020 ajutorul de stat de 100 de euro/UVM pentru crescătorii de păsări care au suferit pierderi din cauza pandemiei de Covid-19. Ajutorul va fi plătit crescătorilor până la data de 31 decembrie 2020.

Puiu Ilisei: SUNTEM ai NIMĂNUI! VIN TIRURILE cu CARNE DE PUI din FOCARE CONFIRMATE cu GRIPĂ AVIARĂ!

Puiu Ilisei: SUNTEM ai NIMĂNUI! VIN TIRURILE cu CARNE DE PUI din FOCARE CONFIRMATE cu GRIPĂ AVIARĂ!

CRIZĂ CORONAVIRUS. Piaţa românească este copleşită de cantităţi uriaşe de carne din import, se plâng producătorii români, care rămân cu marfa nevândută.

CIFRE ŞOC: CÂTE MILIOANE de PURCEI şi de PUI IMPORTĂ România!

CIFRE ŞOC: CÂTE MILIOANE de PURCEI şi de PUI IMPORTĂ România!

APELUL FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN. Reprezentanţii crescătorilor şi exportatorilor de animale din România cer Guvernului să NU accepte interzicerea transporturilor de animale vii pe teritoriul Uniunii Europene, pe perioada pandemiei de coronavirus.

NOUĂ FERME DE PĂSĂRI ȘI PORCI, ÎN APROPIEREA FOCARULUI DE GRIPĂ AVIARĂ!

NOUĂ FERME DE PĂSĂRI ȘI PORCI, ÎN APROPIEREA FOCARULUI DE GRIPĂ AVIARĂ!

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a confirmat marți seara un focar de gripă aviară la o fermă de păsări din județul Maramureș. ANSVSA anunță astăzi, în comunicatul transmis AGROINFO, că pe o rază de 10 km în jurul focarului a fost creată o zonă de protecție. Nouă ferme, opt de păsări și una de porci, aflate în apropierea focarului sunt monitorizate.

CÂŢI BANI puteţi primi pentru INVESTIŢII în FERME de PĂSĂRI!

CÂŢI BANI puteţi primi pentru INVESTIŢII în FERME de PĂSĂRI!

PROIECT MADR. Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de Ordin pentru aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr.227/2018 privind aprobarea Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol.

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii