BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.
MESAJE DE LA FERMIERI. Mai mulți crescători de ovine ne întreabă dacă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata sprijinului cuplat la ovine și caprine, aferent anului de cerere 2020. AGROINFO nu lasă fără răspuns nicio întrebare primită de la fermieri. Vă spunem în ce stadiu se află, în acest moment, plata acestei subvenții cuvenită crescătorilor de animale.
ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.
SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.
SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.
SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Un crescător de ovine ne-a întrebat, printr-un mesaj transmis către AGROINFO, care este subvenția de care beneficiază în anul 2021 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru cele 80 de oi pe care le deține. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile esențiale cu ajutorul cărora puteți obține subvenții APIA în acest an.
TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.
PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Pentru a încasa sprijinul cuplat la sfecla de zahăr, aferent anului 2020, fermierii care au solicitat această plată de la APIA fac dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 kg/ha. Actele se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 ianuarie 2021, anunță APIA.
AUTORIZARE PLĂŢI. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă sumele autorizate la plată pentru sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) aferent Campaniei 2020.
SUBVENŢII AGRICULTURĂ. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă stadiul plăţilor efectuate către fermieri pentru Campania 2020.